25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Veljekset kuin ilvekset

Joonas Granberg kuuluu Lohjan FT-kisan suurimpiin ennakkosuosikkeihin.

Samasta perheestä on Suomessakin esiintynyt pelaajia aina silloin tällöin yhtäaikaisesti miesten ja naisten SM-tasoa myöden. Monet muistavat vuosien takaa mm. Välimaat, Sipposet, Soravuot ja Vilmuset. Sittemmin saman perheen vesoja on nähty samoissa turnauksissa mm. Peltomäen ja Hakulan perheistä.

Kovin tavallista ei ole silti, että veljekset korjaisivat potin samassa kansallisen tason kilpailussa. Näin kävi kuitenkin keskiviikkona Hyvinkäällä, jossa Aleksi ja Erik Myllymäki ottivat kaksoisvoiton! Aleksin tulos oli 146 lyöntiä (73-73) ja kakkoseksi sijoittuneen Erikin tulos lyönnin heikompi, 147 lyöntiä (73-74).

Nokian River Golfia edustavien Myllymäen veljesten kaksoisvoitto oli kiistaton, sillä kolmannen sijan jakaneet Iiro Eskelinen ja Linus Väisänen hävisivät kärkikaksikolle kolme ja kaksi lyöntiä.

Marko Kuivasaari

St Laurencessa tasainen liikkeellelähtö

Kauden kolmas Finnish Tourin osakilpailu pyörähti liikkeelle tasaisissa merkeissä. Naisten sarjassa kärkikolmikko on lyönnin sisällä, miehissä johtopaikan jakaa kaikkiaan viisi pelaajaa. St Laurencen kisasta puuttuu EM-turnaukseen valmistautumassa olevat amatöörimaajoukkueet.

Markus

Markus Ervasti sai hyvän alun St Laurencen FT-kisassa.

Finnish Tourin kolmannen osakilpailun naisten sarjan piikkipaikan otti avauskierroksen jälkeen haltuunsa Oulun Golfklubin 17-vuotias Serena Kukkonen, joka saapui Lohjalle suoraan FJT-kisasta Hyvinkäältä kolmas sija taskussaan. Kukkonen ei ehtinyt pelata Lohjalla edes harjoituskierrosta, mutta pelasi pitkän kentän silti par-tulokseen. Kakkostilan jakavat lyönnin päässä Kukkosesta olevat Sarfvikin Anna Happonen sekä Virvikin Maiju Uusi-Simola.

”Pyhä Lauri oli hyvässä kunnossa ja griinit istuivat silmään. Lyönti oli Hyvinkään FJT:stä jäänyt mukavaan kuntoon, eikä lähipelissäkään ollut valittamista. Päivän esitys oli tähän mennessä kauden paras ja hyvä niin, sillä tämä on ensimmäinen pääkiertueen kisani. Pari vuotta sitten pelasin viimeksi Pyhä Laurin, mutta siitä ei ollut tänään juuri apua, sillä lyöntini ovat pidentyneet huomattavasti sitten viime kerran. Toivottavasti tästä kisasta irtoaa hyvä sijoitus, jotta saisin jonkinlaisen kategorian pääkiertueelle”, Kukkonen sanoi.

Ensimmäisenä pelipäivänä kävi ilmi, että miesten sarjassa voittoa janoaa iso joukko pelaajia. Kaikkiaan 10 peluria alitti parin ja kärjessä on tuloksella kaksi alle (70) yhteensä viisi pelaajaa: Kymen Golfin TimoSaarela, Espoon Golfseuran Roope Kanerva, Suur-Helsingin Golfin Ville Luukkanen sekä ammattilaiset Markus Ervasti ja Tuomas Sistonen. Ensimmäisen päivän jälkeen tuloslistalla on kolmen lyönnin sisällä peräti 22 pelaajaa.

”Tuuli vaikutti ennen kierrosta aika haipakalta. Jos joku olisi ennen ensimmäistä avauslyöntiä tarjonnut alle par-tuloksen korttia allekirjoitettavaksi, olisin välittömästi vetäissyt nimen pahviin. Toisaalta oli oikein hyvä, että tuuli oli vahvasti pelissä mukana – muutoin homma olisi mennyt puttikisaksi, sillä Pyhiksellä on sen verran reilun kokoiset ja tasalaatuiset viheriöt”, Ervasti sanoi.

”Tässä kelissä monet väylät olivat huomattavasti tiukempia kuin tyynellä ja mailojen kanssa riitti pohtimista. Kun tällä kentällä laittaa avaukset jiiriin, pääsee hyökkäämään ja birkkupaikkoja syntyy. Iltapäivällä oli ehkä vaativampi keli kuin aamupäivällä, joten yllätyin että jälkipäässä tultiin kovempaa. Oletuksena jatkon suhteen on, että cut-raja nousee huomenna.”

Aamun lähtijöistä Australian PGA:ta edustava Matthew Jones eteni lupaavaa kyytiä aina sisääntulon ratkaiseville väylille. Tupla-aloituksesta huolimatta Jones paukutti etulenkin loppuun kolme birdietä putkeen. Tuloskorttiin kirjattiin lisää punaista sisääntulon alussa, jolloin hän teki kaksi birdietä, ollen kierrostaan jo kolme alle. Lopulta tuloksen yksi yli pelannut Jones on kolme lyöntiä kärjestä.

”En tiennyt, että johdin kisaa. Hyvä vauhti oli silti päällä, mutta loppuun lipsahti viidelle viimeiselle reiälle neljä bogia. Mitä mahdoin oikein ajatella? Tuskin juuri mitään erityistä. Väliäkö tuolla, sillä nyt pitää kiitää Vuosaareen opettamaan”, naurahti rento aussi.

Finnish Tour jatkuu St Laurencessa ilman kärkiamatöörejä

Finnish Tourin kauden kolmas turnaus, FT 3 käynnistyy torstaina Lohjan St Laurencessa. Amatöörien menestys tulee olemaan viikonvaihteen kisassa kovan työn takana, sillä maajoukkueet ovat tällä hetkellä valmistautumassa tuleviin EM-kilpailuihin.

Finnish Tour jatkuu torstaina Lohjalla sijaitsevalla St. Laurence Golfin Pyhä Lauri -kentällä, jolle uudistusten jälkeen on kertynyt kisavirityksessä mittaa Suomen oloissa kiitettävät 6537 metriä. Kauden kolmannessa turnauksessa voitosta ja rankinglistan pisteistä kamppailee ammattilaisten kärki, sillä maan huippuamatöörit ovat parhaillaan valmistautumassa EM-joukkuekilpailuihin.

Voitosta lähtevät taistelemaan muun muassa Toni Karjalainen, Joonas Granberg, Markus Ervasti ja viime kisan voittanut Tuomas Tuovinen.

Kaudella 2009 Challenge Tourin kisan, SK Golf Challengen, järjestänyt kenttä ja sen organisaatio ottavat Finnish Tourin osakilpailun vastaan leppoisasti, sillä Pyhä Lauri on ollut jo alkukaudesta hyvässä kunnossa.

”Viheriöt ovat olleet kunnossa pitkään ja tiesimme, että kisavireeseen laittaminen sujuu ongelmitta. Griinien nopeus asettuu kisassa noin kolmen metrin kieppeille stimpmeterillä mitattuna. Karheikoille ei ole tehty mitään normaalista poikkeavaa, mutta eiköhän kenttä haasta pelaajat esittämään parastaan. Rutiinilla vedetään tämä kisa”, sanoi St. Laurencen toimitusjohtaja Markku Ignatius.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje