3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Watson paras Hero World Challengessa

Pitkään ei ehtinyt Bubba Watson voittoaan juhlia, kun matka jatkui jo tällä viikolla Thaimaassa pelattavaan AT:n turnaukseen. Kuva: Getty Images

Kahden lyönnin johtoasemassa päätöskierrokselle startannut Bubba Watson (-25) piti pintansa Bahamalla pelatussa 18 pelaajan kutsukilpailussa. Hän teki seitsemän reiän jaksossa neljä birdietä, eikä kokenut sunnuntaina uhkaa missään vaiheessa pahimmista kilpakumppaneistaan. Tulos 66 riitti kolmen lyönnin voittoon ennen Patrick Reediä.

Watson aikoi alun perin jättää tämänvuotisen Hero World Challenge -turnauksen väliin, koska perheen vastikään adoptoidulla Dakota-tyttärellä ei ollut passia. Hän kuitenkin muutti mielensä, kun Jason Day ilmoitti poisjäännistään. Kun Watsonin vaimo sai vielä järjestettyä koko perheen matkustusasiakirjat kuntoon, oli osallistuminen kilpailuun sinetöity.

”Minun täytyy varmasti kiittää Jason Dayta peruutuksestaan, ja USA:n viranomaisia Dakotan passin järjestämisestä”, Watson sanoi.

Maailmanlistan nelonen teki päivän ainoan boginsa vasta viimeisellä reiällä. Watson halusi pelata varman päälle, ja jäi samalla lyönnin päähän Jordan Spiethin vuosi sitten Isleworthissa tekemästä turnausennätyksestä.

Kakkoseksi sijoittunut Reed pelasi neljännellä kierroksella Watsonin tavoin tuloksen 66. Viimeaikojen vahvat peliesitykset nostavat hänet maailmanlistalla ensimmäistä kertaa kymmenen joukkoon. Päivä päivältä peliään parantanut Rickie Fowler (-21) ylsi Bahamalla kolmanneksi.

Voittoa puolustanut Spieth kärkkyi Watsonia ulosmenon loppupuolella kolmen lyönnin päässä, mutta kiri katkesi epäonnistuneeseen lyhyeen birdieputtiin yhdeksännellä reiällä. Spieth on kuitenkin tukevasti World Rankingin ykkösenä, kun kiertueen kausi jatkuu loppiaisen jälkeen Havaijilla.

Watsonille Tiger Woodsin isännöimän turnauksen voitolla on tavallista isompi merkitys. Noustuaan vuosia sitten PGA Tourille, hänellä oli tapana pelata Woodsin kanssa aikaisia harjoituskierroksia kotona Floridassa.

”Opin häneltä paljon katselemalla ja kuuntelemalla. Miksipä en olisi halunnut ottaa oppia sukupolvemme parhaalta golfin pelaajalta”, Watson sanoi.

Tällä viikolla Aasian kiertueeseen kuuluvaan Thailand Openiin osallistuvalle Watsonille voitto oli vuoden toinen ja uran yhdeksäs pääkiertueet huomioiden.

”Haluan, että nimeni on kärjen tuntumassa jokaisessa turnauksessa – siten että ihmiset voivat puhua jatkuvasti Bubba Watsonista, kuinka hyvin hän pelaa ja menestyy. Fokukseni on juuri nyt siinä, että kehityn vuodesta toiseen yhä paremmaksi pelaajaksi.”

Albanyssa asuva Justin Rose (-13) oli sunnuntaihin saakka koko joukon viimeisenä, kunnes hän iski finaalikierroksella uuden kenttäennätyksen, 62 lyöntiä. Rose oli kisassa lopulta 13. Hero World Challengen toinen eurooppalaisedustaja Paul Casey (-19) jakoi viidettä sijaa Bill Haasin kanssa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje