6 vinkkiä täydellisen mailasetin valintaan - Golfpiste.com

14.1.–21.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
mainos Välineet - Wilson Staff demonurkka

6 vinkkiä täydellisen mailasetin valintaan

Strateginen kypsyys on yhteinen nimittäjä kilpakentillä menestyvien pelaajien golfissa. Strategista silmää tarvitaan myös golfkenttien ulkopuolella silloin kun välineiden tarkoituksenmukaisinta kokoonpanoa mietitään.

Välinestrategian lähtökohtana on ajatus siitä, että kaikille settiin valittaville mailoille tulee löytyä todellista käyttöä ja että mailat täydentävät toisiaan sopivalla tavalla.

Mitkä 14 mailaa palvelevat omaa peliä mahdollisimman hyvin? Se on kysymys, johon haetaan vastausta. Maksimimäärän sijasta mailoja voi toki olla vähemmänkin, jos pelaaja haluaa esimerkiksi kantaa mailansa ja pitää kantamuksen mahdollisimman kevyenä. Tässä muutama vinkki setin valintaan.

1. Putteri on itsestäänselvys, samoin maila jolla pallo laitetaan matkaan avauslyönneissä. Useimmille se on nostokulmaltaan sopiva draiveri, mutta joskus vaikkapa puu kolmonen voi tuottaa yhtä hyvän pituuden ja pitää pallon varmemmin pelissä.

2. Lähipeliin tarvitaan pitching wedgen lisäksi vähintään yksi erikoismaila, jolla pallo saadaan nostettua luotettavasti ulos bunkkerista. Enimmillään wedgejä voi olla jopa neljä. Mutta tarvitaanko bägiin esimerkiksi lob wedgeä? Se on kysymys, jota jokaisen on hyvä pohtia.

3. Jos rautamailoja on nelosesta pitching wedgeen ja käytössä lisäksi putteri, draiveri ja sand wedge, valittavana on vielä neljä mailaa täyttä settiä tavoiteltaessa. Nyt kannattaa olla huolellinen ja syventyä siihen, kuinka jäljellä olevat aukot mahdollisimman hyvin täytetään.

4. Jos mailanpäännopeus ei ole ongelma, pitkään peliin kannattaa ottaa jopa kolme mailaa, jotka täydentävät toisiaan mahdollisimman hyvin. Rautakolmonen, hybridi ja väyläpuu on yksi vaihtoehto, mutta yhtä hyvin valinta voisi osua pitkään rautaan ja kahteen väyläpuuhun, jos hybridit eivät tunnu luotettavilta kumppaneilta. Vähemmälläkin tulee toimeen.

5. Alhaisemmilla mailanpään nopeuksilla rautanelonenkin saattaa tuntua hankalalta hallita. Silloin se kannattaa jättää pois kokoonpanosta ja etsiä pitkään peliin vaihtoehtoja, joilla pallon saa ilmaan mahdollisimman helposti. Puu seiskan kaltaisen vaivattomasti lyötävän mailan olemassaolo esimerkiksi on hyvä pitää mielessä, samoin nostokulmaltaan sopivien hybridien.

6. Vielä on mahdollisuus ottaa mukaan ainakin yksi erikoiswedge. Usein luontevin vaihtoehto on täydentää pitching wedgen ja sand wedgen väliin jäävä aukko niin sanotulla gap wedgellä, väliwedgellä, joka on monipuolinen työkalu niin lähestymisissä kuin hyvää tuntumaa vaativissa ja mielikuvitusta hyödyntävissä lähipelilyönneissä. Wilsonin ”harrastajasetteihin” on valittavissa erikoswedge setin nostavimman vakiomailan tilalle.

Oman setin kokoonpanoa pohdittaessa on hyödyllistä kääntyä asiantuntevan välinemyyjän tai pro’n puoleen. Launch monitorien avulla voidaan nopeasti löytää sellainen setin kokoonpano, jolla mailojen kantamien väliin jää sopivat välit ja jolla turhilta päällekkäisyyksiltä vältytään.

Wilsonin demokiertue tekee noin 70 pysähdystä eri puolille Suomea kauden aikana. Tutustu oheiseen ohjelmaan ja tule varmistumaan oman settisi tarkoituksenmukaisesta kokoonpanosta.

Katso Wilson Staff -demopäivien aikataulut!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje