16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Suomen parhaana palkitun golfopettajan vinkit kevätharjoitteluun

Hyvässä lähtöasennossa ollaan urheilullisena ja dynaamisena maata vasten.

Suomen parhaaksi valittu golfpro Teemu Sallinen antaa vinkkinsä Golfpisteen lukijoille.

Suomen PGA:n palkintogaalassa joulukuussa Teaching Professional of the Year -tunnustuksen saanut Teemu Sallinen tarjoaa Golfpisteen lukijoille muutaman vinkin alkavaa golfkautta silmällä pitäen. Näissä vinkeissä keskitytään jämäkkään lähtöasentoon, napakkaan otteeseen ja hyvään tähtäykseen.

Kesäisin Löfkulla Golfissa ja talvisin Inside Golfissa opettava Sallinen korostaa kaikessa tekemisessä helppoutta ja luonnollisuutta. Kehoa ei tarvitse väännellä ja käännellä ihmeellisiin asentoihin, vaan perusasioita kunnioittamalla pääsee parhaaseen lopputulokseen.

Hyvä lähtöasento

Golfin lähtöasennon pitäisi olla urheilullinen ja dynaaminen. Sanon usein oppilailleni, että alkuasennossa pitää olla kuin 110 metrin aitajuoksija on lähtötelineissä: terävänä, jämäkkänä, urheilullisena. Sitä voi kokeilla hyppäämällä ylöspäin ja kun tulet alas, joustat hieman polvista ja olet jämäkässä asennossa. Jaloissa ja keskikehossa pitää olla pieni jännitys. Muista myös vetää napaa hieman kohti selkärankaa, jotta saat keskivartalon, coren, tiukaksi. Reisien ja pakaroiden aktivointi onnistuu niin, että yrität hieman työntää jalkoja irti toisistaan.

Hyvä ryhti on alkuasennossa tärkeää. Taivuta ylävartaloa lantiosta eteenpäin ja anna käsivarsien roikkua olkapäistä alaspäin.

Kun olet hyvässä lähtöasennossa, core hallussa, niin kädet roikkuvat olkapäistä alaspäin. Ne eivät mene eteenpäin tai taaksepäin, vaan ne roikkuvat rennosti olkapäistä alaspäin. Käsiä ei myöskään tarvitse työntää kohteen suuntaan, vaan seisot suorassa alkuasennossa, vyönsolki, rintakehän keskusta ja nenä samalla linjalla edestäpäin katsottuna.

Grippi

Maila asetetaan etusormen ensimmäiseen nivelen kohdalle, niin että varsi kulkee kämmenen poikki kämmentyynyn alle. Kutsun kämmentyynyä käsiläskiksi. Sinne alle asetat varren kulkemaan. Helpoiten hyvän gripin saa rakennettua, kun pidät toisella kädellä mailan varresta kiinni ja otat ensin yläkäden otteen kohdalleen. Peukalon ja etusormen väliin jäävä ura osoittaa oikeakätisellä pelaajalla oikeaa korvaa kohti. Alakäsi laskeutuu kivasti paikalleen, ja alakäden peukalo peittää yläkäden peukalon.

Hyvässä gripissä varsi kulkee kämmenen poikki etusormen ensimmäiseltä niveleltä kohti kämmentyynyä.

Tähtäys ja linjaus

Lapa on ainoa asia, mitä se pallo ymmärtää. Sen takia haluan, että lapa asetetaan ensin kohteelle. Sen takia suosittelen käyttämään kahta suuntatikkua tähtäyksen ja kehon linjauksen harjoittelussa. Toisen tikun voi laittaa kantapäiden taakse ohjaamaan kehon linjaus kohdalleen. Varpaat voivat antaa virheellistä dataa, jos jalkaterät ovat voimakkaasti auki. Toisella tikulla saadaan lapa suunnattua kohteelle. Linjaa lavan alareuna 90 asteen kulmaan tikkuun nähden.

Tämän jälkeen pyritään saamaan jalat, lantio ja hartiat osoittamaan samaan suuntaan. Sitä kautta alkuasennossa tulee neutraali, kun lavan ja vartalon linjat ovat samansuuntaiset. Tässä on hyvä ajatella junaradan kiskoja. Vartalon linjat ovat toisella kiskolla ja lavan linja kulkee toista kiskoa pitkin.

Suuntatikut helpottavat tähtäyksen ja suuntauksen harjoittelua. Käytä tikkuja apuna sekä kehon että lavan suuntauksessa.

Ensi viikolla on luvassa vinkit putin, chipin ja pidempien lyöntien harjoitteluun.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)