Lakisto sai uuden lookin - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Lakisto sai uuden lookin

Lakiston tasaisuudesta huolimatta kenttä antaa haastetta pelaajalle.

Kauden aikana Suomeen avattiin jo Lappeenrantaan Holiday Clubin kenttä, myös Himokseen valmistui uusi 18-reikäinen kenttä. Paloheinässä pelataan elokuun alussa uutta yhdeksänreikäistä kenttää.

Suur-Helsingin Golfin Lakiston kenttä rakennettiin Espooseen laman alla 1990-luvun alussa. Mäkisyydestään, ylitettävistä rotkoista ja muutamasta ”kikkaväylästä” tunnettu kenttä jäi pysyvästi Luukin varjoon pelaajamäärissä.

”Halusimme nykyaikaistaa upeassa maastossa sijaitsevaa kenttää, tehdä siitä kevytkulkuisemman ja miellyttävämmän naisille. Remontin myötä meillä on seitsemän kokonaan uutta väylää ja 12 uutta viheriötä. Pelilinjoja on muutettu muilla väylillä, tiiauspaikkoja rakennettu uusiksi ja bunkkerointia modernisoitu. Rotkojen ylityksiä tulee uudella kentällä vähemmän. Siksi mainostamme omille ja vieraille Lakistoa pääkaupunkiseudun uutena bongauskohteena”, kiteyttää toimitusjohtaja Veikko Pelkonen.

Toisen yhdeksikön suunnittelusta ja työnjohdosta on vastannut SHG:n ”oma kasvatti”Jorma Eriksson, joka on syystäkin ylpeä viheriöistä.

”Ne näyttävät muodoiltaan tasaisilta, mutta vaativat taitavaa linjojen lukua sekä hyvää puttitatsia. Kaiken lisäksi ne ovat olleet jo pitkään erinomaisessa ruohossa ja tulevat kestämään sellaisina pitkälle syksyyn”, hän mainostaa.

SHG:ssa on noin 1100 pelioikeutta, joka on 36-reikäiselle varsin vähän. Luukissa kierrosmäärä on vuosittain noin 26.000, Lakistossa määrä on jäänyt 17-18.000 väliin.

”Uskon omien jäsentemme löytävän aivan uudella tavalla Lakistoon jo kauden toisella puoliskolla. Vieraspelaajien määrät tullevat kasvamaan voimakkaasti kaudella 2014. SHG juhlii 50-vuotista olemassaoloaan kaudella 2015, jolloin Lakisto isännöi lyöntipelin SM-kisoja.

Lisää tilaa

Kentässä on muutosten jälkeen melkoisesti enemmän tilan tuntua, happea, särmää, pituuttakin backtiiltä. Viheriöt ja niiden ympäristöt ovat kokeneet myös varsin hyvän tasonnousun. Kentän ulosmenon kuutta ensimmäistä reikää voidaan pitää pelillisesti erittäin vahvoina ja monipuolisina. Signature-väylän tittelistä taistelevat viides, joka on lyhyt par-nelonen. Vaikeasti lähestyttävä leveä mutta lyhyt viheriö jakaa mielipiteet. Toinen ehdokas on Nurmijärven puolelle laajentuneen kentän 14., selkeä ja hyvä par-nelonen.

”Uskon, että naiset ja seniorit tulevat viihtymään kentällämme huomattavasti aiempaa paremmin. Kenttä on uuden reitityksen myötä huomattavasti kevyempi kävellä. Huippupelaajille on varmasti haastetta, vaikka pisimpien kenttien joukkoon emme muutostenkaan jälkeen lukeudu. SM-kisat 2015 ovat perinteitä huokuvalle seurallemme kunniakas projekti. Tämä näkyy kentän virittämisessä myös tavallista harrastajaa palvelevaksi”, Pelkonen lupaa.

Uudet tiimerkinnät

Lakistossa luovutaan myös värikoodeista tiiauspaikkojen osalta. Tilalle tulevat Suomessa yleistyvät metrimäärästä kertovat merkit (5900, 5600, 5100 ja 4500).

”Näillä toivomme saavamme varsinkin miehiä siirtymään jo tiiauspaikalla lähemmäs väylää ja nauttimaan enemmän pelistään”, Pelkonen evästää lopuksi.

Kentän remontti maksoi laaditun budjetin mukaisesti 1,2 miljoonaa euroa. Muutostöiden jälkeen Lakistossa on tarjolla entistä täysiverisempi ja reilumpi golfkierros. Maisemat ja maasto on saatu käännettyä jopa vahvuudeksi. Viheriöiden muodot ensimmäisellä yhdeksiköllä, sekä niiden lupaavan paksu ruohopeite vasta avattavilla ovat myös oivallisia kilpailukeinoja yhdessä tiiauspaikoilta avautuvien näkymien kanssa.

Lakiston suuria haasteita on sen sijainti. Vaikka matkaa Helsingin keskustasta on vain vajaat 30 kilometriä, se ei ole isojen asutuskeskusten tai läpikulkupaikkojen varrella. Suosittelen lämpimästi lähes kaikentasoisille uuden kentän bongaamista kahden kaupungin, Espoon ja Nurmijärven rajan molemmin puolin

Greenfeen listahinta on arkisin 50 euroa, viikonloppuisin 60 euroa

Turvallista golfia Paloheinässä kuvaa joita laitan, voi ottaa myös yhden Hanna Teerijoki kuvan varastoista. nyt ei ollut paikalla eikä ole ennen perjantaita

Paloheinä laajenee

Helsingin Paloheinän golfkeskus tunnetaan nimenomaan rangestaan, joka on maamme ylivoimaisesti suosituin. Palvelu pelaa, matot ja pallot ovat erinomaisia. Menestystä ruokkii pitkäaikainen koulutustoiminta, lähes 20 vuoden aikana Paloheinässä on ensikosketuksen lajiin saanut vuosittain tuhansissa laskettava määrä golfareita. Suuri merkitys on myös lähes koko rangen alueelle vedetyllä tekonurmella, sekä useilla kohdeviheriöillä

Elokuun alussa valmistuu yhdeksänreikäisen kentän toisen osion rakennusvaihe, joka käytännössä tuplaa alkuperäisen kentän pinta-alan. Ensimmäisessä kenttäversiossa suurta huolta aiheutti tilan ahtaus, joka muodosti myös turvallisuusriskin.

Paloheinä on erinomainen harjoituskeskus golfarille, eikä ainoastaan vain suositun rangen vuoksi.

Paloheinä on erinomainen harjoituskeskus golfarille, eikä ainoastaan vain suositun rangen vuoksi.

”Siltä osin olemme avauspäivän jälkeen (1.8) varsin mallikkaalla tasolla. Tilaa on tarpeeksi, eikä ristiinpelaamisia enää tule. Olen iloinen ja ylpeä siitä, että Paloheinä kykenee tulevaisuudessa tarjoamaan niin keskeisellä paikalla otolliset olosuhteet harjoitteluun sekä yhdeksän reiän pelaamiseen. Kentällämme on ollut väliaikaisesssa muodossakin ( yhdeksän reikää viiden tilassa) kova käyttöaste. Se nousee varmasti avaamisen myötä etenkin aamuisin ja muina rauhallisina aikoina sijaintimme ansiosta” , Teerijoki uskoo.

Lassi-Pekka Tilanderin kentällä on kaksi par-viitosta, neljä par-kolmosta sekä kolme par-kolmosta ( par-35+35). Uudelle puolelle jo avatut väylät ovat varsin mainioita perusväyliä, joissa on suuret tiiausboxit ja viheriöt kovan käytön johdosta. Elokuussa avattavat ovat samantyyppisiä. Peli etenee joutuisasti, sillä muutamat vesisesteet ovat selkeitä, karheikot jätettäneen lyhyiksi. Paloheinän kenttä on metrimäärältään , lyhyt, mutta sillä pääsee lyömään varsinkin vastatuuleen varsin vaativia lähestymisiä kolmella par-nelosella. Viheriöiden muodot ovat erittäin maltillisia. Kun viheriöt leikataan kisakorkeuteen, niissäkin löytyy luonnetta ja haasteita.

Kesäkuun lopulla kentän vasta avattavat väylät ja viheriöt olivat erinomaisessa kunnossa. Karheikkojen ruohonkasvun hitauden johdosta kentän avaus on suunniteltu elokuun ensimmäiseksi.

”Suuri osa pelaajista tullee olemaan omia jäseniämme, joille on varattu joka toinen lähtö. Pidämme tärkeänä sitä, että Paloheinään pääsevät myös ne, joilla ei vielä ole seuraa tai edes jäsenkorttia”, Hanna Teerijoki muistuttaa lopuksi.

Enemmän kenttiä kiertäneelle harrastajalle tai kilpapelaajalle luvassa on varsinkin lähestymisissä tarkkuutta vaativa kierros, jossa haastetta antavat viheriöt, sekä kentän sijainnista avoimella pellolla johtuen tavallista kovempi tuuli.

Väyliltä löytyy haastetta kaikentasoisille pelaajille.

Väyliltä löytyy haastetta kaikentasoisille pelaajille.

Golf Digest suosittelee etenkin niille pelaajille jotka eivät ole Paloheinässä lyöneet tai pelanneet senkin johdosta, että käymällä Suomen suurimmalla rangella ja sen uudella kentällä, valaistuu siitä miten toimiviksi lähtökohtaisesti vaatimattomat puitteet on onnistuttu rakentamaan.

www.shg.fi

www.paloheinagolf.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Pentti says:

    Ihan hirvee kenttä. Olemattomat raffit, helvetin hitaat griinit. Tiiboxit leikkaamatta. Niin tasanen kenttä kun voi vaan olla. Samalla rahalla pääset pelaa kunnon 18 reikäsen. Ja niistä Vierumäen vanhoista ruosteisista kärreistä pyytää kahta euroo vuokraa. Helvetin noloo! Range on hyvä, siinä voi käydä..