5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Woods palasi voittajaksi

Tiger Woodsin tuuletus sujui sunnuntaina vanhaan malliin. © Getty Images

Tutut tuuletukset Sherwood Country Clubin viimeisellä viheriöllä saattelivat kaksi edellistä vuosikymmentä huippugolfia hallinneen Tiger Woodsin takaisin voittojen tielle. Hän kukisti isännöimänsä Chevron World Challengen loppuhuipennuksessa Zach Johnsonin yhdellä lyönnillä.

Chevronin finaalikierroksella kävi hyvissä ajoin selväksi, että turnauksen voitto ratkaistaan Woodsin ja Johnsonin kesken. Välillä tuntui jopa siltä, että meneillään olisi reikäpeliottelu. Sen verran tiiviisti tv-kamerat keskittyivät näyttämään kaksikon liikkeitä.

Johnson nautti selvästi tilanteesta päästyään iskemään kiilaa Woodsin voittoyrityksille. Peli eteni koko kierroksen tasaisissa merkeissä, kunnes Johnson siirtyi 16:lla johtoon.

Woods tuli seuraavan reiän birdiellään takaisin tasoihin. Viimeiset jatkolyönnit onnistuivat molemmilta hyvin, mutta Woods oli jonkun verran lähempänä reikää. Kun Johnsonin birdieputti epäonnistui, ei Woods jättänyt hyödyntämättä tilaisuuttaan – kaksimetrinen putti upposi keskelle reikää.

”Uskomaton tunne”, Woods sanoi ensimmäiseksi. Hän ei ollut silti valmis nostamaan tuoreinta voittoaan erityiselle jalustalle.

”Kaikki voitot tuntuvat hyvälle. Ihmiset eivät ymmärrä, kuinka vaikeita on voittaa golfturnaus. Olen voittanut joskus useamman kisan peräkkäin, mutta ei niitä ole minulle silti annettu. Menestys on aina kovan työn takana.”

Päättynyt

Päättynyt pitkä odotus sai voittopuhetta pitäneen Woodsin herkistymään. &copy Getty Images

Kyseessä oli Woodsin 83:s voitto maailmanlistan pisteitä kartuttavissa turnauksissa. Edellisestä tuli kuluneeksi marraskuussa kaksi vuotta ja 26 turnausta. Vuoden 2009 Australian Openin ja vuoden 2011 Chevron World Challengen välillä on tapahtunut paljon. Siviilielämän sotkuja seurasi pitkä pelitauko ja muita vastoinkäymisiä.

Tie parrasvaloihin on sittemmin ollut ohdakkeinen loukkaantumiseen ja muine huolineen, mutta valmentajaa ja caddieta vaihtanut Woods ei ole antanut piiruakaan periksi. Vaikka Thousand Oaksilla ei varmasti nähty vieläkään parasta Woodsia – ainakaan griineillä – oli hänen lyöntipelinsä todella vakuuttavaa.

Chevron World Challenge on toiminut voittajalleen useasti ponnahduslautana seuraavan kauden koitoksiin. Viimeksi vuonna 2009, jota seurasi FedExCupin sankariksi nousseen Jim Furykin huippukausi.

Maailmanlistalla 52:ntena oleva Woods nousee voittonsa myötä OWGR:n uusimmassa päivityksessä sijalle 21. Sunnuntaina kuittaamansa 1,2 miljoonan dollarin voittorahat hän lahjoittaa omaa nimeään kantavan säätiön käyttöön.

Westwoodille jälleen voitto Sun Cityssä

Lee Westwood (-15) vei Nedbank Golf Challengen vakuuttavasti nimiinsä, vaikka reilu johto hupeni sunnuntaina kahteen lyöntiin. Hurjan tuloksen (62) kolmannella kierroksella lyönyt englantilainen pelasi päätöspäivänä turhia riskejä vältellen. Tämä luonnollisesti tylsytti (73) jonkun verran hänen esitystään. Voitto oli Westwoodille kutsuturnauksessa toinen peräkkäinen.

Parhaan loppukirin sunnuntaina esitti Westwoodin kanssa viimeisessä ryhmässä pelannut RobertKarlsson. Päivän kovimmasta kierrostuloksesta (68) vastannut ruotsalainen päätyi Sun Cityssä pelatussa kisassa kokonaistulokseen -13.

Jason Dufner ja Graeme McDowell (-11) jakoivat kolmannen sijan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje