18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Van Pelt ei sortunut virheisiin

Bo Van Pelt aloitti Congressionalilla irtonaisesti. © Getty Images

Kaikkiaan seitsemän pelaajaa onnistui iskemään AT&T Nationalin avauskierroksella kuutosella alkavan tuloksen. Yksi heistä oli Bo Van Pelt, joka piti Congressionalilla bogit poissa kortistaan. Tulos 67 riittää kisan kärkipaikkaan. Vijay Singh, Brendon De Jonge ja viimeisellä reiällä bogin tehnyt Jimmy Walker ovat Van Peltiä lyönnin jäljessä.

”Kaikki tietävät, että US Open pidettiin Congressionalilla vuotta liian aikaisin”, Van Pelt sanoi. ”Tiedän, että he käyttivät paljon aikaa ja rahaa saadakseen kentän huippuiskuun, mutta joitakin asioita ei voi kontrolloida. Sanoin jo viime vuonna, että he olisivat tarvinneet vielä yhden vuoden.”

Van Pelt viittasi lausunnollaan Congressionalilla tehtyihin isoihin muutoksiin, jossa olennaisimpana kentän kaikkien griinien ruoholajike vaihdettiin poa annuasta bent grassiksi. Monien mielestä kenttä oli vuonna 2011 liian helpossa tuloksentekokunnossa.

Kuutosella alkavia tuloksia oli torstaina vain kaksi vähemmän kuin vuodentakaisessa US Openissa. Auringonpaisteen ja lämmön uskotaan kuitenkin vaikeuttavan olosuhteita etenkin viikonlopun kierroksilla.

Van Pelt sai pari kertaa taistella itselleen parin kauempaa. Lisävirtaa otteisiin tuli myös 18:lla (Van Peltin 9:s), jossa hän iski pallonsa bunkkerista aivan reiän viereen. Heti seuraavalla 37-vuotias pelaaja löi pallonsa n. 80 metrin päästä wedgellään suoraan kuppiin ja teki eaglen.

Woodsin bunkkeripeli ei toiminut

Yleisö seurasi luonnollisesti silmä tarkkana Tiger Woodsin (30:s) edesottamuksia. Kaksi kisaa tällä kaudella voittanut Woods oli myös edellisen kerran Congresssionalilla (2009) pelatun AT&T Nationalin ykkönen. Hän löi ensimmäisellä kierroksella tuloksen 72: kaksi birdietä ja kolme bogia tehnyt Woods ei ollut kierrostaan missään vaiheessa alle parin.

Tigerilla tuntui olleen torstaina erityisen hankalaa bunkkereissa. Hän menetti 15:llä ja 16:lla epätarkkojen bunkkerilyöntien seurauksena kaksi lyöntiä. Woods katsoi, että hänen 60-asteinen wedgensä ei ole kaikkein sopivin Congressionalin hiekkaan.

”Tiesin, että minun olisi lyötävä näissä bunkkereissa hieman lähemmäs palloa, mutta en kuitenkaan tehnyt niin”, Tiger ihmetteli.

Viidettä sijaa jakaneiden joukossa on Jason Day, joka selvitti urakkansa niukasti alle 70 lyönnin. Myös Dustin Johnson,Hunter Mahan, Ryder Cup -kapteeni Davis Love III ja Englannin Greg Owen (paras eurooppalainen) mahtuvat kymmenen joukkoon tuloksellaan 70.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje