11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Viheriöillä sekoillut mestari laulukuoroon – puukolmosella putannut korealainen Mastersin kärkikahinoihin

Dustin Johnsonille kävi kalpaten 85. Masters Tournamentissa. Kuva: Getty Images

Reikäpeliin ryhtynyt Justin Rose säilytti johtopaikkansa, vaikka ei pystynyt top 20:ssa ainoana parin alitukseen.

Masters Tournamentin hallitseva mestari Dustin Johnson sai kantaa titteliään vain alle puoli vuotta ajauduttuaan perjantaina tylysti kilpailun karsiutujien joukkoon. Johnson käytti toiseen kierrokseensa 75 lyöntiä, ja jäi jatkopaikasta kahden lyönnin päähän.

Kyseessä oli vasta Johnsonin toinen karsiutuminen 11 pelaamassaan Mastersissa. Suurimmaksi kompastuskiveksi osoittautui puttipeli, eikä hän tuntunut saaneen otetta Augustan viheriöiden kinkkisiin nopeuksiin. Kolmeen bogiin viidellä viimeisellä reiällä sortuneelle Johnsonille kirjattiin kahtena päivänä peräti kuusi kolmen putin griiniä.

”Olisin halunnut pelata viikonloppuna. Pidän tästä kentästä, ja pelaan siellä hyvin, mutta puttipeli ei ollut erityisen hyvää. Se on niin yksinkertaista”, Johnson sanoi.

”Eivät avauksetkaan kovin hyviä olleet, mutta en toisaalta joutunut pahoihin paikkoihin. Kolmen putin griinit tappoivat minut.”

Johnsonista tuli kaikkien aikojen 12. puolustava mestari, joka karsiutui seuraavan vuoden Mastersissa. Tahti on viime aikoina kiihtynyt, sillä viidestä edellistä mestarista kolmen tie on noussut pystyyn 36 reiän jälkeen. DJ on tällä listalla tavallaan ylhäisessä yksinäisyydessä, sillä hän joutuu viime vuoden Mastersin poikkeuksellisesta ajankohdasta johtuen auttamaan vihreän takin toisen pelaajan ylle seitsemän kuukautta normaalia aikaisemmin.

Kovista nimistä karsiutumisen kokivat myös Sergio Garcia, Brooks Koepka, Lee Westwood, Rory McIlroy sekä Patrick Cantlay.

Avauspäivänä loistanut Justin Rose (-7) ei ollut samanlaisessa lennossa kuin torstaina, mutta säilytti niukasti kärkipaikkansa tuloksellaan 72. Eroa toista sijaa jakaviin Will Zalatorikseen ja Brian Harmaniin on yksi lyönti. Hän oli lopulta top 20:ssa olevista ainoa, joka ei pystynyt alittamaan toisella kierroksella kentän paria.

Rosen peli lähti edellisen päivän tapaan tahmeasti liikkeelle. Neljän lyönnin johto kutistui vauhdikkaasti, kun englantilainen oli kierrostaan seitsemän reiän jälkeen jo kolme yli. Tällä kerralla ei nähty torstain kaltaista hurjastelua, vaikka hän loput 11 reikää kolme alle pelasikin.

Rose päätti jättää pari viikkoa sitten pelatun WGC-Match Playn väliin haluttuaan valmistautua rauhassa Mastersiin. Perjantaina hän laittoi Augustassa omat reikäpelit pystyyn.

”Sormi hapuili jo paniikkinappulaa. Kävin sitten pienen keskustelun itseni kanssa kahdeksannella reiällä todeten, että johdan edelleen Masterisia. Muutin ajattelutapaani ja ryhdyin pelaamaan reikäpeliä kenttää vastaan. Mietin, että olen ottelussa kolme reikää tappiolla, enkä ole vielä matsia hävinnyt”, Rose sanoi.

Britti joutui tyytymään matsissaan tasapeliin, sillä 18. reiän viisimetrinen birdie- ja ”voittoputti” liukui vasemmalta ohi.

Hänellä on tapana seurailla turnausten aikana kisalähetyksiä televisiosta, jos ei itse ole kärkijoukoissa. Nyt tämä viihde jää väliin, etenkin kun lähetyksissä muistutetaan tasaisin väliajoin, että 23 edellisestä ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailua yksin johtaneista pelaajista vain yksi on voittanut Mastersin.

Kim puntaroi valintaansa puukolmosen ja sand wedgen välillä, mutta päätyi ensin mainittuun arveltuaan pystyvänsä kontrolloimaan ”spoonilla” paremmin vauhteja nopeilla griineillä.

Kahden kierroksen jälkeinen tilasto on Rosen kannalta lohdullisempi. 84 mestarista 31 pelaajaa on vähintään jakanut kärkipaikkaa Mastersin puolivälissä.

Mastersissa on tapana sattua kaikenlaista tavallisesta kaavasta poikkeavaa. Si Woo Kim iski 15. reiällä putteriaan maata vasten sillä seurauksella, että varsi taittui käyttökelvottomaksi. Kierroksen loppuajan Kimin putteria sijaisti puukolmonen, jolla hän suoriutui viheriöillä mallikkaasti.

Kim puntaroi valintaansa puukolmosen ja sand wedgen välillä, mutta päätyi ensin mainittuun arveltuaan pystyvänsä kontrolloimaan ”spoonilla” paremmin vauhteja nopeilla griineillä.

Tuloksen 69 pelanneelle korealaiselle kirjattiin kolmelle viimeiselle reiälle kolme kahden putin paria, ja hän jakaa kuudetta sijaa muun muassa perjantain kovimman tuloksen, 66, pelanneiden Itävallan Bernd Wiesbergerin ja USA:n Tony Finaun kanssa. Eroa Roseen on kolme lyöntiä.

Zalatoriksesta uusi Langer?

Will Zalatoriksessa on aineksia isojen kisojen mieheksi. Kuva: Getty Images

Kilpailun ensikertalaisista Will Zalatoris on lauantaina hienossa paikassa startatessaan ensimmäisen kerran urallaan kierrokselle major-kilpailun kärkiryhmässä. Vauhdilla maailmanlistalla top 50:een kiivennyt 24-vuotias pelaaja nousi viime vuonna suuren yleisön tietoisuuteen sijoituttuaan U.S. Openissa kuudenneksi.

Hän otti viime vuoden heinäkuussa ensimmäisen voittonsa ammattilaisena USA:n kakkoskiertueella Korn Ferry Tourilla, eikä toistaiseksi omaa täyttä pelioikeutta PGA Tourilla.

Lieneekö kilpailun johdolla ollut pelisilmää laitettuaan Zalatoriksen pelaamaan kaksi ensimmäistä kierrosta veteraani Bernhard Langerin kanssa, sillä nuorukainen muistuttaa harvinaisen paljon ulkonäöltään 80-luvun Langeria.

Zalatoriksella on edessään melkoinen savotta, jos mielii kaksi Mastersia ja 41 muuta pääkiertuevoittoa sekä yhtä monta ykköstilaa PGA Tour Champions -kiertueella yltäneen saksalaisen saavutuksiin. Potentiaalia joka tapauksessa löytyy.

Peräti 37 Mastersia pelanneen Langerin tie vei marraskuussa Mastersin jatkokierroksille, mutta perjantaina hänen urakkansa päättyi kahteen kierrokseen. Cut-rajan ylitys olisi vaatinut Langerilta neljä lyöntiä paremman tuloksen.

Kilpailun pohjoismaalaisista Norjan Viktor Hovland (-1) jakaa 17. ja Ruotsin Henrik Stenson (par) 21. sijaa. Matkaa kärkeen kaksikolla on kuusi-seitsemän lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)