28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Ihan tavallisen harrastajan wedge: Callaway CB

CB-malli sopii erinomaisesti golfareille, jotka kaipaavat mailoiltaan anteeksiantavuutta.

Callaway julkaisi kuluvalla viikolla uuden CB-wedgen. Se on suunniteltu anteeksiantavammaksi ja käyttäjäystävällisemmäksi kuin perinteiset blade-wedget, joilla yllättävän moni harrastaja pelaa.

Blade-mallinen wedge, siinä missä rautakin, on melko vaativa työkalu. Toimiakseen ideaalilla tavalla se vaatii käyttäjältään puhtaita osumia. Se on useimmille liian paljon vaadittu, ja siitä syystä hyvin harva harrastaja käyttää blade-rautoja. Wedgejen kohdalla tämä ei enää sitten pädekään. Valintaa kannattaa kuitenkin miettiä kahteen kertaan.

Callawayn uutuus on hyvä lisä nykytarjontaan. Markkinoilla on ollut pidempään helppoja wedgejä mm. Clevelandilta ja myös Mizuno on kehittänyt S23-mallin, joka on selkeästi helpompi anteeksiantavampi kuin sen blade-malli.

Callawayn CB-wedge on kuitenkin ihan täysiverinen game improvement -segmentin wedge. Sen lapa on suurempi kuin merkin tour-wedgen eli Jaws-mallin. Lisäksi se on monella tapaa anteeksiantavampi. Lavan takapinnassa on painoa enemmän kannassa ja kärjessä ja lapa on kevyesti kehäpainotteinen. Osumakohdan takana on uretaanista valmistettu insertti, joka parantaa osumatuntumaa ja -ääntä.

Lavan leading edge, eli lavan etureuna on valmiiksi pyöristetty, jotta lapa ei uppoaisi niin herkästi nurmeen. Ominaisuus on arvossaan etenkin kauden molemmissa päissä, kun pelataan pehmeillä kentillä, ja edelleen siitä samaisesta syystä, että harrastajien osumat tuppaavat vaeltamaan eivätkä pienet duffit ole harvinaisia. Samasta syystä lavan pohjassa on kaikissa nostokulmissa runsaasti bouncea.

Urat ovat samanlaiset kuin Jaws-mallissa. Niiden Callaway sanoo olevan aggressiivisimmat mahdolliset golfmailassa, joten spinniä tällä mailalla pitäisi syntyä vaivattomasti. Uritus jatkuu 54–60-asteisissa versioissa aivan lavan kärkeen asti, 48–52-asteisissa verisoissa uritus on niin sanotusti perinteinen.

Vartena mailassa on True Temper 95 teräsvarsi. Grafiittivarsia on saatavana kolme erilaista. Grippi on tavallista pidempi.

Uutuuden suositushinta on 179 euroa. Grafiittivartinen versio on kympin kalliimpi.

Lue seuraavaksi: Kaksi vaihtoehtoa helpomman wedgepelin ystäville

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje