[10][20]

[10][20]
World Golf Championships

Kuningas Johnson ei antanut Jon Rahmin yllättää Austinissa

Lajin yksinvaltiaaksi janoava Dustin Johnson saavutti Dell Match Playssä jo kuudennen voittonsa sitten viime kesäkuun U.S. Openin. DJ ja upean turnauksen pelannut Rahm sivalsivat finaalin 12. reiällä avauksensa yhteensä 788,2 metrin päähän!

Dustin Johnson teki Austinin reikäpeliturnauksesssa jälleen selväksi, miksi hän on tällä hetkellä maailman paras golfin pelaaja. Johnson sai Dell Match Playn finaaliottelussa vastaansa toisen tulikuuman pelaajan, kiertuetulokas Jon Rahmin, jonka eväät eivät kuitenkaan vielä riittäneet DJ:n nujertamiseksi.

Johnson vei matsin lukemin 1/0, ja tuli tehneeksi samalla World Golf Championships -sarjan historiaa. Hän on ensimmäinen pelaaja, joka on pystynyt voittamaan jokaisen WGC:n ohjelmaan kuuluvan turnauksen vähintään kertaalleen. Tiger Woods on WGC-voittojen määrässä (18) ylivoimainen ykkönen, mutta häneltä puuttuu vuodesta 2009 pelatun HSBC Championsin ykköstila.

Johnsonin finaalipaikka ei ollut läpihuutojuttu, hän sai tehdä sinnikkääksi osoittautuneen Hideto Taniharan kanssa hartiavoimin töitä edekseen loppuotteluun. Välierämatsi ratkesi vasta 18. reiällä Johnsonin upottamaan 2,5-metriseen par-puttiin.

Finaalissa Johnson näytti vievän ottelun nimiinsä nopeassa tahdissa. Hän oli kahdeksannen reiän jälkeen jo tilanteessa 5 up, kunnes sisääntulossa paremmin pelannut Rahm alkoi saada juonen päästä kiinni. Espanjalainen tuli 16:lla jo yhden reiän päähän, mutta viimeinen rutistus jäi loppusuoralla puuttumaan.

”Jos hänen putterinsa olisi ollut kuuma, minulla ei olisi ollut mahdollisuuksia. Siitä ei ole epäilystäkään. On uskomatonta, kuinka hän pystyy olemaan niin viileä koko kierroksen ajan. Hän on täydellinen pelaaja”, Rahm jakoi Johnsonille tunnustusta finaalin jälkeen.

Johnson, 32, voitti alkulohko huomioiden turnauksessa kaikki seitsemän otteluaan. Hän pelasi Austinissa 112 reikää, eikä ollut niiden puitteissa kertaakaan tappiolla. DJ oli 94 prosenttia pelaamistaan rei’istä matsin johdossa, ja voittoreikiä kertyi 46 kappaletta.

Voitto oli Johnsonille pääkiertuetasolla 15:s, ja kuudes sitten viime kesäkuussa pelatun U.S. Openin. Näistä puolet on WGC-sarjan turnauksia. Woodsilta puuttuvan tittelin, HSBC Championsin, hän voitti vuonna 2013.

Jon Rahmin nousu isojen tähtien joukkoon on käynyt poikkeuksellisen nopeasti. Kuva: Getty Images

DJ on myös ensimmäinen pelaaja sitten Rory McIlroyn vuonna 2014, joka on pystynyt voittamaan kolme peräkkäistä pelaamaansa turnausta. Kaksi edellistä olivat Meksikon WGC-kilpailu ja Kalifornian Rivieralla pelattu Genesis Open.

Meksikon turnauksen yhteydessä Johnson sanoi, että hänen nimensä on yksi niistä, jota kukaan ei halua nähdä tulosluettelossa ensimmäisenä. Kysymykseen, pelottaako hän vastustajiaan, Johnson vastasi: ”Sen jokainen saa päättää itse.”

Johnsonin sanomisissa on jotain sellaista asiaankuuluvaa ja kaivattua itsevarmuutta, jota ei hetkeen ole huippugolfin keskuudessa ääneen lausuttu.

Syvän kumarruksen ansaitsee myös 22-vuotias Rahm, joka saattoi olla ainoa vastustaja, jolla arveltiin olevan mahdollisuudet Johnsonin lyömiseen. Vielä hänen rutiininsa ei aivan siihen riittänyt. Rahm voitti välierässään BillHaasin numeroin 3/2.

Espanjalainen pelasi Texasissa vasta 15. turnauksensa ammattilaisena, mutta on noussut maailmanlistalla häikäisevästi 14. sijalle. Yhdellä lähiaikojen pääkiertuevoitolla hän raivaisi tiensä jo top 10:een.

Isokokoisena pelaajana Rahm iskee palloa Johnsonin tavoin kauas. Lienevätkö kaksi pelaajaa koskaan aiemmin lyöneet samalla väylällä perätysten sellaiset avaukset kuin tämä kaksikko sunnuntaina Austin Country Clubin 12. reiällä? Rahmin avauksen mitaksi saatiin tällä alamäkeen − ja finaalissa myötätuuleen − lyötävällä väylällä 400,5 metriä ja Johnsonille 387,7 metriä. Lyöntien yhteispituudeksi kertyi käsittämättömät 788,2 metriä.

Dell Match Playn ”pronssiottelussa” Haas voitti matsissa seitsemännellä reiällä hole-in-onen tehneen Taniharan luvuin 2/1.