25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Alamäessä paino vasemmalle jalalle

Saatossa seuraa rinnettä. Lyödäksesi puhtaasti alamäestä yritä jahdata mailanpäällä palloa alamäkeen osuman jälkeen.

Oma kokemukseni on, että Mastersissa pallo makaa harvoin tasaisella. Klassinen alamäkilyönti tulee väylällä 15, joka on par-5. Päädyn siihen tilanteeseen nykyisin usein, varsinkin jos on vastatuulta.

Miten sitten palloa pitää lyödä alamäestä? Svingaa rinteen suuntaisesti. Ota leveämpi stanssi ja sijoita pallo taaemmaksi. Hartioiden pitää olla rinteen suuntaiset. Jos olet oikeakätinen, vasemman olkapään pitäisi olla alempana kuin oikean.

Tärkeää on, että paino on vasemmalla jalalla. Pieni painonsiirto oikealle on vielä sallittua, mutta painopisteen pitää pysyä backsvingissä koko ajan keskikohdan vasemmalla puolella.

Usein pelaaja kallistuu taaksepäin ja osuu maahan pallon taakse. Tavoitteena on lyödä palloa ja pivot tulee pallon etupuolelta.

Koska pallo alamäestä lyötäessä lentää yleensä matalammalla ja rullii enemmän, nosta maila maasta nopeammin oikealla kädellä ja lyö jyrkempi svingi, näin saat mailaan lisää loftia. Lyhyemmissä lyönneissä minä jopa avaan mailan lapaa.

Lisää ajatuksia Tom Watsonilta

Moni on kysynyt, mitä mietin ennen ratkaisevaa metrin puttia, jolla voitin Fred Couplesin Havaijilla tammikuussa? KISS – Keep It Simple Stupid. Pää paikallaan, hyvä rytmi, puttaa puhtaasti. Lyhyissä puteissa pidän kasvot tarkasti tähtäyslinjalla mailan liikkuessa taakse ja eteen. Näin varmistan, ettei putteri ole auki tai kiinni osumahetkellä. Kun putterin lapa on kohtisuorassa, voi keskittyä pallon vauhtiin ja oikeaan linjaan.

Teksti Tom Watson ja Nick Seitz / kuva Dom Purore

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje