Etenkin hyvät pelaajat hyötyvät viheriöetäisyyksien yhdistämisestä laserin näyttöön. Kuva: Bushnell Golf
Välineet |
30.3.2018

Bushnell Hybrid sisältää uutta lasertekniikkaa ja GPS:n saman kuoren sisällä

Huhtikuun lopulla kauppoihin saapuvan etäisyysmittarin kaksi erillistä virtalähdettä takaavat laitteelle pidemmän käyttöajan.

Bushnell Golf on lanseerannut uuden Hybrid-etäisyysmittarin, jossa yhdistyvät tuorein lasertekniikka ja GPS-teknologia. Yhtiö on hyödyntänyt Hybridin kohdalla laseria ja GPS-paikannusta tuottaakseen pelaajille entistä monipuolisempaa informaatiota.

Laitteen sivussa oleva GPS-laite tarjoaa jatkuvasti etäisyydet viheriön eteen, keskelle ja taakse. Lisäksi on mahdollista nähdä etäisyyksiä esteisiin. Lasermittarin näytöltä pelaaja näkee samanaikaisesti lipun tarkan etäisyyden sekä mitan viheriön eteen ja taakse. Tästä on hyötyä erityisesti silloin, kun pelaajalla on edessään sokkolyönti tai ylipäänsä tarve arvioida lipun paikkaa viheriöllä.

”Hybrid tarjoaa pelaajalle enemmän informaatiota kuin aiemmin. Näiden kahden teknologian puhuessa, pelaaja näkee mitat viheriön edestä ja takaa lipulle, joka on kohdistettu laserin ainutlaatuisella tarkkuudella”, sanoo Bushnell Golfin tuotteista vastaava johtaja John DeCastro.

Laser on varustettu CR2-paristolla ja GPS:n voimanlähteenä on USB-ladattava litium-ioni-akku. Niin sanottu Dual Power -tekniikka sallii pelaajan käyttää laser-toimintoa, vaikka GPS ei ole ladattu ja päinvastoin.

Viheriöetäisyyksien yhdistäminen laserin näyttöön on selkeä edistysaskel, josta hyötyvät varsinkin edistyneemmät pelaajat.

”Kyseessä on toisen sukupolven hybridi, josta löytyvät laser ja GPS saman kuoren sisältä. Uuden mittarin kohdalla on oivallettu, mitä yhdistelmälaite voi tarjota enemmän”, sanoo tuotepäällikkö Juha Suokas Bushnell Golfin etäisyysmittareita maahantuovasta Normark Oy:stä.

”Kun GPS oli aiemmin koko ajan päällä, se kulutti jatkuvasti mittarin ainoaa paristoa. Nyt tämä ongelma on poistunut, kun molemmilla toiminnoilla on oma virtalähde. Viheriöetäisyyksien yhdistäminen laserin näyttöön on selkeä edistysaskel, josta hyötyvät varsinkin edistyneemmät pelaajat.”

PGA Tourin pelaajien käyttämistä etäisyysmittareista yli 90 prosenttia on Bushnellin laitteita. Kuva: Getty Images

Bushnellin muiden lasertuotteiden tavoin Jolt-teknologialla varustettu PinSeeker-järjestelmä tarjoaa lyhyitä värähteleviä sykäyksiä, kun laser on lukittu lippuun. Purskeet varmistavat, että pelaajalla on mahdollisimman tarkka etäisyys lipulle helpottaen mailavalintaa.

”Malliston mittareiden käyttäjät jakautuvat erilaisten tarpeiden mukaan. Suurin osa laitteista on niin sanotussa virkistyskäytössä, jolloin Hybrid tarjoaa mukavasti informaatiota.”

”Toki myös pelimiehistä moni tulee hyötymään monipuolisemmasta informaatiosta, vaikka ammattilaisten keskuudessa GPS ei liiemmin ole käytössä. Tarkkojen viheriö- ja väyläkarttojen ansiosta pelaajat tarvitsevat lähinnä tarkkaa lippumittaa ja muu informaatio löytyy paperista tai caddielta. Valintaperusteena toimiikin monesti laitteen tehokkuus, tarkkuus ja vedenpitävyys”, Suokas perustelee.

Bushnellin uusimpien etäisyysmittareiden hankinnan yhteydessä on saatavana sama golf-applikaatio, joka esiteltiin aiemmin yhtiön Excel-malliston GPS-kelloissa. Väyläkartan ja Fly Over -toiminnon sisältävän applikaation saa ladattua kännykkäänsä ilman lisäkustannuksia. Maailmanlaajuisesti aineistoja on saatavana yli 36 000 kentälle.

Uudet Hybrid-etäisyysmittarit saapuvat Bushnell Golfin jälleenmyyjille huhtikuun lopulla. Laitteen suositushinta on 479,00 euroa.

”Hybridin hinnan odotettiin alun perin liikkuvan Bushnellin ProX2-mittarin (549,00 euroa) tasolla, mutta onneksi lähtöhinta saatiin puristettua selvästi pienemmäksi.”

Bushnell jättää Titleistin Pro V1:n varjoonsa

Bushnell Golfin etäisyysmittarit ovat kaikilla mittapuilla käytetyin väline PGA Tourin ammattilaisten keskuudessa. Yhtiön omien tutkimusten mukaan muutaman edellisen vuoden aikana kiertueen pelaajien käyttämistä etäisyysmittareista 95−99 prosenttia oli Bushnellin valmistamia. Melkoinen lukema, mihin niin ikään ylivoimaisena pidetty Titleistin Pro Vi -pallo ei  lähimainkaan yllä. Bushnellin kohdalla voidaan ”jenkkitourilla” puhua jo lähes monopoliasemasta.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.