Gran Kanarian kenttämäärä tippui koronan kourissa yhdellä, mutta jäljelle jäi laatua - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Gran Kanarian kenttämäärä tippui koronan kourissa yhdellä, mutta jäljelle jäi laatua

Gran Canarian golfin helmi Anfi Tauro pysäyttää hetkeksi ihailemaan näkymiä.

Suositun lomasaaren etelärannalla on kenttäkeskittymä, jossa riittää valinnanvaraa.

Gran Canarialle ja sen turismille, kuten kaikille muillekin turistien suosimille kohteille, pandemian aika on ollut järkyttävän suuri takaisku. Viime vuoden loppupuolella alkoi kuitenkin jo näyttääs siltä ettei pandemiasta olisi tietoakaan. Ihmiset ovat löytäneet tiensä takaisin suosittuun lomaparatiisiin entiseen tapaan ja jopa hieman paremmin.

Golfkentillä turistien paluu näkyy ja kenttien täyttöaste on suuri myös sesonkiaikojen ulkopuolella. Ennen pandemiaa saarella oli vielä seitsemän golfkenttää, nyt yksi vähemmän, kun Euroopan kiertuettakin 2000-luvun alkupuolella isännöinyt El Cortijo Club de Campo joutui sulkemaan ovensa viime vuonna. Kuuden 18-reikäisen kentän saarelta löytyy silti edelleen reilusti pelattavaa.

Saaren pohjoispuolella sijaitsee Gran Canarian suurin kaupunki Las Palmas, jossa yli kolmasosa saaren ihmisistä asuu. Kun Las Palmasista hetki ylemmäs vuorille, tulee vastaan ei pelkästään Gran Canarian tai Kanariansaarten vaan koko Espanjan vanhin golfklubi, Real Club de Golf Las Palmas  (paikalliselta nimeltään Campo de Golf de Bandama), joka on ottanut ensiaskeleensa jo vuonna 1891.

Bandama on aikansa tuote, eikä se kaikkia nykystandardeja täytä. Yli 130 vuotta sitten golf oli “hieman” erilaista ja se näkyy kentällä hyvin. Väylät menevät vaarallisesti ristiin ja rastiin, yhdestä teeboksista lyödään toisen väylän griinin yli, ja tämä on vain yksi kentän erikoisuuksista.

ET-voittaja Rafa Cabrera Bellon kotiklubi antaa kuitenkin lajiniiloille sitä kuuluisaa fiilistä. Heti kolmikerroksisen klubitalon vastaanottotiskin jälkeen avautuu pitkä seinä, jolla komeilee useimpien kuuluisimpien Bandaman kentän pelanneiden suuruuksien kuvat. Alakerrasta löytyy klubin pramea palkintokaappi, josta myös muutama klubin oman pojan Cabrera Bellon voittama palkinto löytyy.

Näkymä Las Palmasin ykköstiiltä.

Las Palmasin kenttä antaa vanhanaikaisen suunnittelun lisäksi tasoitusta muille säässä. Saaren pohjoisosassa sijaitsevan kentän sää saattaa olla eteläosan aurinkoiseen aivan päinvastainen. Jos matkustat kentälle saaren eteläpuolelta, niin muista tarkistaa säätiedot myös pohjoisosasta; hyvänäkin päivänä niskaan saattaa tulla taivaalta muutama vesipisara.

Jos kaipaa kuitenkin enemmän tunnelmaa kentältä kuin klubilta, niin saaren eteläpuolelta löytyy viisi kenttää. Se onkin golfmatkaajalle loistava kohde.

Ehkä suosituin turistikeskittymä on Maspalomas. Sen ikiomalla golfkentällä, Maspalomas Golfissa, saa mukavat päiväkävelypelit, kun korkeuseroja kentällä on vain viisi metriä. Erikoisuutta muuten hieman tylsähköön kenttään tuovat aivan kentän vieressä sijaitsevat Maspalomaksen kuuluisat hiekkadyynit.

Jos haluaa kiertää jokaisen kentän, niin kannattaa aloittaa Maspalomaksen rennommalta kentältä ennen kuin siirtyy saaren helmiin.

Reilun viidentoista minuutin ajomatkan päässä Maspalomas Golfista vuorten kupeessa sijaitsee Salobre Golf. Näkymät klubilta pistävät useamman golfarin hiljaiseksi, kun toisella puolella näkyy vuoristo ja toisella meri. Klubi on saaren ainoa, jolla on kaksi täysmittaista kenttää, joskin North on vielä toistaiseksi suljettu kenttäremontin vuoksi.

Salobren kentillä korkeuseroja on roimasti.

Salobren Old Coursella kuitenkin riittää puuhaa ja näkymiä – korkeuseroja on useita kymmeniä metrejä. Kentän tunnetuin väylä on 11:s. Se aiheuttaa jokaiselle turistille tarpeen kaivaa kamera esiin.

Gran Canarialta löytyy myös yksi kenttä, jolla nähtiin viime sesongilla European Tour -humua, kun Gran Canaria Lopesan Open pelattiin Melonerasin kentällä. Se sijaitsee aivan Maspalomaksen naapurissa.

Jos muut Gran Canarian kentät ovatkin hyväkuntoisia, niin Meloneras on ylitse muiden kentän. Ja jos tosipelien sanotaan alkavan vasta takaysillä, niin Meloneraksessa se todellakin pätee. Kauniissa merimaisemassa ja yleensä voimakkaassa tuulessa pelattava takaysi antaa matkailijalle useammankin upean maisemahetken.

Viimeisimpänä eikä todellakaan vähäisimpänä koko saaren helmi. Jos tahdot pelata vain yhtä kenttää tai vain yhden kierroksen, tee se Anfi Taurossa. Anfi Taurosta ja sen ihmeellisyydestä pääset lukemaan täältä: https://golfpiste.com/matkailu/anfi-tauro-on-gran-canarian-eliittia/

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje