11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Heinin golfkoulu - Opetusvideot

Heinin Golfkoulu: Ryhdin kehittäminen golfpilateksen avulla

Kuva: Janne Mikkilä

Heini Haapala on käytännön opetustyössä huomannut, että usein vastaan tulee tilanteita, joissa golfsvingin kehittämistä olennaisempaa olisi kehittää golfarin fyysisiä ominaisuuksia.

Tässä kohtaa ei kannata säikähtää, sillä nyt ei puhuta hapenottokyvyn kehittämisestä hikilenkillä tai reisiä polttavasta kyykkytreenistä punttisalilla. Nyt puhutaan golflyönnin kannalta tärkeistä elementeistä, kuten liikkuvuudesta, keskivartalon tuesta ja tasapainosta.

Niiden kehittäminen ei välttämättä vaadi ihmeitä, mutta vaikutus golfsvingiin voi olla suuri. Siksi Haapala yhdistää golfopetuksessaan tekniikkatreenejä ja golfpilatesta. Viikko sitten julkaistulla videolla keskityttiin ryhdin merkitykseen golfsvingissä, ja nyt Haapala näyttää muutamia harjoitteita, joiden avulla ryhdin kehittäminen onnistuu näppärästi kotioloissakin.

Apuvälineeksi tarvitset vain alle kympin hintaisen harjoituskuminauhan. Kuminauhan vastusta valittaessa ei kannata lähteä elvistelemään, vaan ainakin alkuun vastus kannattaa valita kevyemmästä päästä. Haastavuuttahan saa helposti lisää kumpparia kiristämällä.

Kaikki tämänvuotiset ja edelliskausien videot löydät kootusti osoitteesta www.golfpiste.com/opetusvideot/ 

Artikkeli aiheesta julkaistiin Golflehdessä 1/2023.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje