11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Wolffille harvinainen kömmähdys Mastersissa – huijarisyytökset silti aiheettomia

Matthew Wolffin paletti on ollut pidemmän aikaa hukassa. Kuva: Getty Images

”Suden ulvonta” on ollut viime aikoina poikkeuksellisen laimeaa.

Matthew Wolff diskattiin perjantaina Masters Tournamentista allekirjoitettuaan väärän tuloksen toisen kierroksen jälkeen. Tuloskortissa ollut virhe koski 17. reiän merkintää.

Tuloksella 76 kilpailun aloittanut Wolff oli toiseksi viimeisellä reiällä kokonaistilanteessa kymmenen yli parin, ja siten jo menettänyt mahdollisuuden selviytyä mukaan jatkokierroksille. Hän löi avauksensa väylälle ja jatkoi lähestymisensä viheriölle, jossa hän tarvitsi kolme puttia.

Ei ole tiedossa, mikä virheellinen luku Wolffin allekirjoittamaan korttiin oli merkitty. Augusta National Golf Clubin lausunnossa pelaajan kerrottiin palauttaneen tuloskortin, jossa oli pienempi tulos, minkä hän todellisuudessa teki.

Wolff diskattiin kilpailusta säännön 3.3b (3) mukaisesti: ”Jos reiän tulos on kirjattu pienemmäksi kuin pelaaja on kyseisellä reiällä oikeasti tehnyt, seurauksena on diskaus.”

Kahdessa ensimmäisessä majorissa top 4:ään sijoittunut pelaaja on etsinyt kadonnutta pelivirettään jo puolisen vuotta.

Vilppisyytökset ovat silti aiheettomia jo siitäkin syystä, että hän olisi joka tapauksessa karsiutunut jatkosta usealla lyönnillä. Mastersin cut-raja asettui +3:n kohdalle, ja sen selvitti 88 kilpailijan joukossa 54 pelaajaa.

Matthew Wolff on sujauttanut draiverinsa susiaiheiseen mailansuojaan. Kuva: Getty Images

Perjantainen tapaus on jälleen uusi kolaus Wolffin, 21, pahasti siipeensä saaneelle itseluottamukselle. Kahdessa ensimmäisessä majorissa top 4:ään sijoittunut pelaaja on etsinyt kadonnutta pelivirettään jo puolisen vuotta. Kymmenen viimeistä kilpailua sisältävät diskauksen ohella karsiutumisen edellisessä Mastersissa ja kaksi keskeytystä, joista ensimmäiseen ei liittynyt terveydellistä syytä.

Henkisessä ahdingossa oleva Wolff jätti Players Championshipin väliin ja jämähti pari viikkoa sitten pelatussa WGC-Match Playssä alkulohkovaiheeseen. Edellinen top 10 -sijoitus on lokakuussa käydystä Shriners Hospitals for Children Openista, jonka uusinnassa hän jäi kakkoseksi.

Huono vaihe on pudottanut viime syksynä paikkaa maailmanlistan kärkikymmenikköön kolkutelleen Wolffin tuoreimmassa päivityksessä sijalle 23. Entinen yliopistotähti voitti ensimmäisen kilpailunsa, 3M Openin, PGA Tourilla heinäkuussa 2019 ryhdyttyään samana kesänä ammattilaiseksi.

Lue seuraavaksi: Kuka lohduttaisi Wolffia? – Iloinen veikko on ajautunut kilpakentillä henkiseen ahdinkoon

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje