11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Kolme neuvoa väyläpuulla chippaamiseen

Vartalo pysyy tällaisessa chipissä paikallaan.

1. Ota varresta alempaa kiinni

Chippaan mielelläni väyläpuulla, jos pallon on heti viheriön ulkopuolella. En käytä putteria, koska sen nostokulma on ainoastaan 4 tai 5 astetta, kun väyläpuulla lofti on 15-20 astetta. Suurempi loftkulma nostaa pallon sopivasti viheriölle ja etäisyyden hallinta on helpompaa.

Väyläpuun ongelma on, että varsi on pitkä, mutta chipatessa viheriön lähistöltä matka on lyhyt. Tällöin kannattaa ottaa grippi alempaa, näin saa paremman tuntuman chippiin.

2. Lyö kuin puttaisit

Tällaisessa chipissa vartalon pitää pysyä paikallaan. Siirrä paino etujalalle ja pidä se siinä osumahetkellä. Liikesarja on sama kuin pitkässä putissa. Seiso suorana ja voit käyttää jopa puttigrippiä.

Svingaa mailaa samalla tavalla kuin putissa: ainoastaan kädet ja hartiat liikkuvat taakse viennissä ja läpilyönnissä. Älä taivuta ranteitasi, mutta pidä huoli, että ne reagoivat mailan liikkeeseen. Jos saat pidettyä käsivarret ja kämmenet rentoina, lyönnistä tulee pehmeä.

3. Pidä mailanpää alhaalla

Lyö tasainen lyönti ja pidä mailanpää lähellä maan pintaa osumahetkellä. Luota siihen, että mailan loftkulma nostaa pallon ilmaan. Muista, että lyönnin tarkoitus on nostaa pallo vain muutaman sentin korkeudelle.

Vaikeinta tässä lyönnissä on pituuden arvioiminen, sen oppii ainoastaan harjoittelemalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje