25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Golfkuntotiimin kolme tehokasta harjoitusta

Fysiikkavalmentaja Matti Lindholm testasi Mehiläinen Golfkuntotiimin nuorimman jäsenen Tommi Nykäsen ja antoi kolme kaikille golfaajille sopivaa harjoitusliikettä.

Kuntotiimin juniori, 17-vuotias Tommi Nykänen, teki talvikaudella runsaasti töitä tiimin fysiikkavalmenajanMatti Lindholmin laatiman ohjelman pohjalta. Apuaan ovat treeneissä antaneet myös Mehiläinen liikuntaklinikan golfiin erikoistuneet fysioterapeutit Antti Aitasalo sekä Ville Suomalainen. Golfilliset nuotit on rakennettu Mika Piltzin sekä henkilökohtaisen valmentajan Markku Louhion avustuksella.

”Piltzin opeista kirkkaimpana on jäänyt mieleen se, että aina ei viheriön ympärillä tarvitse tyrkyttää 52 asteista wedgeä. Yksinkertaisempaa on monesti lyödä rautaysillä tai –kasilla ja tutkia tarkkaan myös puttaamisen mahdollisuus. Tämä on auttanut kovasti”, tasoituksensa lukuun 3,9 pudottanut Tommi nostaa ensimmäisenä esiin.

” Lisäksi tietynlainen rauhallisuus kentällä on kehittynyt. Olen ainakin pyrkinyt lähestymään epäonnistumisia vähän iisimmin, enkä haluaisi näyttää ulospäin eläimellistä raivoa, joka aiemmin on pulpahtanut pintaan. Tähän olen saanut apuja Piltzin ja Louhion lisäksi Mehiläinen Kuntotiimin psykologin Kaisa Varkilan kanssa käymistämme keskusteluista”, Tommi kiittelee.

Fyysistä treeniä ympäri vuoden…

Matti Lindholm kävi heinäkuun lopulla Tommin kanssa läpi hänen fyysiset valmiutensa.

”Kesällä on ollut vähän rennompaa fysiikan kannalta. Ei vaan ole tullut tehtyä, päähuomio kun on lajissa ja siihen liittyvässä tekniikassa. Olen tehnyt noin 3-4 kertaa kuukaudessa fysiikkaa. Silläkin määrällä tunnen kehittyneeni nimenomaan liikkuvuuden osalta. Ennen Kuntotiimin käynnistymistä en ollut edes yrittänyt kehittää tätä tärkeää ominaisuutta. Tulevalla talvikaudella aion viedä tekemisen saamieni oppien kautta uudelle tasolle”, Tommi Nykänen suunnittelee.

”Kiertyminen lantion ja hartioiden osalta on luontevampaa ja myös lapojen välinen voimataso on kasvanut. Edelleen Tommin pitäisi saada keskivartalon tukea suorituksen aikana paremmaksi. Jos haluaa golfarina kehittyä kunnolla, on kauden aikana tärkeää jaksaa tehdä fyysisiä harjoitteita. Ne luovat pohjan myös hyvälle lajiharjoittelulle ja pelaamiselle”, Matti Lindholm muistutti Tommia tsekkauksen ja ohjeistuksen aikana.

Vaikka Tommi Nykänen on iältään huomattavasti muuta ryhmää nuorempi, on homma pelittänyt mainiosti.

”Tiimin yhteishenki on muodostunut hyväksi. Valmentajat sekä Mehiläisen lääkärit ovat auttaneet kovasti, motivaatio on kaikilla korkealla. Loppukaudelle on paljon henkilökohtaisia tavoitteita, joista merkittävimpiä on Mehiläinen Golfkuntotiimin mestaruuskisoissa pärjääminen”,ryhmän keskinäisissä kisoissa ylivoimaisesti eniten palkintoja kerännyt Tommi suunnittelee.

Teksti Teemu Tyry / Kuva ja videot VeVe Media

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje