Golfarin lomalennot kallistuvat, kun Finnair muuttaa lippukäytäntöjään - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Golfarin lomalennot kallistuvat, kun Finnair muuttaa lippukäytäntöjään

Finnair haluaa tuoreella ratkaisullaan ennen kaikkea pönkittää talouttaan. Kuva: Getty Images

Lentoyhtiön uudet matkatavarakäytännöt tulevat voimaan kesäkuun alussa.

Finnairilla lentävät golflomalaiset ovat jo pitkään voineet nauttia lentoyhtiön joustavasta matkatavarakäytännöstä. Mikäli matkustaja on saanut mahdutettua kaiken muun tarvitsemansa käsimatkatavaroihin, on ruumaan menevä golfbägi sisältynyt automaattisesti matkatavarakiintiöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Käytäntöön on kuitenkin tulossa muutos.

Kesäkuun alusta alkaen golfbägin kaltaiset erikoismatkatavarat on ostettava lisäpalveluna. Se merkitsee sitä, että matkustajalla voi olla vain standardikokoisia ja -painoisia laukkuja osana omaa matkatavarakiintiötä.

Finnair suosittelee maksamaan etukäteen kuljetuksen golfbägilleen, sillä kentältä ostettu lisämatkatavara on kalliimpi kuin ennakkoon ostettu.

Lentoyhtiö on tehnyt muutoksia myös lipputyyppeihinsä ja lippuun kuuluvan matkatavaran määriin. Esimerkiksi uusi Superlight-lippu korvaa Economy Light -lipun Euroopan sisäisillä matkoilla. Superlight-lippu sisältää vain yhden pienen, istuimen alla kuljetettavan laukun. Tällaisen laukun sallitut mitat ovat 40cm x 30cm x 15cm. Isomman käsimatkatavaran voi ostaa lisäpalveluna.

Myös lentoasemalla tehdyt ostokset sisältyvät kiintiöön, eli niiden pitää mahtua istuimen alle laitettavaan laukkuun. Finnair Plus -tasojäsenet saavat jatkossa isomman käsimatkatavaran tasoetuna matkustaessaan Superlight-lipulla.

Keskeinen tavoite muutokselle on vähentää matkustamoon tuotavan käsimatkatavaran määrää.    

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”Ylimääräisten käsimatkatavaroiden määrä lennoilla on näkyvä haaste, joka vaikuttaa sekä lentojen täsmällisyyteen että matkustusmukavuuteen, ja saamme tästä säännöllisesti palautetta myös asiakkailtamme ja henkilökunnaltamme”, Finnairin tuotteista vastaava Valtteri Helve perustelee yhtiön tiedotteessa.

Niin ikään businessluokassa matkustavien sallittu matkatavaramäärä pienenee sekä Euroopan- että kaukolennoilla. Myös tässä matkustusluokassa golfbägin kaltaisten erikoismatkatavaroiden kuljetus on saatavilla jatkossa vain lisäpalveluna.

Kaikki muut paitsi edullisimmat Superlight-liput sisältävät yhden käsimatkatavaran ja yhden pienen, istuimen alla kuljetettavan laukun, jotka painavat yhteensä enintään 8 kiloa. Business Classic- ja Flex-lippuihin sisältyy myös yksi ruumaan menevä laukku.

Odotettu muutos

Finnairin siirtyminen uuteen matkatavarakäytäntö ei ole yllätys, ja on ollut vain ajan kysymys, milloin esimerkiksi erikoismatkatavaraksi luokiteltua golfbägiä ei voi enää sisällyttää matkatavarakiintiöön. Lentoyhtiöillä on edelleen tiukkaa, vaikka lentomatkustaminen onkin elpynyt huomattavasti koronavuosista. Matkatavaroiden lisäveloitus on luonteva tapa pönkittää taloutta.

Paras puoli asiassa on se, että ehkä nyt lukuisten nyssäköiden tunkeminen ylähyllyille loppuu, ja hieman säädyllisemmälläkin tavaramäärällä matkustava saa mahtumaan kantamuksensa oman penkkirivinsä tuntumaan, vaikka ei nousisi koneeseen ensimmäisten joukossa.

Kysynnän myötä lentojen hinnat ovat nousseet tuntuvasti. Esimerkiksi golfmatkailijoiden suosikkien joukkoon nousseen Skotlannin (Edinburghin) lennoista saa paikoin pulittaa jo monta sataa euroa enemmän kuin ennen pandemiaa. Golfbägistä tuleva lisäkulu voi nostaa monen kohdalla hinnan jo kipukynnyksen yläpuolelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Pera Kartio says:

    Finnair tekee tilaa kilpaileville vaihtoehdoille, kun palvelut viedään halpalentoyhtiötaseelle, mutta hinnat ovat premiumia. Joskus vielä huomaavat, kun matkustajat äänestävät jaloillaan.

  • Jani2 says:

    Laukku säännöissä pitäisi kyllä oikeesti olla tiukkoja, koneeseen tulo ja sieltä poistuminen nopeutuisi jos kaikilla olisi vain se yksi laukku mukana. Ärsyttää kun ihmiset eivät saa tavaroitaan paikoilleen tai joku valtaa ylähyllyltä 3 laukun tilan lentolaukku, ”käsi/läppärilaukku”, talvitakki. Ylipainavaa / suurta lentolaukkua aletaan siirtämään ruumaan ja koneen lähtö myöhästyy, eikö tälläinen laukku voitaisi jättää pois lennolta?