18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Westwood jättää Players Championshipin väliin

Tuleva ja nykyinen maailmanlistan ykkönen? Rory McIlroy & Lee Westwood ovat päätyneet managerinsa Chubby Chandlerin kanssa siihen,että Players Championships jää väliin © Getty Images

Tuleva

Lee Westwood on viikonlopun Korean voiton jälkeen varsin tukevasti vallan kahvassa, maailmanlistan ykkösenä. Kauden ensimmäinen major, Masters Tournamen tuotti pettymyksen. Englantilainen oli 11:s. Alkuvuosi oli muutenkin vaikea, kahdeksan perättäistä kisaa ilman top-ten sijoitusta on Westwoodin kohdalla varsin poikkeuksellista. Maailmanlistan ykköseksi nouseminen ilman yhdenkään suurkilpailun voittoa koko uralla on poikkeuksellista, tähän ei kukaan muu ole yltänyt. Westwood on myös ensimmäinen , joka ilman pakottavaa syytä jättää toukokuun puolivälissä pelattavan Players Championshipin väliin. PGA Tourin lippulaivakisa kerää vuosittain majorit mukaanlukien kaikkein kovimman pelaajakatraan TPC Sawgrassin kentälle Floridaan. Viimevuonna Westwood johti kolmen kierroksen jälkeen, (kuten Mastersiakin) jääden lopulta neljänneksi.

Mitään painavaa syytä hän ei ole poissaololleen julkistanut, vaan on kääntänyt asian toisinpäin kyseenalaistaen USA:n pelaajien haluttomuutta pelata Euroopan suurkilpailuissa.

”Heilllä on aivan samanlainen mahdollisuus osallistua BMW PGA Championshipiin Wentworthissa. Tämä jätetään täysin huomiotta”, Weswood on heittänyt vastakysymyksen.

Playersin jättää väliin myös Rory McIlroy joka on saman manageritallin, Chubby Chandlerin johtaman ISM:n asiakas. Monet näkevätkin vaikuttimena Chandlerin ja PGA TOuri välisen valtataistelun.

PGA Tourin kisoja televisiossa kommentoiva Nick Faldo on noussut julkisuudesa ihmettelemään Westwoodin päätöstä.

”Hän tekee nykyään paljon varsin mielenkiintoisia valintoja. Players on epävirallinen viides major, suurkilpailu jonka kaikki haluavat voittaa. Siitä poisjäminen tuntuu todellakin oudolta. Maailmalla on paljon kisoja joissa on rahaa ( starttirahaa) tarjolla. Suurkipailut ovat kuitenkin omassa luokassaan. Golfissa on neljä majoria, neljä World Tourin kisaa ja Players. Olen todella hämmästynyt Westwoodin ja Rory McIlroyn päätöksestä”, Faldo purkautui viikonlopun Zurich Classicin kommentoinnin yhteydessä.

Julkinen salaisuus on, että Westwood ja muut maailmantähdet kuittaavat osallistumisistaan esimerkiksi Indonesian ja Korean kisoihin kuusinumeroisen määrän euroja pelkästä osallistumisesta.

Lee Westwood pelaa seuraavan kerran Espanjassa Volvo World Matchplay Championshipissa. Ennen US Openia hänellä on ohjelmassaan myös BMW PGA Championships sekä viimevuonna voittamansa PGA Tourin St.Jude Classic.

Tulevan viikonlopun kilpailussa Rory McIlroy puolustaa Quail Hollow Championshipissa saavuttamaansa voittoa joka on toistaiseksi hänen ainoansa PGA Tourilla.

Lee Westwoodilla on Players Championshipin laistamisesta huolimatta vahvasti toinen jalkansa USA:n puolella. Hänen kilpailuohjelmassaan on vuoden alusta elokuun loppuun 17 kisaa, joista yhdeksän ison veden takana. Saman jakson aikana hän pelaa vain kolmasti Euroopassa, kolme kertaa rahakkaissa Lähi-Idän kisoissa sekä kahdesti Aasiassa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje