14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Svingin rytmi hukassa? – Tartu piiskaan

Yksinkertainen ja tehokas Orange Whip parantaa helpolla tavalla lyönnin rytmiä ja tempoa.

Golfissa on tarjolla monenlaisia pelin parannukseen tarkoitettuja harjoitusapuvälineitä. Jotkut ovat toimivampia kuin toiset, mutta joukkoon mahtuu yllättävän paljon hyödyttömiä vempeleitä ja kapistuksia. Sellaiseksi ei voi kuitenkaan kutsua Orange Whip Traineria, joka auttaa pelaajaa kehittämään lyönnin rytmiä ja tempoa.

Välineen taustalla on PGA Tourillakin pelannut valmentaja Jim Hackenberg, joka huomasi monella oppilaallaan olevan vaikeuksia svingata rytmikkäästi ja tasapainoisesti. Hänen mukaansa rytmiä on vaikea demonstroida samalla tavalla kuin jotain tiettyä asentoa svingissä, mikä johti lopulta Orange Whipin keksimiseen.

Kyseisessä harjoitusapuvälineessä oranssi kumipallo on kiinnitetty raskaaseen ja joustavaan varteen, jonka toisessa päässä on grippi. Versioita on kaikkiaan kolme. Pisimmällä, 0,79 kiloa painavalla varrella on mittaa 47,5 tuumaa. Väline simuloi draiverin liikettä svingin aikana, ja pakottaa vastaavasti pelaajaa muokkaamaan tempoa siten että kokonaisuus pysyy oikeassa tahdissa.

Midsize-kokoinen, neljä tuumaa edellistä lyhyempi Orange Whip simuloi pitkän ja keskipitkän raudan ja lyhin 35,5-tuumainen puolestaan lyhyen raudan ja wedgen liikettä. Jälkimmäinen soveltuu pituutensa puolesta hyvin vaikka kotioloissa toteutuvaan harjoitteluun.

Valkoinen Orange Whip on versioista kaikkein haastavin. Kuva: Orange Whip Golf

Orange Whip voi näyttää jonkun silmään hieman hassulta, mutta hyvissä harjoitusapuvälineissä olennaisinta on toimivuus. Välineestä on taatusti hyötyä pelaajille, joilla on taipumus – kuten monilla on – lähteä backsvingin yläasennossa liian nopeasti alas.

”Varoitusvalo” syttyy myös silloin, jos svingin aloitus on turhan äkkinäinen: tällöin välineen lapa- ja varsikombinaatio hajoaa välittömästi, ja laittaa pelaajan aloittamaan svingin uudelleen, mutta rauhallisemmin. Orange Whip edistää lisäksi liikejärjestyksen ymmärrystä ja vaikuttaa fiksaavan yllättävän tehokkaasti pieniä vikoja ilman että niitä tarvitsee suuremmin miettiä.

Vaikka golfarilla ei olisi lyönnin rytmin kanssa ongelmia, lienee välineestä silti kenelle tahansa apua lämmittelyssä ennen rangeharjoittelua tai pelikierrosta. Painava väline auttanee pidemmässä ja säännöllisemmässä käytössä ylläpitämään keskivartalon lihaksistoa ja liikkuvuutta.

Kyseessä on fyysisesti varsin haastava harjoitusväline, joten se soveltuu parhaiten miehille ja pidemmille naisille. Orange Whipin suositushinta on 139,00 euroa, ja se kuuluu Suomessa ainakin Golf Centerin valikoimiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje