18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Valitse oikea maila lähestymisiin

Butch Harmon

1. Miten pallo makaa? Joskus paksusta ruohosta ei voi muuta kuin yrittää lyödä pallo wedgellä mihin tahansa viheriölle. Jos pallo on väylällä, vaihtoehdot lisääntyvät. Wedge saattaa silloinkin olla paras vaihtoehto, mutta usein et tarvitse lyöntiisi suurta nostokulmaa. Aina kun se on mahdollista, lyö rullaava chippi rautamailalla. Ja jos väylä on kuiva ja tasaista ruohoa, kannattaa putata. Se

2. Onko viheriöllä tilaa? Chipissä ja pitchissä pallon rullit ovat paremmin hallittavissa. Jos viheriöllä on tilaa, kannattaa valita vähemmän nostava rautamaila ja antaa pallon rullia. Matala lyönti on turvallisempi, koska silloin svingi on lyhyempi. Varmista kuitenkin, ettet epähuomiossa tuo haittoja – kuten vettä tai raffia – peliin.

3. Miten pallo rullii? Huomioi kaksi seikkaa: miten nopea viheriö on ja millaisia kallistuksia siinä on. Jos viheriö on kova, pallo saattaa pomppia samalla tavalla kuin rautakasin lyönti. Pehmeällä viheriöllä voi käydä päinvastoin. Pallon rulliin vaikuttaa myös, pudotatko lyönnin ylä- tai alamäkeen. Se voi pysähtyä tai rullia pitkällekin. Yritä arvioida ensimmäinen pomppu ja valitse maila sen perusteella.

Pyri

Tektsti Butch Harmon / Kuvat J.D. Cuban Juttu julkaistu Golf Digest 7/2010 -lehdessä

#Digest#

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje