5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Upota maila hiekkaan ja anna pallon rullia

En enää hipaise hiekkaa vaan otan sitä reilusti mukaan ja annan pallon rullia viheriöllä.

En

Otan paljon hiekkaa mukaan, kun lyön viheriöbunkkerista. Upotan mailan hiekkaan paljon syvemmälle kuin aikaisemmin, jolloin vain hipaisin hiekkaa pallon alla. Aiemmin löin palloon spinniä ja tähtäsin suoraan lipulle, johon se pysähtyi kierteen ansiosta. Jos viheriöllä on riittävästi tilaa, lyön syvälle hiekkaan ja annan pallon rullia. Tällainen lyönti antaa enemmän ”tilaa” virheelle ja siksi se sopii myös amatööreille.

Paljolla hiekalla tarkoitan divotin syvyyttä, en pituutta. Kun mailan lyö minun tavallani syvälle hiekkaan, saatto on lyhyempi. Pallo ei lennä yhtä pitkälle, mutta se rullii pidemmälle. Lyönnissä on vähemmän alakierrettä, joten pallon alastulo ei ole niin tarkalla. Pallon rulli on johdonmukainen ja se on hyvin ennakoitavissa, samalla tavalla kuin putissa..

On tärkeää, että kiihdytät mailan pallon makuun läpi. Näin varmistat, ettet kaiva liikaa hiekkaa, jolloin pallo jäisi bunkkeriin. Kun lyöntiin ottaa paljon hiekkaa pitää varmistaa, että mailanpää liikkuu eteenpäin. Lyöntiä ei saa lopettaa kesken.

Olen lyönyt näitä lyöntejä niin paljon, että teen sen suurimmaksi osaksi tuntumalla enkä mieti niin paljon tekniikkaa. Otan 60-asteisen wedgen, avaan stanssia ja sijoitan pallon hieman keskikohdan etupuolelle. Sen jälkeen katson, mihin haluan pallon putoavan – yleensä heti viheriön reunaan – ja kauhaisen pallon siihen. Tätä lyöntiä kannattaa treenata harjoitusbunkkerissa, että saat tuntuman lyönnin pituuteen.

Fred Couples on voittanut 15 kilpailua PGA Tourilla ja kolme Champions Tourilla.

Teksti Fred Couples / Kuva J.D. Cuban

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje