Hideki Matsuyma nostaa Srixonin arvostusta maailmalla - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Hideki Matsuyma nostaa Srixonin arvostusta maailmalla

Major-voitto nostaisi Hideki Matsuyaman menestyksen huumasta hullaantuvien japanilaisten suosikkilistan kärkipäähän. Kuva Getty Images

Golfvälinemarkkinoilla suuret ovat entistä suurempia, muutama merkki (Taylor Made, Titleist, Callaway, Ping, Nike) on vahvasti esillä. Näiden haastajaksi on nousemasssa Clevelandin kanssa samaan konserniin kuuluva Srixon, joka on ollut kotimaassaan Japanissa 14 vuotta markkinajohtaja.

Kaudella 2014 Srixon lähti vahvaan hyökkäykseen etenkin USA:ssa. Keegan Bradley vaihtoi bägin ja sen sisällön Clevelandista Srixoniin, samoin Charlie Beljan.

Suurin tähti Srixonilla on kuitenkin 23-vuotias Hideki Matsuyma. Maailmanlistalla sijalla 14. oleva nuorukainen voitti kesäkuussa 2014 Jack Nicklauksen Memorial Tournamentin. Huhtikuisessa Mastersissa hän oli viides, reikäpelimestaruudessa japanilainen hävisi pudotuspelivaiheessa lopulliselle voittajalle Rory McIlroylle.

”Hideki Matsuyaman voitto oli uskoakseni vasta alkusoittoa komealle uralle, jonka säveliä saamme nähdä ja kuulla seuraavien 20 vuoden aikana”, suitsutti Nicklaus Memorialin jälkeen.

Srixonille Matsuyama on painonsa arvoinen kultaa. Lopullinen läpimurto ja hyvin mahdollinen major-voitto nostaisivat sekä pelaajan että välinemerkin kurssia pystysuoraan ylöspäin muualla maailmassa.

Japanilaiset palvovat urheilutähtiään. Mainio esimerkki tästä oli Kei Nishikorin yltäminen tenniksessä US Openin finaaliin. Voittoa ei vielä ensimmäisellä yrittämällä tullut, mutta kansa valvoi ja piti Japanissa peukkua ylhäällä paikallista aikaa yöllä pelatussa ottelussa.

Tuotteet tunnetaan jo Suomessa

Olli Ignatius Diswest-yhtiönsä kautta hoitaa Srixonin sekä Clevalandin maahantuontia ja jakelua.

”Hyvä meno on päällä. Tuotteet puhuvat puolestaan. Srixon kärkenä menemme mailoissa ja palloissa, Clevelandin wedget ovat käsite. Melkoinen saavutus on sekin, että huhtikuussa PGA Tourin Total Driving-tilastossa kolmen kärjen muodostivat omat miehemme, Keegan Bradley, Hideki Matsuyama sekä Charlie Beljan”, Ignatius iloitsee.

Ignatius on toiminut golfvälinekaupassa jo 1980-luvun alkupuolelta. Käytännössä pidempään kuin kukaan muu nykyisistä maahantuojista.

”Ala muuttuu ja kehittyy nopeasti, samoin tuotteet. Siitä olen iloinen, että taas on vallalla suuntaus, jossa arvostetaan hyviä materiaaleja, fittausta ja käsityötä. Näillä osa-alueilla ovat meidänkin vahvuutemme. Matsuyaman ja muiden tähtien menestys auttaa brändin tunnettuudenkehittämisessä. Oleellisinta on kuitenkin asiantuntemus ja asiakkaiden hyvä palvelu”, hän painottaa.

Diswest, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje