26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Yliopistogolf

Nollatasoituksen isoisä kiilasi yliopiston golfjoukkueeseen

Don Byers (takarivissä toinen vasemmalta) yliopistotiiminsä kanssa. Kuva Gluekit/Sleboda Christopher

Bellevuen yliopistojoukkueen nestorin kevääseen kuuluu tulokasperinteen mukaisesti myös ikkunoiden pesu.

Nebraskassa sijaitsevan Bellevuen yliopiston golfjoukkue sai alkuvuodesta kirjaimellisesti kokeneen vahvistuksen. Joukkueen riveihin liittyi 61-vuotias Don Byers.

Tarina alkoi, kun joukkueen valmentaja Rob Brown liittyi Omahassa asuvan Byersin peliseuraksi viime syyskuussa eräällä paikallisella kentällä. Brown ihastui nollatasoituksella pelaavan ikämiesgolfarin suorituksista, ja vitsaili kierroksen aikana värväävänsä Byersin joukkueeseen.

Hauska ajatus jäi pyörimään kaksikon mieliin, kunnes Byers jossain vaiheessa totesi Brownille: ”Eihän sitä mikään estä.”

Vuodenvaihteessa Byers kirjautui yliopisto-opiskeijaksi, ja tuli samalla valituksi ”Bruinsin” golfjoukkueen kokoonpanoon yhtenä kaikkien aikojen vanhimmista college-urheilijoista.

Akateeminen ohjaajani on nuorempi kuin omat lapseni.

Valmentaja korosti, ettei Byersin värväämisessä ole kyse mistään myynnin edistämisestä tai muustakaan pr-tempauksesta. Hänet on valittu joukkueeseen puhtaasti urheilullisin perustein.

”Don tuntee pelin, omaa mahtavan lyöntivoiman, ja on osoittanut hienoja otteita viheriöllä. Olemme onnekkaita, että saimme tällaisen pelaajan ryhmäämme”, Brown sanoi.

”Jos hän selviytyy vielä cross-fit-treeneistämme, hän tulee pärjäämään mainiosti.”

Byers on rakentanut Nebraskassa menestyksekkään uran vakuutusalalla ja voi nyt keskittyä rauhassa kokopäivätoimiseen opiskeluun ja golfin pelaamiseen.

”Akateeminen ohjaajani on nuorempi kuin omat lapseni. Hän sanoi, että minun pitäisi ottaa (oppiaineekseni) lähihistoria, koska olen elänyt sen ajan”, Byers sanoi huvittuneena.

Joukkuekaverit ovat ottaneet tulokkaan hyvin vastaan.

”Don on 61-vuotias, mutta sillä ei ole merkitystä. Ollakseni rehellinen, näen hänet vain yhtenä joukkuekaverina muiden rinnalla. Don on hyvä pelaaja, mutta mikä vielä tärkeämpää, hän on todella hyvä tyyppi”, ryhmän parhaisiin pelaajiin kuuluva Fernando Arzate sanoi.

Neljän lapsen vaari on joukkueen ainoa freshman eli ensimmäisen vuoden opiskelija. Tulokkaana häntä odottaa golfjoukkueen perinne, jota kukaan ei pääse pakoon. Pahnan pohjimmaisen tehtävänä on pitää huolta siitä, että joukkueen pikkubussin ikkunat pysyvät kevään pelireissujen aikana puhtaina.

Byersin värväämisen mahdollisti se, että ”Bruins” pelaa NAIA:n (National Association of Intercollegiate Athletics) alaisia turnauksia. NCAA:n (National Collegiate Athletic Association) college-urheilijat siirtyvät yliopistoon viiden vuoden ohjelmalla suoraan lukiosta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje