9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Mäntyharjun rangen yhteyteen avattiin par 3 -kenttä

Viitostien varrella, Mikkelin ja Lahden välisellä tieosuudella sijaitseva Vola Golf houkuttelee aloittelijoita ja pidemmälle ehtiviä lajifriikkejä varsin tasokkaalla rangella ja luonnikkaalla lyhyellä kentällä.

Lahden ja Mikkelin välisen viitostien varrella on jo usean vuoden ajan ollut golfareita kiehtova ”Vola Golf Range” mainoskyltti. Tällä kaudella kylttiin on lisätty teksti par 3 -kenttä.

Golfkeskuksen perustaja  ja omistaja Tuomo Orasmaa on sijoittanut kolme väylää rangen yhteyteeen, kuusi muutakin sijoittuvat taaemmalle Orasmaan tilan maille.

Orasmaa on heinolalainen yrittäjä, joka hurahti golfiin kaudella 2008 ja opiskeli pelaamisen ohella itsensä golfkentänhoitajaksi.

Vola Golfilla on maantieteellisesti laaja reviiri ja pelkästään Mäntyharjulla 4600 kesämökkiä, joiden asukkaissa on valtava potentiaali aloittaa tai kehittää golfharrastustaan.

Mäntyharjulla sijaitsevan kotitilansa maita hän on jalostanut golfkäyttöön. Range avattiin vuonna 2011.

”Näin mahdollisuuden tilan maiden hyödyntämiseen golfin hyväksi. Tarkoituksena on madaltaa golfin kokeilu- ja aloituskynnystä: kentällä ei tarvita osuuksia tai Green Card -tutkintoa, mutta meillä voi sen halutessaan suorittaa. Tämä on matalan kynnyksen kohde, vapaa-ajan aktiviteetti alueella lomaileville”, Orasmaa taustoittaa tarkoitusperiään.

Puitteet hyvässä kunnossa

Ajettaessa perille vain muutaman kymmenen metrin päässä viitostiestä sijaitsevaan golfkeskukseen, ensinäkymä rangelle ja pieneen klubitaloon vakuuttavat vierailijan siitä, että toimeen on tartuttu tosissaan.

Rangella on hyvät matot ja tasainen asfalttipohja. Sateen sattuessa muutama harjoittelija mahtuu lyöntikatokseen. Myös ruoholta lyömismahdollisuus on ollut käytössä jo muutaman vuoden ajan.

Klubitalossa on siistit saniteettitilat sekä pieni kahvio ja ilman mailoja matkaavalle myös vuokravälineet.

Putti- ja chippiviheriö on Mirage Tour-Putt tekonurmea, joka varmistaa lähipelin tehokkaan harjoittelun keväästä pitkälle syksyyn.

Aloittelijalle par 3 -kenttä on varsinainen helmi, kokeneellekin pelaajalle se tarjoaa tiiauspaikoilta mukavia ja jopa vaihtelevia lyöntejä sekä näkymiä.

Väylien mitat vaihtelevat 58–141 metrin välillä. Kokonaismittaa yhdeksälle reiälle tulee 814 metriä. Oheisella videolla ilma-ja tunnelmakuvaa Vola Golfissa järjestetystä kilpailusta.

Viheriöt ovat muodoltaan ylöspäin kuperia, reunoilleen laskevia. Helppoja puttilinjoja kohdalle osuu harvoin.

Kahden hengen ryhmässä yhdeksän reiän kierroksen selvittää rauhallisempikin harrastaja helposti alle tunnissa.

Taipaleen perheen lapset Anna-Kaisa (vas.) ja Juho ( oik.) hioivat pelikierroksen jälkeen puttipeliä isänsä Mauri Taipaleen kanssa.

”Mäntyharjulla ja lähikunnissa asuville Vola Golf on mainio paikka tutustua lajiin. Kun liitimme mainoskylttiin viestin pelaamismahdollisuudesta, kokeneempia harrastajia on pysähtynyt lyömään ja pelaamaan entistä enemmän”, Orasmaa iloitsee.

Heinä-ja elokuu ovat parasta sesonkia. Mikkelissä meneillään olevat asuntomessut vilkastuttavat nekin Vola Golfin ohitse kulkevaa liikennettä.

Kierrosmaksu on 10 euroa. Rangella harjoittelu on sekin hinnoiteltu varsin kohtuulliseksi.

Päätösväylällä on mittaa 141 metriä. Rangella bighitteritkin pystyvät lyömään avauksiaan täydellä voimalla.

Vola Golfia voi perustellusti suositella kaikentasoisille golfareille kahvitauon, rangeharjoittelun ja kenttäbongauksen kohteeksi. Hyvän sijainnin omaaville matalan kynnyksen golfkentille ja harjoitusalueille on jatkossakin tilausta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje