Näin avautuu golfmatkailu Vol 2.0, eli missä golfmatkailussa mennään? - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Näin avautuu golfmatkailu Vol 2.0, eli missä golfmatkailussa mennään?

The Celtic Manor Resort, Twenty Ten Course, hole 6.

Ennen koronapandemiaa lähes 20 miljoonaa golfaria suunnitteli tekevänsä golfmatkan seuraavan 6 kk aikana. Nyt suunnitelmat ovat jäissä.

Vuonna 2019 golfmatkailu oli maailmanlaajuisesti hyvässä nosteessa. Vuosittainen kasvu oli 7–9 prosentin luokkaa. Maailman yli 60 miljoonasta golfarista yli 30% oli suunnitellut tekevänsä golfmatkan seuraavien kuuden kuukauden aikana. Toisin kävi, kun COVID19-pandemia pisti suunnitelmat jäihin.

Ulkomaan golfmatkailun haasteet ovat aika lailla samansuuntaiset kuin kesäkuussa tekemäni koronapäivitys kertoi. (https://golfpiste.com/ajankohtaista/nain-avautuu-eurooppa-golfmatkailulle-katso-eri-maiden-tilanteet-ja-lentotiedot/).

Kevään shokin ja lockdownien jälkeen golfin pelaaminen kasvoi kesän aikana kotimaan kentillä uusiin mittoihin. Laji tunnustettiin turvalliseksi ja hyväksi ulkoharrastukseksi. Kotimaan golfmatkailu sai uuden merkityksen. Kysyntä oli kovaa niin meillä kuin niissä golfmaissa, joissa omat jäsen- ja pelaajamäärät riittävät täyttämään golfkenttien lähtölistat. Näin kävi myös Isossa-Britanniassa.

Golfbreaks on iso brittiläinen golfmatkanjärjestäjä, joka muutti matkatuotannon kesän aikana lähes kokonaan kotimaan matkailuun ja onnistui siinä myynnillisesti erittäin hyvin. Meillä Suomessakin osa golfmatkanjärjestäjistä ehti tuottaa ja myydä matkapaketteja kotimaisiin golfkohteisiin. Toivottavasti trendi jatkuu myös ensi kesänä.

Useissa perinteisissä golfmatkailumaissa tilanne ei ole aivan sama. Espanjan, Italian, Portugalin kaltaisten maiden omat jäsen- ja harrastajamäärät eivät yksinkertaisesti riitä täyttämään olemassa olevaa tarjontaa. Toisaalla Irlannissa otettiin viime viikolla takapakkia hallituksen määrätessä maahaan tiukimmat mahdolliset rajoitukset. Liikkuminen ulkona on sallittua viiden kilometrin säteellä kotoa ja ihmisiä kehotetaan pysymään enimmäkseen kotona. Ulkomaille matkustamista tulee välttää. Lisäksi kaikki Irlannin golfkentät on suljettu joulukuun alkuun asti. Myöskin Wales ilmoitti viime viikolla uusista tiukentuneista rajoituksistaan. Siellä golfkentät pidetään kiinni marraskuun puoliväliin asti.

Minne mennä?

Lentoyhtiöiden liikenneohjelmat määrittelevät hyvin tilanteen, milloin taas pääsemme matkoja paremmin suunnittelemaan ja toteuttamaan. Finnair on siirtynyt rajattuun liikenneohjelmaan ja kohdetarjonta on tällä hetkellä hyvin suppea. Matkustajia Finnairin lennoilla on ollut tämän vuoden aikana pahimmillaan 90 % edellisvuotta vähemmän. Reittejä lisätään, kun matkustusrajoitukset höllentyvät ja kysyntä kasvaa.

Kuten Finnair nykyisissä matkustustiedotteissaan muistuttaa, matkustusrajoitustilanteet voivat muuttua nopeasti ja suhteellisen tuorekin kohdetieto saattaa olla vanhentunutta. Vinkkinä: tarkemman tiedon ja tuoreiden kohdetietojen saamiseksi suosittelen ottamaan yhteyttä vastuulliseen golfmatkanjärjestäjään, joka on myös IAGTO:n jäsen. Tällöin apunasi ja käytössäsi on suorat kontaktit kaikkiin golfmatkailualan toimijoihin ympäri maailman.

IGTM Links -tapahtumassa golfmatkailun ammattilaisilta kysyttiin, milloin odotat kansainvälisten golfmatkojen varausten palaavan vuoden 2019 korkeimmalle tasolle? Vastaajista 60% arvioi varausten palaavan entiselleen vuonna 2022, 21% vuonna 2023, 13% vuonna 2021 ja loput 6% vasta vuodesta 2024 eteenpäin. Toivotaan kuitenkin, että mahdollisimman nopeasti.  Peukut pystyyn, pysytään terveinä ja matkustetaan taas, kun se on jälleen turvallista!

10 500 business-tapaamista

Golfmatkailualan kattojärjestö IAGTO (International Association of Golf Tour Operators) on järjestänyt vuodesta 1997 alkaen golfmatkailualan ammattilaisille oman messutapahtuman, joka kulkee nimellä International Golf Travel Market (IGTM). Tapahtumapaikka ja järjestäjämaa vaihtuu vuosittain. Viime vuoden lokakuussa tapahtuma järjestettiin Marokon Marrakechissa. Tänä vuonna tapahtuma oli tarkoitus pitää Walesin Celtic Manorissa. Koronasta johtuen tämä golfmatkailun ykköstapahtuma siirtyi Celtic Manorin ja vuoden 2010 Ryder Cup-maisemista verkkoon, virtuaaliseksi IGTM Links -tapahtumaksi. Walesiin on tarkoitus suunnata uudestaan lokakuussa 2021.

Viime viikolla järjestettyyn IGTM Links 2020 -tapahtumaan osallistui kolmen päivän aikana toista tuhatta golfmatkailualan toimijaa. Näistä 650 oli näytteilleasettajia 68 maasta, jotka edustivat eri maiden golfkenttiä, golfresorteja, hotelleja, turistitoimistoja ja muita alan toimijoita. Neuvottelukumppaneita eli palvelujen ostajina toimivat eri maiden matkajärjestäjät, joita osallistui tapahtumaan 400 toimijaa 43 maasta. Kahdenkeskisiä kohtaamisia kertyi kolmen päivän ajalle videotapaamisten muodossa 10 500 kappaletta. Lisäksi ohjelmassa oli webseminaareja, sponsorikohteiden esittelyjä, videoita ja luentoja.

Videotapaamisten aikana tavattiin vanhoja tuttuja, tutustuttiin uusiin, vaihdettiin kuulumiset ja päivitettiin golfkohteiden tilanteet. Kaikilla oli kynät teroitettuna ja odotus pandemian loppumiselle ja ”rajojen” aukeamiselle on valtava. Jokainen golfmaa tekee parhaansa turvallisen golfmatkustuksen eteen ja puitteet pidetään kunnossa.

Lue seuraavaksi: Näin avautuu Eurooppa golfmatkailulle: katso eri maiden tilanteet ja lentotiedot

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje