23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Entistä ehompi Kauri Cliffs

Uudelleen suunniteltu 5. väylä lyödään loivaan alamäkeen.

Maailman huippukentille tehdään harvoin radikaaleja muutoksia. Huikeista maisemistaan ja alkuvoimaisesta luonnostaan tunnettu Uuden-Seelannin pohjoissaarella sijaitseva Kauri Cliffs GC poikkeaa kaavasta, sillä yksi kentän par 3:sta on pistetty uuteen uskoon.

Monen mielestä Kauri Cliffsin kenttä ei juuri muutoksia tarvitse, lukeutuuhan vuonna 2000 avattu David Harmanin piirtämä komeus niin Golf Digestin (39.) kuin Golf Magazinenkin (79.) listalla maailman 100 parhaan kentän joukkoon.

Vanhaa 5:sta muistuttava 7. reikä on takatiiltä yli 180 metriä pitkä ylämäkeen lyötävä par 3.

Vanhaa 5:sta muistuttava 7. reikä on takatiiltä yli 180 metriä pitkä ylämäkeen lyötävä par 3.

Omistaja Julian Robertson halusi kuitenkin muokata kentän par 3 -reikiä monipuolisemmaksi, ja reikä 5 päätettiin suunnitella uudelleen. Vastuun muutoksista sai US Open -kentilläkin uudistuksia piirtänyt huippuarkkitehti Rees Jones.

Reikä 5 muutettiin noin 180-metrisestä, ylämäkeen lyötävästä par 3:sta alaspäin lyötäväksi ja selkeästi alkuperäistä lyhyemmäksi siirtämällä tiipaikkaa viitisenkymmentä metriä ylämäkeen. Samalla kun reikä lyheni noin 125-metriseksi, kutistui viheriö puoleen entisestä.

”Julian (omistaja Julian Robertson) oli huolissaan siitä, että 5. ja 7. reikä olivat liian samanlaisia. Hän halusi selkeästi lyhyemmän par 3:n, joka parantaisi koko 18 reiän pelikokemusta”, Jones kertoo.

Kauri Cliffsin maisemat hakevat turhaan vertaistaan.

Kauri Cliffsin maisemat hakevat turhaan vertaistaan.

Muutostyöt ovat hyvin perusteltuja, sillä kaikilla mittareilla häikäisevä Kauri Cliffs on saanut kritiikkiä juuri par 3 -reikien osalta. Niitä on pidetty liian samankaltaisina sekä profiilinsa että pituutensa osalta.

”Kauri Cliffs on yksi maailman upeimmista rannikkokentistä, sillä se haastaa huiput, mutta on silti keskivertogolfarinkin hallittavissa. Se on ainutlaatuinen, kiitos kuuluu David Harmanille. En koskaan tavannut häntä, mutta tiedän, että hän teki pitkään yhteistyötä Arnold Palmerin kanssa. Kenttä näyttää siltä, että se on sijainnut siellä aina, vaikka se piti rakentaa erittäin haastavaan maastoon. Harman selkeästi ymmärsi, mihin voi koskea ja mikä on parempi jättää koskematta”, luonnehti Jones.

Lähde: tiedote

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje