25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Webb Simpson voittoon Greensborossa

Webb Simpson lähtee Fedex Cupin finaaleihin tavoittelemaan isoa pottia sekä paikkaa Presidents Cupiin © Getty Images

Webb

Ykköstila tuloksella 18 alle tuli Webb Simpsonille sunnuntaina vaivattoman oloisesti Wyndham Championshipissa. Eroa toiseksi sijoittuneeseen George McNeiliin kertyi kolme lyöntiä. Rahaa 26-vuotias Simpson kuittasi 918.000 dollaria. ”Olin erittäin jännittynyt ennen kierrosta ja sen aikana. Vasta 15:n reiän jälkeen kysyin caddieltäni mikä on tilanteemme muihin nähden”, Simpson purkaantui kilpailun päätyttyä.

Kolmatta kauttaan PGA TOurilla kiertävä Simpson on kauden suuria nousijoita . Kahden kakkostilan ja yhteensä seitsemän top-ten sijoituksen myötä hän on ansainnut jo yli 3,6 miljoonaa taalaa ja on vahvasti ehdolla myös marraskuiseen Presidents Cupiin. Uudet tuulet puhaltavat vahvasti PGA Tourilla, hän oli jo kauden 12:s ensikertalaisvoittaja

Kolmannelta sijalta Fedex Cupin torstaina käynnistyviin finaaleihin lähteminen antaa loistavat lähtökohdat jopa koko sarjan voittoon ja 10 miljoonan dollarin ansaitsemiseen.Toisaalta kaikilla ensimmäiseen finaaliin lähtevillä on käytännössäkin mahdollisuus.

Ernie Els valahti päätöspäivänä 30:ksi, mutta onnistui nousemaan pisteissä rajan oikealle puolelle (118.). Padraig Harrington teki perui jopa perhelomansa Bermudalla päästäkseen Pohjois-Carolinassa pelattavaan kisaan mukaan.Minimitavoite täyttyi, irlantilainen oli lopullisella runkosarjan pistelistalla 124:s.

Padraig

”Jos pelaan neljä hyvää kisaa Fedex Cupissa, voin jopa voittaa koko sarjan. Se tekee play-offit hyvin mielenkiintoisiksi”, Harrington hehkutti sunnuntaina. Tämänvuotiset otteet kentällä ovat olleet kuitenkin hänen osaltaan niin kesyjä, että vain uuden vaihteen löytyminen peliin vie hänet edes kahteen viimeiseen kisaan.

Fedex Cupin finaaleissa pelaajia pudotetaan kisa kisalta. Viimeiseen mahtuu mukaan 30 jättipotin yrittäjää.

Aiemmat voittajat:

2007 Tiger Woods

2008 Vijay Singh

2009 Tiger Woods

2010 Jim Furyk

Teemu Tyry

Fedex Cup, pistetilanne ennen finaaleja

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje