[6][5]

[6][5]
Kilpagolf

Uusintareiän se vaati, että Niclas Hellberg kruunattiin PGA:n mestariksi

Niclas Hellberg päätti kuuden viikon kilpailuputkensa PGA:n mestaruuteen. Kuva: Juha Hakulinen

Talin kenttä ja PGA:n mestaruuskilpailut ovat olleet Hellbergille voittoisa yhdistelmä.

Helpottunut ja huojentunut Niclas Hellberg pääsi juhlimaan Suomen PGA:n mestaruutta Talissa jännittäväksi kääntyneiden vaiheiden jälkeen. Hellberg voitti mestaruuden kukistamalla ensimmäisellä uusintareiällä Kristian Kulokorven.

Toisena kilpailussa olleen Casper Simbergin valitettava sairastuminen ja sen vuoksi kilpailusta vetäytyminen loi kilpailun päätöspäivään mielenkiintoisen lähtökohdat. Neljän lyönnin etumatkalta Talin ykköstiiltä matkaan lähtenyt Hellberg sai kuitenkin päivän aikana huomata eron hupenevan kovaa vauhtia, ja lopulta mestaruudesta nähtiinkin tiukka kilpailu.

Kulokorpi kiri Hellbergin etumatkan kahteen lyöntiin ensimmäisen yhdeksän reiän aikana. 14 pelatun reiän jälkeen oltiin jo tasatilanteessa, kun Hellbergin tuloskorttiin ilmestyi bogeja tiuhaan tahtiin. Viimeisen neljän reiän aikana molemmat tekivät bogit ja birdiet mieheen, ja kaksikko päätyi yhteistulokseen +6.

Voittajaa lähdettiin etsimään uusintareiälle reippaan vesisateen säestämänä. Talin klubin eteen tulevalla 18. reiällä molemmat olivat kolmen lyönnin jälkeen viheriön takana, josta molemmat puttasivat pallonsa noin metrin päähän reiästä. Kulokorven pallo oli hiukan kauempana, ja hän puttasi par-puttinsa ensin. Hänen epäonnekseen putti ei kuitenkaan uponnut, vaan se kierähti reiästä ulos. Hellbergille jäi helppo työ kuitata PGA:n mestaruus omalla par-putillaan.

Voitostaan 3975 euroa ansainnut Hellberg oli uusinnan jälkeen ennen kaikkea helpottunut, että kisa päättyi hänen kannaltaan onnellisesti.

”Harmittaa totta kai Krisun puolesta, että se päätyi näin. Mutta tänään oli tosi vaikea päivä, ihan niin kuin eilenkin. Olisi sen voinut tehdä aika paljon helpommaksikin itselle. Mutta hyvä näin”, Hellberg huokasi.

PGA:n mestaruus oli Hellbergille uran toinen. Viimeksi hän juhli mestaruutta vuonna 2015, silloinkin Talissa.

”Aina, kun Talissa pelataan ja olen ollut mukana, niin olen voittanut.”

Hellbergin ja Kulokorven kannoilla käytiin tiukkaa kilpailua kolmannesta sijasta. Lopulta kolmannen sijan jakoivat Albert Eckhardt ja Teemu Bakker tuloksella +8.

Opettavista ammattilaisista kolmen kärjen muodostivat perjantaina albatrossin tehnyt Jukka-Pekka Savolampi (+13), Janne Martikainen (+16) ja Matti Meriläinen (+16). He lähtevät edustamaan Suomen PGA:ta Kreikkaan loppuvuodesta.

Mestaruuskilpailussa pelattiin myös PGA:n seniorijäsenten mestaruudesta. Voittopokaali ojennettiin Timo Rantaselle. Kilpailussa parhaan tuloksen pelannut Jari Lyytikäinen ei ole PGA:n jäsen, joten hänen tulostaan ei huomioitu virallisissa tuloksissa.

”Kilpailun moraalinen voittaja oli Jari Lyytikäinen. Mutta täällä on aina kiva pelata, kun puitteet ovat kunnossa”, Rantanen kiitteli.

Lähde: Tiedote