28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Woods putosi kärjen kyydistä

Kolmannen kierroksen keskeytys ei olisi voinut tulla Tiger Woodsin kannalta parempaan paikkaan. © Getty Images

Tiger Woods (-1) haavoitti lauantaina pahan kerran mahdollisuuksiaan voittaa tämänvuotinen PGA Championship. Woods aloitti kolmannen kierroksen jaetulla johtopaikalla Vijay Singhin kanssa, mutta seitsemän reiän jälkeen hän oli pudonnut kärjestä jo viiden lyönnin päähän.

Woods aloitti urakkansa kolmella parilla, mutta sitten ilmestyi mustia pilviä paitsi Kiawah Islandin taivaalle myös hänen peliinsä: Tiger teki rei’illä 4-7 kolme bogia. Välittömästi tämän jälkeen seurannut kilpailun keskeytys saattoi olla Woodsin pelastus, sillä sateen ja ukkosen uhan vuoksi kentälle ei ollut enää lauantaina asiaa.

PGA Championshipin kärkipaikkaa jakaa Singhin kanssa nyt Rory McIlroy (9 reikää), joka näytti löytäneen loistavan vireen oikealla hetkellä. He ovat tilanteessa kuusi alle. Woods jakaa 11. sijaa ja saa sunnuntaina pelattavakseen 28 reikää. Mikäli Woods on saanut yön yli nukuttuaan kurssinsa käännettyä, on viiden lyönnin ero kurottavissa umpeen. Lauantai-iltapäivän kaltaiseen takkuiluun ei hänellä kuitenkaan enää ole varaa.

<a href=Rory McIlroy kytki lauantaina ison vaihteen päälle. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/08/12081210015202.jpg" align="left" width="210">

Rory McIlroy kytki lauantaina ison vaihteen päälle. &copy Getty Images

Vastaavan oloiset ongelmat ovat Woodsille tuttuja kahdesta edellisestä major-turnauksesta. Hän oli US Openin kärjessä 36 reiän jälkeen, mutta kadotti pelinsä viikonlopun kierroksella. Hyviltä näyttivät Tigerin mahdollisuudet myös British Openissa, kunnes finaalikierroksen alkupuolella tullut tripla sysäsi hänet voittotaistelun ulkopuolelle.

McIlroy liekeissä

McIlroy sai kolmannella kierroksella lentävän lähdön. Hän aloitti kahdella birdiellä ja teki kolme birdietä lisää rei’illä viisi, seitsemän ja kahdeksan. Yksi bogi ehti rasittaa McIlroynkin tulosta yhdeksännellä reiällä, kunnes summerit kutsuivat pelaajat klubitalon suojiin.

Lauantai toi tullessaan uusia ehdokkaita kisan voittajiksi. British Openin kakkonen Adam Scott (-5) pelasi ulosmenon 32 lyönnillä ja nousi aivan kärkikaksikon kantaan. Carl Pettersson (-4) on neljäntenä.

Maaliin ehtineistä, Bo Van Pelt löi kovimman kierrostuloksen 67 yhdessä Steve Strickerin (-2) ja Jimmy Walkerin (11:s) kanssa. Van Pelt (-3) jakaa viidettä sijaa Trevor Immelmanin (10 reikää) kanssa. Stricker on seitsemännellä tilalla seuranaan Peter Hanson, GraemeMcDowell sekä Ian Poulter.

Vijay Singhillä, 49, on mahdollisuus tehdä sunnuntaina huippugolfin historiaa voittamalla major-turnaus kaikkien aikojen vanhimpana pelaajana. Ennätystä pitää hallussaan Julius Boros, joka voitti 48-vuotiaana PGA Championshipin vuonna 1968.

Kolmas kierros jatkuu Etelä-Carolinassa klo 7.45 (klo 14.45 Suomen aikaa). Pelaajat jaetaan ennen finaalikierrosta kolmen pelaajan ryhmiin, lähtöjen tapahtuessa kahdelta tiiltä. Kärkiryhmän arvioitu starttiaika viimeiselle kierrokselle on klo 20.45 Suomen aikaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje