Golfmatkojen kysyntä on parhaillaan huimaa – “Koko Eurooppa haluaa matkustaa tällä hetkellä” - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Golfmatkojen kysyntä on parhaillaan huimaa – “Koko Eurooppa haluaa matkustaa tällä hetkellä”

Espanja ja Portugali (kuva Algarvesta Portugalista) ovat suuressa huudossa, kun suomalaiset miettivät golfmatkojaan. Kuva: Getty Images

Jos haluat golfreissuun, kannattaa matka varata saman tien.

Golfmatkailu on palautumassa ennalleen erittäin hankalien koronavuosien jälkeen. Golfarit suorastaan janoavat ulkomaille, mikä näkyy matkatoimistojen lähes täysinä varauskalentereina.

Suomessa golfkausi on jälleen lähenemässä päätöstään, jolloin sateen sävyttämät kylmät kelit herättävät viimeisetkin golfreissuille haluavat mattimyöhäset. Heillä vain ei ole tällä hetkellä samanlaisia valinnanmahdollisuuksia kuin vaikkapa aiemmin kesällä matkansa varanneilla. Golfiin keskittyvillä matkatoimistoilla lokakuu on käytännössä jo täynnä ja muutenkin loppuvuosi on todella vilkas.

Selvitimme muutamalta matkatoimistolta tämän hetkistä tilannetta ja näin he vastasivat.

Milloin suomalaiset varaavat loppuvuoden golfmatkat?

Juha Passi, toimitusjohtaja, Golfpassi:

“Long stay -matkat, eli joissa viihdytään vähintään neljä viikkoa on varattu kevään tai alkukesän aikana jo hyvissä ajoin. Lyhyempiä viikon mittaisia reissuja on varattu kesän aikana, mutta kyllä elokuu on ollut ehdottomasti vilkkain kuukausi.”

Tuomas Kiiskinen, perustaja, OnGolf:

“Yleisesti ottaen varausten aikaikkuna on vähän lyhentynyt. Mikä johtuu siitä, että ihmiset ovat epävarmempia maailman tilanteesta sekä vielä tietenkin koronasta. Meille tuli tänä vuonna ensimmäinen varausten rysäys huhti-toukokuussa ja toinen heinä-elokuussa, eli sinänsä ihan hyvissä ajoin.”

Susanna Särkinen, toimitusjohtaja, Golf Tailors:

“He, jotka haluavat lähteä matkalle joulun ja uuden vuoden aikaan, ovat varanneet matkansa hyvissä ajoin, koska lähempänä joulua hinnat nousevat älyttömästi. Muuten sitten ollaan melko myöhään liikkeellä. Eli selkeästi tällainen kahtiajako on havaittavissa.”

Missä kohteissa on tällä hetkellä tilaa loppuvuodelle?

Susanna Särkinen, Golf Tailors:

“Ihan muutamia hajapaikkoja on nyt jäljellä. Jos neljä pelaajaa haluaa lähteä lokakuussa pelaamaan, niin lähtöaikojen saaminen on melkein mahdotonta. Koko Eurooppa haluaa matkustaa tällä hetkellä nimenomaan Euroopan sisällä. Ainakin Teneriffalle, Lissaboniin ja Alicanteen on joitain paikkoja vielä tarjolla.”

Tuomas Kiiskinen, OnGolf:

“Syksy on käytännössä meillä jo loppuunmyyty, joitain hajapaikkoja enää on. Marraskuussa joissain Espanjan kohteissa ja Kanarian saarilla on vielä vähän tilaa. Belekiin on muutamia paikkoja siellä täällä.”

Juha Passi, Golfpassi:

“Monissa muissa Euroopan maissa golfmatkalaiset varaavat matkansa suomalaisia aiemmin, mikä tarkoittaa sitä, että kohteet ovat jo hyvinkin täynnä. Me Golfpassilla olemme varanneet tietyt kiintiöt eri kohteista, jolloin niitä paikkoja saataisiin varmistettua. Toive olisi, että suomalaisetkin oppisivat varaamaan matkoja aikaisemmin.”

Mikä on kaukomatkojen tilanne tällä hetkellä?

Tuomas Kiiskinen, OnGolf:

“Meillä on Etelä-Afrikkaan muutama reissu tarjolla ja sinne on tippunut varauksia sisään. Aasiaan suuntaan otamme ehkä talven aikana joitain kohteita tarjolle. Epäilen, että ihmiset ovat vielä jollain tavalla varovaisia matkustamaan pitkälle. En nyt lähde suoraan yleistämään, mutta joillekin se voi olla kynnyskysymys ettei halua ottaa riskiä sairastumisesta toisella puolen maapalloa.”

Juha Passi, Golfpassi:

“Pitkästä aikaa taas tarjotaan kaukomatkoja ja niille on tullut kysyntää. Meillä on ensi talveksi tarjolla Thaimaa, Mauritius, Bali ja ehkä Vietnam. Vaikka näille on ollut kysyntää, niin Euroopan kohteet ovat volyymillisesti isommat.

Susanna Särkinen, Golf Tailors:

“Kaukokohteisiin on selkeästi kiinnostusta. Esimerkiksi Mauritiukselle ja Etelä-Afrikkaan. Ei vielä sellaisissa volyymeissä kuin joskus aiemmin, mutta kyllä kaukokohteisiin menee koko ajan porukkaa.”

Mikä on Ukrainan tilanteen vaikutus golfmatkailuun?

Susanna Särkinen, Golf Tailors:

“Kaiken kaikkiaan se suurin vaikutus on, että Aasiaan suuntautuvista lennoista on tullut hankalampia. Finnair on muuttanut lentoaikatauluja ja tiputtanut lentoja pois. Ukrainan sota teki sen, että kun Aasia rupesi Finnairilla heikkenemään, niin he muuttivat Euroopan aikatauluja. Me olemme joutuneet tekemään ihan perhanasti lisää töitä näiden muuttuneiden lentoaikataulujen takia. Tällä viikolla tuli ensimmäiset peruuntumiset tammikuulle Nord Stream -putkien takia (toim. mahdollinen Ukrainan tilanteen välillinen vaikutus). Ei uskallettu lähteä reissuun siitä syystä.”

Tuomas Kiiskinen, OnGolf:

“Kyllä se varmasti osaa ihmisistä mietityttää kun taas toisia ei. Jotkut eivät uskalla tai halua lähteä reissuun ja toisilla se ei juurikaan paina golfmatkan ostopäätöstä tehdessä.”

Juha Passi, Golfpassi.

“Minusta sillä on pieni vaikutus yleisesti matkustusinnokkuuteen, mikä on meidän kannalta tietenkin hyvä asia. Ehkä sellainen trendi on näkynyt, että osa ihmisistä tekee varauksen mieluummin Länsi-Eurooppaan.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje