16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Välimäen hyvä taistelu jäi hieman lyhyeksi: “Ei jatkoon, ei tyytyväinen”

Sami Välimäki oli toisella kierroksella hyvällä pelituulella, mutta venytys ei riittänyt karsintaviivan ylitykseen. Kuva: Getty Images

Heikko avauskierros koitui Sami Välimäen kompastukseksi Palm Beachin kilpailussa.

Sami Välimäki (par) oli päivän parhaimmistoa Palm Beach Gardensissa Floridassa meneillään olevassa turnauksessa. Hän pelasi perjantaina mainion tuloksen 67, mutta tuloksessa oli jatkopaikkaa ajatellen kaksi lyöntiä liikaa.

Välimäki antoi lopussa itselleen hyvän mahdollisuuden kammeta itsensä viikonlopun kierroksille. Hän teki Champions Coursen 16. reiällä päivän viidennen birdiensä, ja yksi birdie lisää jommallakummalla kahdella viimeisellä väylällä olisi riittänyt tavoitteen toteutumiseen.

Seuraavalla reiällä tullut kierroksen ainoa bogey kuitenkin mutkisti haaveita. Hänen olisi pitänyt lopulta laittaa 18:lla noin 30-metrinen chippi sisään, mutta Välimäki joutui tyytymään kierroksen päätteeksi par-tulokseen.

Välimäki oli tyytyväinen perjantain pelilliseen esitykseen, mutta se ei paljon hänen mieltään lämmittänyt.

”Noo, kierros muiden joukossa, mutta ei jatkoon, ei tyytyväinen”, hän sanoi.

Välimäen peli oli tilastoinnin useilla osa-alueilla parempaa kuin torstaina. Hän pystyi muun muassa pelastamaan seitsemän kertaa parin, kun lähestyminen tai par-kolmosen tiilyönti ei osunut viheriölle. Näistä kaksi oli bunkkeripelastuksia. Strokes gained: total -tilastossa, joka kuvaa esitystä kokonaisvaltaisesti, Välimäki jakoi perjantaina yhdeksättä sijaa.

Niin sanotun Aon Swing 5 -listan kärjessä olevan Välimäen pistesaldo FedEx Cupissa ei tällä viikolla kartu, joten hänen tyydyttävä seuraamaan, riittävätkö 300 pistettä ensi viikon Arnold Palmer Invitationaliin. Tämän hetken ennusteen mukaan näyttää kuitenkin lupaavalta.

Cognizant Classicin johtopaikan otti haltuunsa päivän ja kisan kovinta tulosta, 65, jakanut Bud Cauley (-11). Austin Eckroat ja Garrick Higgo jakavat toista sijaa, lyönnin päässä kärjestä.

Monet kerrat ehdin ajatella, että pelini ovat tässä.

Cauley pelaa vasta kolmatta kisaansa vuonna 2018 sattuneen auto-onnettomuuden jälkeen. Häneltä muun muassa murtui kolarissa kuusi kylkiluuta, ja mies oli neljä kuukautta sivussa PGA Tourin kilpailuista. Tilanne näytti pari vuotta hyvältä, kunnes ilmaantui uusia ongelmia. Luu oli kasvanut hänen kylkiluihinsa asennettujen levyjen yli. Tarvittiin useita leikkauksia, ja uran jatko oli vaarassa.

”Monet kerrat ehdin ajatella, että pelini ovat tässä. Onkin mukava olla taas täällä, ja vieläpä pelata hyvin. Olen erittäin iloinen, että olen jatkanut yrittämistä enkä lyönyt hanskoja tiskiin”, Cauley sanoi.

Eurooppalaisista kilpailun top 10:een mahtuvat neljättä sijaa jakava Ranskan Victor Perez (-9) sekä kuudetta sijaa jakavat Englannin David Skinns, Irlannin Shane Lowry ja Pohjois-Irlannin Rory McIlroy (-8).

PGA National Resortin Champions Coursella ei tyypillisesti pelata yhtä kovia tuloksia kuin kahtena päivänä on nähty. Avauskierroksen tuloskeskiarvo painui ensimmäisen kerran kilpailun historiassa alle 70 lyönnin, eikä perjantai tuntunut liiemmin kalpenevan torstain rinnalla.

Pelit jäivät muutamien ryhmien osalta hieman kesken, joten toista kierrosta jatketaan lauantaina kello 7 paikallista aikaa.

Lue seuraavaksi: Sami Välimäellä Palm Beachillä tuskainen takaysi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)