16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Riika on monipuolinen golfhelmi

1200-luvun alussa perustettu Hansakaupunki Riika on historiansa, vanhan kaupungin ja nähtävyyksiensä johdosta kiehtova kohde myös golfarille, sillä Ozo Golf lukeutuu Baltian maiden kentistä parhaisiin.

riika-ojaOlin vieraillut Latvian pääkaupungissa Riikassa kolmasti aiemmin, kahdesti kesällä ja kerran talvella. Muistikuvat reilun kymmenen vuoden takaa olivat positiivisia, neljäs visiitti syyskuussa sai molemmat peukalot nousemaan ylös. Riika on kaupunkina monipuolinen ja kiehtova kokonaisuus, yhdistettynä golfiin ehdottomasti vierailun arvoinen.

Latvian kuuluisin jääkiekkoilija, Sotsin olympialaisiin uransa lopettanut Sandis Ozolinsh innostui NHL-uransa alkuvaiheilla golfista ja päätti rakennuttaa nimeään kantavan, maan ensimmäisen 18-reikäisen kentän.

Järvenrannassa kulkeva kahdeksas väylä on Ozon näyttävimpiä kohtia.

Järvenrannassa kulkeva kahdeksas väylä on Ozon näyttävimpiä kohtia.

Kentän paikka valikoitui sataman ja teollisuusalueen solmukohtaan, kahdeksan kilometrin päähän Riikan keskustasta. Kisezers-järven rantaan rajoittuvalla alueella tehtiin mittavia maansiirtotöitä ennen ruohon juurtumista.

Valmistuttuaan vuonna 2002 Ozo Golf sai tunnustuksen arkkitehtuurinsa osalta Latvian parhaana luontotyönä.

Denverissa, USA:ssa vaikuttaja arkkitehti Rob Svedberg sai käsiteltäväkseen alueen, jossa viiden järvenrantaa kulkevan väylän lisäksi on 16 muuta vesiestettä, mutta kierroksen alkuvaiheilla myös muutama peltomaisemassa ja metsässä kulkeva reikä.

Ozo Golf Club on oiva sekoitus linksiä, järvi-ja metsämaisemaa. Ensimmäiset kaksi ovat hyviä, mutta niin tavanomaisia peltoväyliä. Kolmas ja neljäs kulkevat metsässä, ensikertalainen saattaa pelätä ”kikkagolfin” pilaavan nautinnon

Pelin luonne muuttuu täysin viidenneltä. Parasta ja kauneinta osaa reitistä ovat järviväylät (5-11). Näistä seitsemäs ja 11. jäävät pelattavuudeltaankin parhaiten mieleen.

Tiiauspaikat ovat suuria ja väylillä on tilaa, karheikot on alkuvuosien jälkeen leikattu lyhyiksi. Bunkkereista yllättävänkin monella on vain maisemoinnillinen merkitys. Melkoisen tasaisilla ja yleensä hyväkuntoisilla viheriöillä on haasteellisia muotoja etenkin silloin, kun ne leikataan lyhyiksi.

Klassinen luonnehdinta, sopii kaiken tasoisille pelaajille, kuvaa hyvin Ozo Golfia. Vähemmänkin osaava kiertää 18 reikää menettämättä pelihuumoriaan, vaikka vesiesteet voivat syödä muutaman pallon

Suomalaiset ovat ulkomaalaisista suurin ryhmä, pelatut kierrokset  Ozolla lasketaan tuhansissa Viikolla kentällä on lähes poikkeuksetta reilusti tilaa. Lauantai on paikallisten kilpailupäivä, jolloin starttiaika kannattaa varata etukäteen.

Klubitalosta löytyy hyvätasoinen ravintola , rangelta avautuvat maisemat ovat yhdet parhaista kokemistani.

Hienot pukuhuonetilat ja saunat on varattu vain jäsenille, joita on 40.

Pelioikeuden vuokranneet (200) sekä vieraspelaajat joutuvat tyytymään vaatimattomaan unisex- pukuhuoneeseen, jossa on erillinen vaatteiden vaihtokoppi ja yksi suihku. Palvelukokonaisuuden muihin laadukkaisiin osasiin verrattuna tämä yksityiskohta on kummallisuus, joka vierailijan kannattaa kuitenkin ottaa vastaan paikallisena elämyksenä, ei koirankoppina.

Ozo Golfin green fee ( 50-60 e) on myös hinta-laatusuhteessa varsin hyvä.

Golfin liittyvä tarjonta tuplaantuu kun Riikasta noin 25 kilometrin päässä sijaitseva Saliena Golf saa uudet muodot ja nimen loppukesästä 2017.

Jack Nicklauksen piirustusten mukainen kenttä on ennakkotiedon mukaan premium-tasoa, green feee hinnaltaan Ozoa huomattavasti korkeampi. Kentän remontointiin ja faciliteettien rakentamiseen on käytetty paikallisten kertoman mukaan surutta Latvian ulkopuolelta tullutta pääomaa.

Pyhän Pietarin kirkon torni on syystäkin Riikan suosituimpia vierailukohteita.

Pyhän Pietarin kirkon torni on syystäkin Riikan suosituimpia vierailukohteita.

Riikaa  luonnehditaan yleisesti Baltian ykköskohteeksin kulttuurin, arkkitehtuurin ja gastronomian ystäville. Värikkään ja monivaiheisen vuodesta 1201 alkavan historian omaavan Riikan suosiota golfkohteena lisää tunnin lento Helsingistä, sekä kaupungin ja Ozo Golfin helppo saavutettavuus lentokentältä. Hintataso majoituksen, ravintoloiden ja muiden palveluiden osalta on keskimäärin edullinen.

Riikan vanhan kaupungin kävelykaduilla on tunnelmaa ja koettavaa pidemmäksikin aikaa.

Riikan vanhan kaupungin kävelykaduilla on tunnelmaa ja koettavaa pidemmäksikin aikaa.

Lumoavan kaunis vanha kaupunki on jo sinällään mainio syy matkustaa Riikaan. Kävelykatujen varsilta löytyvät myös tasokkaimmat ravintolat ja kymmenittäin tunnelmallisia kahviloita sekä baareja.

Golfkausi jatkuu yleensä marraskuun puolelle, keväällä Ozo Golf on hyvässä kunnossa jo toukokuun alussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje