18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

PGA prot Lastenklinikan asialla

Minea Blomqvist rakensi hieman epävireisistä suorituksistaan kasaan vähintäänkin hyvän tuloksen. Kuva VEVE-media

Esa

Suuri osa pelikuntoisista huippupelaajista osallistui torstaina Vuosaaressa pidettyyn hyväntekeväisyyskilpailuun. Nelihenkisiä joukkueita oli 18, näissä kussakin vähintään yksi ammattilainen.

Mikko Korhonen, Minea Blomqvist, Ursula Wikström, Peter Erofejeff, Toni Karjalainen ja Jaakko Mäkitalo olivat kirkkaimmat tähdet. Nilkkavammastaan toipuva Roope Kakko oli myös valjastettu mukaan-makkaroita paistamaan.

Ammattilaisten henkilökohtaisen kisan voiton ja 2000 euroa kuittasi Matti Meriläinen pistetuloksella -5, Peter Erofeff jäi pisteen päähän, kolmannen sijan jakoivat Mikko Korhonen ja Minea Blomqvist (-1). Loput rahasijoitukset menivät ”isännille”, Toni Karjalainen ja Markus Ervasti jakoivat viidennen sijan.

Pelimuodossa eagle antoi viisi miinustpistettä, birdie kaksi. Parilla tulos ei muuttunut, bogeysta pluspisteitä kertyi yksi, tuplasta ja sitä suuremmasta pelaajaa rankaistiin kolmella plussalla.

Matti

Useimmat rahoille päässeistä pelaajista lahjoittivat koko palkintosummansa tai osan siitä Lastenkliinkalle. Lisää rahaa hyväntekeväisyyteen tuli huutokaupattavista tuotteista. Mikko Ilosen draiverista, Minea Blomqvistin putterista ja Jarkko Niemisen tennismailasta huudettiin kustakin 500 euroa.

Lahjoitettavaksi summaksi muodostui kunnioitettavasti 6500 euroa.

”Idea hyväntekeväisyyskohteesta lähti siitä, että eräälllä PGA:n jäsenellä oli vaimonsa synnytyksen kautta omakohtainen kokemus tästä vastasyntyneiden osaston toiminnasta”, Toni Karjalainen taustoitti.

Joukkuekisan ykkönen oli Sharp Quattron, jonka kapteenina joukkuettaan motivoi Jaakko Mäkitalo. Amatöörijäsenet olivat Petri Toivio, Mikko Kronqvist ja Jan Fröberg, joiden tasoitukset olivat välillä 18-24.

Tapahtuma oli erittäin onnistunut, Karjalainen ja Ervasti olivat saaneet lyhyellä varoitusajalla mukaan kiitettävänä määrän pelaajia, yritysmaailmaa, kuten myös Vuosaaren kentän toimitusjohtaja Juha Ruposen henkilökuntineen.

Vuosaaressa kausi jatkuu …

Ursula

Oma tärkeä osansa oli hvyällä säällä ja aivan uskomattoman hienokuntoisella Vuosaaren kentällä. Links oli käytännössä kuiva ja mikä uskomattominta, viheriöt superkunnossa ja erittäin nopeat. Tämänhetkisessä kunnossaan ajankohta huomioonottaen Vuosaarta voi varauksetta suositella kunnon kenttää etsiville vieraspelaajille.

Juha”Aivan käsitttämättömän hyväkuntoinen kenttä. Nimenomaan viheriöt joista ei löydy heikkoa kohtaa. Tuo harjoitusviheriö klubitalon edessä jo pistää hieraisemaan silmiään, voiko tällaista olla Suomessa lokakuun puolivälissä”, suitsutteli Ursula WIkström.

Toimitusjohtaja Juha Ruponen otti kiitoksia vastaan oikealta ja vasemmalta, painottaen kuitenkin sitä, että kylmillä keleillä viheriöitä ei pilata turhilla riskeillä

”Pidämme viheriöitä avoinna tilanteen mukaan niin pitkään kuin mahdollista. Jäisille viheriöille ei kuitenkaan pelaajia aamuisin lasketa”, Ruponen kertoi.

PGA October Fest tullee saamaan jatkoa.

”Tämä oli lähtölaukaus kisalle josta tehdään perinne. Vuosaari on jo lupautunut mukaan vuoden 2012 tapahtumaan. Ehkä siirrämme pelipäivän perjantaiksi, jotta pelaajat pääsevät tältäkin osin paremmin Ocotber Festin tunnelmaan,” Karjalainen maalaili jatkoa.

Minea Blomqvist hakee onnistumisen tunnetta

Minea

Sisilian kisan viikonloppuna pelannut Minni Blomqvist pelasi erikoisryhmässä yhdessä Ursula Wikströmin, Matti Ojalan ja allekirjoittaneen kanssa. Siniseltä tiiauspaikalta hän sai tuloksekseen 73, joka lyömiseen nähden oli erittäin hyvä. Muutamien hyvien suoritusten vastapainoksi nähtiin paljon korkeintaan kohtuullisia lyöntejä. Kierros kävi esimerkiksi siitä, kuinka osaava pelaaja kykenee rutistamaan mainion tuloksen vaikkeivat pelin kaikki osaset olisikaan kohdallaan.

”Keväällä tunsin lyöväni palloa erinomaisesti. Se tunne kuitenkin hävisi kesän aikana. En nähnyt valmentajaani Kevin Smeltziä aikoihin ja sillä oli vaikutuksensa. Viimeviikolla Sisiliassa en mielestäni lyönyt yhtään hyvää lyöntiä vaikka pääsinkin jatkoon. Tiedän pystyväni parempaan ja pidemmän päälle tuollainen pelaaminen ja harjoittelu on raskasta”, Minni kertoi.

Blomqvistin avausten mitta on kuluvalla kaudella ollut molemmin puolin valtamerta aiempaa lyhyempi. Olisi tylyä sanoa pituuden olevan suoranainen ongelma, mutta yksi tarpeellinen vaihde ajurista näyttää puuttuvan.

”Kyllä mua harmittaa kun draiverilla pallo lentää 190 metriä. Haen liikkeeseen ja lyöntiin vauhtia. Timo Rauhalan kanssa olen treenannut kolme päivää ja se on antanut paljon. Timo tuntee minut ja lyöntini sekä paneutuu satasella juttuun. Tämän yhteistyön käynnistäminen uudelleen on virkistänyt”, Blomqvist jatkaa.

Rauhala ja Blomqvist aloittivat virallisesti yhteistyönsä kauden 2007 alussa. Kahdesti tiet ovat eronneet Minnin aloitteesta, kolmas yritys on toistaiseksi epävirallisemman muotoista.

”Minun ehdoton tavoitteeni ón edelleen päästä maailmanhuipulle, siitä en ole tinkinyt. Olen valmis tekemään kovasti töitä sen eteen. Ikää on vasta 26 vuotta, minähän olen nuori tyttö”.

Timo

Sunnuntaina Minni ja muut LET:lla pelaavat suomalaiset nousevat Kiinaan menevään koneeseen. Kahden kilpailun jälkeen hän matkustaa kotimaan kautta Floridaan jossa on luvassa tiukka harjoitussessio.

LPGA Tourin viiden kierroksen mittainen karsintafinaali on ohjelmassa marras-joulukuun vaihteessa, kauden päättää LET:n kisa Dubaissa.

Blomqvistin sijoitus LPGA Tourin rahalistalalla on pitkälti päälle sadan. Sen tuoma alhainen kategoria saattaa avata pelimahdollisuuksia, mutta karsinnat ovat kuitenkin iso rajapyykki.

”Kuluvan kauden aikana tuollakin kategorialla olisi päässyt pelaamaan samanverran kuin mitä minä nyt sain kisoja.Koskaan ei kuitenkaan voi tietää, joten karsinnoissa saa esittää parastaan, vastus on kova”, Minni tietää.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje