16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

USA:n Ryder Cup -joukkueeseen neljä ensikertalaista

Varma paikka USA:n Ryder Cup -joukkueessa tuo hieman lohtua karvaan pettymyksen Whistling Straitsissa kokeneelle Dustin Johnsonille. © Getty Images

Tiger Woodsin jääminen kahdeksan automaattisen paikan Ryder Cupiin saavien pelaajien ulkopuolelle varmistui kauden viimeisen major-turnauksen myötä. Whistling Straitsilla 28:nneksi sijoittunut Woods päätyi USA Ryder Cup -pisteissä sijalle 12, joten suora valinta ei ollut lopulta kovinkaan lähellä.

Woodsin mahdollisuudet yltää Celtic Manor Resortiin matkustavaan joukkueeseen ovat nyt kapteeni CoreyPavinin harkinnassa: villit kortit jaetaan syyskuun seitsemäntenä päivänä.

Lähes puoli vuotta kilpagolfista henkeä vetänyt Woods palasi kentille huhtikuussa ja sijoittui US Mastersissa neljänneksi. Sama sijoitus oli tuloksena myös US Openissa, kunnes pienet fyysiset vaivat ja muut murheet toivat laman hänen peliinsä.

Hän karsiutui Quail Hollow Championshipistä ja joutui jättämään loukkaantumisen vuoksi Players Championshipin kesken. Viikko ennen Whistling Straitsin turnausta Woods pelasi koko PGA Tour -uransa surkeimmat neljä kierrosta World Tourin kisassa Ohiossa. Tällaiset esitykset saivat Pavinin varomaan ennakkoon liian myönteisiä lausuntoja Woodsin ”varmasta villistä kortista”.

Vaikka maailman ykkösen esitys PGA Championshipissä ei ollut erityisen säväyttävä, jäi kapteenille Woodsista kuitenkin viikonlopun jälkeen vaihteeksi parempi kuva.

”Hän pelasi viime viikolla paremmin. Tiger työskentelee tällä hetkellä muutamien juttujen kanssa, jotka näyttävät vievän hänen peliään eteenpäin. Se miellyttää minua”, Pavin sanoi.

Woods

Woods vai ei? Corey Pavinilla tuskin on minkäänlaisia aikeita sivuuttaa Tiger Woodsia Celtic Manoriin lähtevästä ryhmästä. &copy Getty Images

Myös Woodsin suhtautuminen joukkueeseen ja mahdollisesti omaan asemaansa siinä, on ollut Pavinin mukaan julkisesti positiivinen.

”Tiger on luonnollisesti korkealla listallani, mutta kuten olen jo aikaisemmin sanonut, tarkkailen monia muitakin. Kysykää uudelleen syyskuun 7:s, niin kerron teille ketkä neljä muuta liittyvät Walesiin lähtevään joukkueeseen.”

Ennen PGA Championshipiä vain Phil Mickelsonilla ja Hunter Mahanilla oli varma paikka Yhdysvaltain Ryder Cup -joukkueeseen. Kun Anthony Kim ja Lucas Glover missasivat cutin Whistling Straitsilla, nousivat viikonvaihteessa hyvin menestyneet Bubba Watson ja Dustin Johnson heidän tilalleen suorille valintapaikoille.

Muut kahdeksan joukkoon mahtuneet pelaajat ovat: Jim Furyk, Steve Stricker, Jeff Overton sekä Matt Kuchar.

Valikoituneista Watson, Johnson, Overton ja Kuchar ovat ensikertalaisia Ryder Cupissa. Overton on ensimmäinen USA:n joukkueen pelaaja koko Ryder Cupin historiassa, jolla ei valintahetkellään ollut yhtään voittoa PGA Tourilla. Vähäpätöisestä pelaajasta ei silti luonnollisesti ole kysymys: Overton on sijoittunut Yhdysvaltain kiertueella 12 kertaa top-kymppiin sitten vuoden 2008, näistä kuusi kertaa tällä kaudella.

Mahan ja Stricker olivat mukana jo edellisessä ottelussa Valhallassa. Ensimmäisessä otannassa valikoiduista Mickelson ja Furyk edustavat ryhmässä kuitenkin varsinaista kokemusta, yhteensä 13 osallistumisellaan.

Pelkkien pisteiden perusteella seuraavissa neljässä paikassa ovat kiinni Kimin, Gloverin ja Woodsin lisäksi Zach Johnson, joka sijoittui PGA Championshipissä jaetulle kolmannelle tilalle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje