11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

USA hallitsi avauspäivän tapahtumia – tappio foursomessa enteilee vieraille tuttua kohtaloa

USA määräsi torstaina tahdin Presidents Cupissa. Tässä reikävoittoa iloitsevat Jorrdan Spieth ja Justin Thomas. Kuva: Getty Images

Team International onnistui raapimaan jenkeiltä torstaina vain yhden pisteen.

Vierasjoukkue ei saanut toivomaansa sähäkkää alkua Charlottessa Pohjois-Carolinassa käynnistyneessä 14. Presidents Cupissa. USA vei ensimmäiset foursome-ottelut pistein 4–1, ja pääsee siten mukavasta johtoasemasta perjantain sessioon.

Selvimmin numeroin vastustajaansa kohtelivat Patrick Cantlay ja Xander Schauffele. He antoivat parille Adam Scott-Hideki Matsuyama kyytiä lukemin 6/5. Ottelun suunta alkoi kääntyä Quail Hollow Clubin kentän viidennellä reiällä, jolloin Cantlay ja Schauffele siirtyivät 2 up johtoon. Tämän jälkeen Scottista ja Matsuyamasta ei ollut enää edes uhittelijoiksi.

Muissa kamppailuissa oli tasaisempaa, vaikka sekä parien Jordan Spieth-Justin Thomas (vs. Sungjae Im-Corey Conners) ja Cameron Young-Collin Morikawa (vs. Tom Kim-K.H. Lee) ei tarvinnut tuhlata ruutiaan viimeiselle reiälle saakka.

Ainoan voittopisteensä Team International otti, kun Si Woo Kim ja Cameron Davis yllättivät kaksikon Scottie Scheffler-Sam Burns numeroin 2/0.

Päivän viimeisessä ottelussa Taylor Pendrith ja Mito Pereira eivät päästäneet paria Tony Finau-Max Homa helpolla. Tilanne oli 17. reiän jälkeen tasan, mutta Pendrithin lähestyminen oikealle griinbunkkeriin löi alkutahdit täpärälle tappiolle. Pereiran bunkkerilyönti jäi useita metrejä lyhyeksi, eikä Penrdrithin par-putti ollut lähelläkään upota.

Villin kortin haasteotteluun saaneen Pendrithin valinta herätti eniten keskustelua ennen Presidents Cupia. Monen mielestä muun muassa kaksinkertainen DP World Tour -voittaja Ryan Fox olisi ansainnut paikkansa Trevor Immelmanin miehistössä.

On silti selvää, että Team International ei voi päästää eroa kasvamaan toisena päivänä suuremmaksi.

Valinta maailmanlistalla taisi kohdistua top 100:n ulkopuolella olevaan kanadalaiseen etenkin siksi, että hänellä on selvästi parempi tuntuma pohjoisamerikkalaisiin kenttiin kuin Foxilla. Toisaalta Pendrith on esittänyt pitkin kesää rohkaisevia otteita PGA Tourilla, eikä hänen esityksessään torstainakaan moittimista ollut.

Isoa kuvaa katsoen Team Internationalin tilanne toisen pelipäivän alla ei näytä lupaavalta. Ei ainakaan tilastoja tarkastellen. USA on vienyt Presidents Cupin foursome-ottelut yhteispistein 89,5–49,5 niissä 12 haasteottelussa, jotka se on voittanut.

Kansainvälisen joukkueen ainoa voitto on peräisin vuodelta 1998, ja tuolloin se puolestaan vei fourball-matsit selvällä marginaalilla.

Vanhat meriitit tai epäonnistumiset eivät silti liiemmin hetkauta, kun pallo seuraavan kerran on tiillä perjantain fourball-otteluissa. On silti selvää, että Team International ei voi päästää eroa kasvamaan toisena päivänä suuremmaksi. Muuten urakka vahvaa kotijoukkuetta vastaan alkaa käydä henkisellä tasolla turhan vaativaksi.

On kansainväliselle joukkueelle juotettu karvasta kalkkia toisellakin tavalla. Se johti edellistä, Melbournessa pelattua Presidents Cupia lauantain aamupäivän otteluiden jälkeen neljällä pisteellä ja kahdella vielä ennen sunnuntain singeleitä. USA otti kuitenkin kaksinpeleissä ohjat haltuunsa vieden koko kamppailun kahdeksannen kerran peräkkäin pistein 16–14.

Lue seuraavaksi: Onko Presidents Cupissa luvassa ennätysmurskajaiset, kun LIV Golf tylsytti kansainvälisen joukkueen syömähampaat?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje