15.–22.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Golfin saloja voi oppia myös videopalveluiden avulla

Me and My Golfin Andy Proudman (vas.) ja Piers Ward ovat online-opetuksen konkareita.

Englantilainen Me and My Golf ja suomalainen Birdietime tuottavat laadukasta videomateriaalia golfharrastajien käyttöön.

Good morning, Instagram. Näin alkaa lähes joka ikinen aamu Andy Proudmanin ja Piers Wardin isännöimällä Me and My Golfin Instagram-tilillä, kun he kertovat tulevan päivän touhuistaan. Päivät täyttyvät opetuksista ja valmennuksista, mutta osan päivästään he viettävät myös videokameroiden edessä kuvatessaan golfin opetusvideoita.

Proudman ja Ward ovat pesunkestäviä englantilaisia PGA-golfopettajia, jotka ovat laajentaneet normaalista klubipron roolista online-opetuksen maailmaan. Me and My Golfin Youtube-kanavalla on yli 600 000 tilaajaa, ja viikoittain julkaistavilla laadukkailla opetusvideoilla on vuosien saatossa ollut yhteensä reilut 144 miljoonaa näyttökertaa. Luvut ovat todella kovia.

Youtubessa ja Instagramissa olevat videot ovat totta kai ilmaisia, mutta kaksikko tuottaa myös maksullista opetusmateriaalia tilaajilleen, joita on hulppeat 40 000 kappaletta. Liittymällä tilaajaksi pääsee käsiksi laajaan videomateriaaliin, jonka avulla on mahdollista kehittää omaa peliään uudelle tasolle.

Eritasoiset pelaajat on huomioitu hyvin Me and My Golfin opetuskokonaisuuksissa, ja he lähestyvätkin opetuksessa golfia perinteisten putti-, chippi- ja draivivinkkien lisäksi myös kierrostuloksen kautta. Alle 80 lyönnin kierrostuloksista haaveileville pelaajille on tarjolla erilaiset opetuspaketit kuin 100 lyönnin haamurajan kanssa painiville harrastajille.

Me and My Golfin videoilla vierailee myös golfmaailman suurimpia tähtiä Rory McIlroysta Jon Rahmiin ja Sergio Garciaan. Yhteys heidän välillään löytyy Taylor Maden mailoista ja Adidaksen vaatteista, joita Me and My Golfin kaveritkin edustavat.

Me and My Golf ei missään nimessä ole ainoa netissä golfopetusvideoita tarjoavista sivustoista. Online-opetus on maailmalla nouseva bisnes, ja monilla tunnetuilla huippuvalmentajilla on omat kanavansa, joissa he jakavat opetusvinkkejään kuukausi- tai vuosimaksua vastaan.

Myös suomalainen Birdietime on ottanut isoja harppauksia online-opetuksen maailmassa, ja viime viikolla he sopivat merkittävästä yhteistyöstä European Tourin kanssa. Siinä missä Me and My Golf henkilöityy vahvasti Proudmanin ja Wardin ammattitaitoon, Birdietime luottaa vastaavasti eri alojen ammattilaisiin. Heidän videokirjastossaan oppejaan jakavat muiden muassa Paul Casey, Peter Kostis ja Phil Kenyon.

Pelkkä videoiden katselu ei tee kenestäkään automaattisesti hyvää golfaria, vaan videot ovat hyvä apu omatoimisessa harjoittelussa. Videokirjastoihin perustuvien palveluiden ohella Suomesta ja maailmalta löytyy valmentajia, joille voi lähettää omia svingivideoitaan ja valmentajat antavat niiden perusteella korjausehdotuksia ja niihin sopivia harjoitteita.

Me and My Golfin ja Birdietimen kaltaisten videokirjastojen vuosihinnat ovat 80-90 euron tienoilla. Molemmissa palveluissa on tarjolla myös kuukausimaksuiset jäsenyydet. Alle 100 euron summaa voi pitää varsin kohtuullisena, sillä sitä kautta pääsee käsiksi monipuolisiin ja laadukkaisiin opetuskokonaisuuksiin, jotka toimivat hyvänä apuna oman pelin kehittämisessä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)