20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Miksi pallonpaikka on niin tärkeä golfissa?

Pallonpaikka on yksi golftekniikan helpoimmin muutettavista yksityiskohdista. Hyödyt ovat sitäkin merkittävämpiä.

Tavoiteltuun pallonpaikkaan liittyvä nyrkkisääntö kuuluu näin: mitä pidempi maila sitä edempänä menosuuntaan nähden pallonpaikan tulisi tähtäysasennossa sijaita.

Kuitenkin saadaksesi toistuvasti hyviä lyöntejä, pallon pitäisi sijaita oikeassa paikassa suhteessa ylävartalon asentoon. Pallonpaikka ei sellaisenaan muodosta omaa kokonaisuutta lyönnissä. Hyödyllisempää olisi ajatella, että pallonpaikka ja rintalasta kytkeytyvät toisiinsa yhtenä yksikkönä.

Muun muassa pullihukilla ja slaissilla on usein selvä yhteys virheelliseen pallonpaikkaan. Ota huomioon seuraavat asiat tarkistaessasi, miten pallo sijoittuu omassa lyöntiasennossa.

Draiveri: Aseta pallosi niukasti vasemman (oikealta lyövät) kantapään sisäpuolelle siten, että se on samassa tasossa vasemman käsivartesi sisäpuolen kanssa. Kun rintakehäsi keskikohta on pallon takana, sinun pitäisi pystyä lyömään palloa ihanteellisesta kulmasta. Tämä saattaa olla avaintekijä, jos mietit avauksiasi mahdollisesti vaivaavaa slaissia.

Raudat: Keskipitkän rautamailan varsi on lyhyehkö, joten palloa pitää siirtää tähtäyksessä hieman taaemmas. Pallonpaikan pitäisi olla paidan tai neuleen logon kanssa samassa linjassa. Pitkillä raudoilla pallo sijaitsee pyörähdyksen lähempänä menosuuntaa.

Wedget: Aseta pallo samaan linjaan paidannappiesi kanssa. Näin varmistat muhkeamman pallokontaktin.

Pallonpaikka ja palloontulokulma ovat erittäin tärkeitä asioita golfissa. Niiden avulla mailalla on mahdollisuus kulkea tavoitellusti läpi osuma-alueen. Oikea pallonpaikka ei ainoastaan paranna lyöntien laatua, vaan tuo suoritukseen lisää voimaa ja tarkkuutta.

Huomionarvoinen kokonaisuus, jolla voi olla peliä ratkaisevasti kohentava vaikutus.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje