16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Sami Välimäellä Palm Beachillä tuskainen takaysi

Sami Välimäki jäi torstaina kauas omasta tasostaan. Kuva: Getty Images

Välimäen on paineltava perjantaina lujaa edetäkseen viikonlopun kierroksille.

Sami Välimäki esitti alavireisiä otteita Palm Beach Gardensissa Floridassa käynnistyneessä PGA Tourin kilpailussa. Hän pelasi Cognizant Classicin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 75 (+4), joka oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun 141. sijaan.

Välimäki lähti torstaina mukavasti liikkeelle, ja oli etuysin (10–18) jälkeen kierrostaan yksi alle parin. PGA National Resortin kentän toinen puolisko (1–9) käynnistyi tuplabogilla, eikä hän saanut kierroksen edetessä enää juonen päästä kiinni. Virheet seurasivat toisiaan, ja suomalainen käytti takaysiin 40 lyöntiä.

Välimäellä oli sisääntulossa ongelmia lähestymisissä, jotka löysivät usein bunkkerin tai karheikon. Kun lisäksi lähipeli kangerteli ja putteri pysyi kylmänä, jäi tulos odotettua heikommaksi.

Tämän hetken tilanteen perusteella näyttäisi siltä, ettei jatkokierroksille ole asiaa ilman miinusmerkkistä tulosta. Se tarkoittaa sitä, että Välimäen olisi iskettävä perjantaina 65 lyönnin kaltainen kierros ollakseen mukana viikonlopun peleissä.

Cognizant Classiciin päättyy kahden kilpailun mittainen karsinta, jonka viisi parasta saavat paikan ensi viikon Arnold Palmer Invitationaliin. Välimäki on Meksikon turnauksen kakkossijastaan saamillaan 300 pisteellä Aon Swing 5 -listan kärjessä, ja tiukasti kiinni pääsystä uran ensimmäiseen Signature-kilpailuun.

Turnauksen kärjessä ovat Chad Ramey ja S.H. Kim (-7). Toista sijaa jakavat Andrew Novak, Ryan Moore, Austin Eckroat, Cameron Young, Chesson Hadley sekä britti David Skinns kärkkyvät kaksikkoa lyönnin päässä.

Rameyn, 31, ainoa PGA Tour -voitto on peräisin kahden vuoden takaa Dominikaanisessa tasavallassa käydystä kilpailusta. Kimillä ei ole ykköstiloja pääkiertueilta.

Olosuhteet olivat torstaina säyseät kentällä, jolla kilpailun voittotulos on lukuisia kertoja jäänyt yksinumeroisesti alle parin. Tuulen odotetaan loppuviikosta yltyvän, ja kun lisäksi griinit nopeutuvat, muodostuu kovin tulosten pelaaminen huomattavasti työläämmäksi.

Palkintoarvoltaan yhdeksän miljoonan dollarin Cognizant Classic tunnettiin aiemmin nimellä Honda Classic. American Honda Motor Company ehti toimia kilpailun pääsponsorina peräti 41 vuotta. Kisa-areena Champions Course on George ja Tom Fazion käsialaa, mutta Jack Nicklaus on tuonut kentälle omat mausteensa pariin otteeseen 2000-luvulla.

Päivitetty tilanne kärjen osalta 1.3.2024 klo 8.24.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)