18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Kotimaan golfmatkailu

Pielis Golf nousi lähes kaikki Suomen kentät pelanneen Esa Mäkisen ykköseksi hinta-laatu-suhteessa.

Ovatko kesälomasuunnitelmasi golfin osalta vielä auki? Vaihtoehtoja kiertää maata ja yhdistää siihen golf on paketoitu entistä kiehtovampiin paketteihin. Vieraspelaaja on statuksestaan riippumatta erittäin tervetullut vieras lähes kaikille kentille. Kentät tekevät mm. Hämeenlinnassa, Lahden alueella ja Vaasan seudulla moninaista yhteistyötä greenfee-pelaajien ja majoittujien houkuttelemiseksi.

Teimme Golfpisteessä toukokuussa kotimaan golfia koskevan kyselyn, johon vastasi 400 golfaria. Kysyimme mm. vieraspelaamisen aktiivisuutta, kenttävalinnan kriteereitä sekä kiinnostusta maan golfkeskittymiä kohtaan. Viimeiseen, avoimeen kysymykseen saimme yli 300 hienoa ja aitoa kommenttia tai kertomusta vieraspelikierroksilta. Näitä kommentteja löydät artikkelin lopusta.

Hinnan on oltava kohdallaan

Tutkimustuloksista selviää, kuinka tärkeä asia ”oikea greenfeehinta” on vieraspelaajille. Sopiva hinta ja kutsu pelaamaan vieraana saivat korkeimmat pisteet kun vastaajia pyydettiin arvioimaan kuinka tärkeitä tietyt kriteerit ovat kentää valittaessa.

Hyvin mielenkiintoinen on tutkimustulos siitä, kuinka suuri osa kierroksista pelataan ns. listahintaan. Golfpisteen lukijoista yli 80 prosenttia pelasi vähintään 40 prosenttia kierroksistaan alennettuun hintaan. Tulosta selittävät etenkin osakkaan/ pelioikeutetun vieraana pelaaminen, alennuskortit, golf-majoituspaketit, sekä yleistyvä, joustava hinnoittelu kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti.

Lähes

Lähes kaikki golfarit pelasivat viime vuonna usealla vieraskentällä kotikentän lisäksi.

Alennukset,

Alennukset, peliliput, erilaiset kortit ja yhteistyötarjoukset koskettavat lähes kaikkia suomalaisia golfareita.

Golfpisteen lukijat edustavat tavanomaista aktiivisempaa osaa suomalaisista pelaajista. Vieraspelaamiseen he varaavat aikaa ja rahaa, sillä 95 % vastaajista uskoo pelaavansa kauden aikana useammalla kuin kolmella kentällä. Suurin ryhmä ovat golfarit, jotka ovat varautuneet 7-10 kentän kiertämiseen. Heitä on 36 %.

Suomalaiset

Suomalaiset suunnittelevat ahkeraa pelaamista kuluvalle kaudelle.

Yli

Yli 60 euron greenfee-hintoja ei pidetä perusteltuina.

Turun alueen kentillä imua

Alueellisista golfkeskuksista suosituimmaksi nousi Turun seutu (35%). Aura Golf on luonnollinen lippulaiva ja monille ”must kohde”. Erittäin hyvän suosion ovat jo saavuttaneet alueen muut kentät, Kultaranta, Aurinko Golf, Kankainen sekä Harjattula. Kakkosena tällä listalla oli Hämeenlinna (31 %) veturinaan luonnollisesti Linna Golf.

Yksittäisistä kentistä nousivat lukijoiden positiivisina pelikokemuksia listattaessa esiin etenkin Kultaranta, Hirsala, Linna Golf, Paltamo, Tahko sekä Ahvenanmaa.

Turun

Turun ja Hämeenlinnan seudut nousivat ylivoimaisesti suosituimmiksi golfkeskittymiksi.

Vanajanlinnan

Vanajanlinnan kenttä nousi avoimissa kommenteissa suosituimmaksi vierailukohteeksi.

Vastaajien kokemuksia

Tutkimuksen lopuksi vastaajilta kysyttiin mieleen jäänyt positiivista kokemusta joltain kotimaiselta kentältä. Suurin osa vastauksista kiteytyy neljään sanaan: ystävällinen palvelu jää mieleen. Tässä otteita yli 300 vastauksen joukosta.

Kanavagolf Vääksyssä: ystävällinen palvelu, jäsenet hyväksyivät myös aloittelijan (hcp yli 36) mukaansa, hyvät opasteet eli myös vieraspelaaja löytää helposti seuraavan väylän.

”Nakkila Golf. Greenit olivat uskomattoman hyvässä kunnossa alkukesästä (vai sanoisiko loppukeväästä). Lisäksi mukava palvelu ja rento meininki. Hinta-laatu suhde aivan erinomainen! Olen tällainen pelihamstraaja, ei glamouria, kunhan pääsee PELAAMAAN!”

”Kävimme viime kesänä Kankaisten Golfissa Maskussa. Kenttää kohtaan ei ollut mitään odotuksia, enkä tiennyt etukäteen mitään, mutta kenttä paljastui yllättäen layoutiltaan todella hienoksi. Vetää vertoja monelle suomalaiselle ”huippukentällekin”. Edes kentän kuivuus ei pilannut tunnelmaa.”

”Hangon golf. Turusta takaisin tullessa päätettiin ”koukata” Hangossa, ei ollut sen kummempia odotuksia. Kenttä olikin erittäin miellyttävä pelata, sadesäästä huolimatta, väylät selvästi erotettu toisistaan. Jäi sellainen kuva kentästä että sen suunnitteluun oli todella paneuduttu, eikä vaan pieneen tilaan mahdutettu monta väylää. Kun olemme sillä suunnalla, ” must” kokea uudestaan.”

”Hartola. Taukopaikan pitäjän todella iloinen ja positiivinen asenne. Kun ei voitu jäädä odottamaan sämpylää, hän toimitti sen seuraavalle tiiauspaikalle.”

”Kenttähenkilökunnan huomaavaisuus Rauma Golfissa (pelaaja tunsi olevansa ASIAKAS, leikkuukone ajettiin heti syrjään ja moottori pysäytettiin, samoin kuin ulkomaisilla huippukentillä), samoin muu henkilökunta oli erittäin ystävällistä.”

”Tammer-golf, ollessani ekaa kertaa siellä pelaamassa, samassa lähdössä oli pari paikallista jäsentä ja he olivat todella miellyttävää ja auttavaista peliseuraa.”

”Vuosaari yllätti iloisesti viime elokuussa. Kunto oli hyvä, klubi viihtyisä vailla turhaa jäykistelyä ja kenttä oli mieleenpainuvan haasteellinen. Palaan varmasti, koska parannettavaa jäi tuloksen suhteen vielä!”

”Kesällä 2009 kierros Hyvinkää Golfissa – kenttä ei ollut samasta muotista kuin uudemmat kentät, mutta ei myöskään tuntunut kikkailulta. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja samaan lähtöön osallistuneilta paikallisilta sai hyvää paikallistuntemusta.”

Oulun Sankivaaran kentällä oli menossa väylien ruohonleikkaus, kun satuin sinne pelaamaan. Ruoho oli ollut ennen leikkausta todella pitkää, joten leikkausjätökset haittasivat harmittavan paljon pelaamista. Ryhmässämme pelasi sikäläisiä jäseniä, jotka kiiruhtivat kierroksen jälkeen caddiemasterin toimistoon, ja toivat minulle tuomisenaan uuden pelilipun kentälleen ja toivottivat minut tervetulleeksi uudelleen – ”sitte ku meijän kenttä on paremmassa kunnossa”. Todella mukava yllätys, jollaista en ollut aiemmin kokenut!”

Loimijoki Golf Ypäjällä. Mukavaa ”maalaistunnelmaa”. Kentän miljöö oli viihtyisä ja tunnelma leppoisa, kaukana tiukkapipoisesta ja tärkeilevästä, mikä ei ole minun mieleeni.”

”Linnagolfin koko paketti on huikea kaveriporukan pelireissulle. Iloinen palvelu pelaamaan saapuessa, hieno ja hyvässä kunnossa ollut kenttä jolla pelaaminen on sujuvaa, loistavat saunatilat, eikä ravintolassa olut ja pikkusuolainen ole kalliimpaa, kuin muuallakaan.”

”Yyterissä caddiemasterilla ollessamme kysyimme aikaisempaa lähtöaikaa, silloin sitä ei vielä ollut mutta cädäri tuli hetken päästä kertomaan ulos rangelle kertomaan että olikin mahdollisuus lähteä aikaisemmin pelaamaan ja tartuimme tilaisuuteen. Kiitos cädärille!”

”Kytäjä. Hienot kentät, hyvä ruoka ja mukava palvelu. Iso plussa, että range kuuluu Green Fee hintaan ja rangella on hyvät pallot.”

Kaikkien vastanneiden kesken arvottiin kaksi greenfeetä vapaavalintaiselle kentälle. Arvonnassa voitti O-P Kinttula Kuusankoskelta! O-P saa liput toiveensa mukaisesti Vanajanlinnaan. Onnea!

Teksti Laura Grönqvist ja Teemu Tyry Kyselytutkimus Laura Grönqvist

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Ari says:

    Hieman pelottaa että kentät tappavat green fee tuotot järjettömillä hinnan korotuksilla. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa yli 50 euron green feet eivät ole realistisia. Kohtuuhinnoittelulla kentät pystyisivät keräämään hyvät tuotot jotka sitten kääntyvät edullisemmiksi kausimaksuiksi osakkaille.