25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Näillä draivereilla suomalaishuiput pelaavat: Yksi luottaa viisi vuotta vanhaan malliin, toinen tuunaa ahkerasti

Tapio Pulkkanen tunnetaan pitkistä lyönneistään. Kuva: Getty Images

Anteeksiantavat draiverit ovat yhä useammin myös huippupelaajien mieleen.

Huippupelaajatkin ovat siirtyneet käyttämään entistä helpompia draivereita. Jopa maailman ehdoton kärkikaarti, joista moni tunnetaan loistavina draivaajina, lyö nykyään avauksensa keskivertoharrastajille suunnitelluilla mailoilla.

Perehdyimme aiheeseen viime viikolla julkaistussa artikkelissa, johon löydät linkin jutun alta, mutta kysyimme asiaa myös Suomen huippupelaajilta. Heistäkin valtaosa suosii helppoja draivereita.

Tapio Pulkkanen

Titleist TSr2
TSr-sarjan perusmalli, joka sopii laajalle käyttäjäkunnalle.

9 asteinen, säädetty 8,25 asteeseen
Tensei black x-stiff varsi

”Tykkään TSr2:n lavan muodosta. Istuu silmään hyvin ja asettuu maahan kohdalleen. TSr2 on omaan mieleen melko anteeksiantavalta. Tärkein elementti ehkä itselle ollut, että osumapinta on melko vähän kupera ja missiosumissa lapa ei korjaa palloa takaisin linjaan niin paljon eli kärkkäri jää usein oikealle ja kannasta vähän vasemmalle.”

”Jos nyt numeroita kaipaat niin 60/40 varmasti anteeksiantavuuden puolella.”

Noora Komulainen on pelannut Callawayn Paradym-draiverilla, joka kuitenkin on vaihtumassa Cobran Dark Speed- malliin. Dark Speedillä pelaa myös mm. Lauri Ruuska. Kuva: Getty Images.

Noora Komulainen

Cobra Dark Speed X
Dark Speed -sarjan perusmalli, joka sopii laajalle käyttäjäkunnalle.

9 astetta
Ventus tr blue 5s -varsi

”Fittasin ja tällä sain parhaat arvot. Halusin sellaisen, millä tulisi suht samat arvot kuin tämän hetkisellä draivilla. Mulla on Callawayn paradym nyt ja se on ollut paras draiveri pitkiin aikoihin.”

”Mulla oli muutama vaihtoehto fittauksessa, joissa parhaat vedot oli arvoiltaan aika samat, mutta tällä mailalla hajonta oli pienempää, joten päädyin sen takia tähän. En tykkää draivereista, joissa on iso lapa. Ulkonäöllä on myös merkitystä. Tietysti katson ensimmäisenä, millaisia arvoja saan, mutta jos on valittavana kaksi erikokoista lapaa, niin otan pienemmän.”

Mikko Korhonen

Ping G 410 plus
Pingin 410-sarjan laajalle käyttäjäkunnalle sopiva perusmalli vuodelta 2019.

9 astetta, säädetty 8 asteeseen
Aldila Mamba XTorsion 60TX varsi

”Otin käyttöön 2020 ennen Omanin kisaa. Caddieni Nick vinkkasi, että voisit kokeilla Pingiä ja istui heti käteen. Erittäin ”suora” maila. Pystyy kääntämään molempiin suuntiin ja lyömään matalia. Ei tule myöskään yllätyksiä.”

Ursula Wikström

Titleist TSr3
TSr-sarjan parempien pelaajien malli. Pitkälyöntinen, mutta vaatii hyviä osumia.

10 astetta

”Hyvä tunne, toimiva lentokaari, helppo lyödä.”

Sami Välimäki halusi omaan ajuriinsa suosikkijoukkueensa värit.

Sami Välimäki

Callaway Paradym Ai Smoke Triple Diamond
Paradym Ai Smoke -sarjan parempien pelaajien versio. Hieman tavallista pienempi lapa (450cc). Suunniteltu huippupelaajille, jotka haluavat muokata lyöntiään.

8,5 astetta, säädetty 7,5 asteeseen
säätö D -1, eli draw-painotus
Accra TZ rpg -varsi

“Tuossa mulle rakennettu Ilveksen väreillä.”

Matilda Castrenin draiverin osumapinnassa olevia viivoja on vahvistettu, jotta maila miellyttää alkuasennossa paremmin pelaajan silmää.

Matilda Castren

Titleist TSr2
TSr-sarjan perusmalli, joka sopii laajalle käyttäjäkunnalle.

9 astetta, säädetty 10,25 asteeseen
säätö D3, eli vahva draw-painotus

”Päädyin siihen, koska tykkään lyödä korkeaa drawta. Tolla mailalla + varrella tuli parhaimmat numerot trackmanilla ja lyönnin kaari ja kierre on mun mieleen.”

” Tietty anteeksiantavuus on hyvä, mutta tärkeämpi mulle on, että on helppo lyödä oma kaari ja kierre. Ehkä 70/30 (muokattavauus/anteeksiantavuus).”

”Mulle on myös tärkeää, että lapa ei näytä liian suljetulta alkuasennossa. Se saatiin aikaiseksi sillä, että vahvistettiin lavassa olevia viivoja hiukan.

”Olen aika tarkka mun draiverin kanssa. Pari kuukautta sitten, kun oli tarve saada ihan täysin sama maila kun aikaisempi, oli haasteita kun ei tuntunut ihan samalta vaikka ihan samat specsit. Ilmeisesti vaikka tulee tehtaalta, niin siellä voi olla marginaalivirheitä +/- 0.25 astetta. No, lopulta löytyi oikea maila, mutta meni hetki.”

Lue seuraavaksi: Maailmanhuiput ovat siirtyneet käyttämään entistä helpompia draivereita, mistä on kysymys?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje