23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Uran avausvoitto herkisti Finnish Open -voittajan Alastarolla

Ensimmäinen ammattilaisvoitto maistui Viktor Edinille. Kuva: Juha Hakulinen

Tyko Tuohimaa ja Antti-Jussi Lintunen pelasivat lopun kuin hurmoksessa nousten lopulta kärkiviisikkoon.

Alastaro Golfissa pelattu Timberwise Finnish Open Hosted by Jaakko Mäkitalo päättyi kolmen kierroksen uurastuksen jälkeen lopulta Ruotsin Viktor Edinin voittoon. Päivän parhaan tuloksen (68) pelannut Edin käytti kolmeen kierroksen yhteensä 211 lyöntiä, joka on viisi alle parin.

Voittokamppailu oli tiukkaa, mutta Edin kukisti maanmiehensä Niclas Weilandin lopulta kahden lyönnin marginaalilla. Kolmaskin sija meni länsinaapuriin, kun Fabian Sundén pelasi tuloksen -2.

Alastarolla nähtiin myös suomalaisia ilonaiheita, joita tarjosivat Tyko Tuohimaa ja Antti-Jussi Lintunen. He jakoivat neljättä sijaa tuloksessa -1.

Ammattilaisuransa ensimmäisen voiton ottanut Edin aloitti viimeisen päivän vauhdilla chippaamalla ykkösreiällä eaglen reikään. Hyvä meno jatkui aina reiälle 12 asti, jossa hän hölmöili tuplabogin chipin ja kolmen putin jälkeen.

”Siihen asti kaikki oli hyvin. Mutta loppukierroksen keskityin vain pelaamaan kaveriani Niclasta (Weiland) vastaan. Olin kaksi lyöntiä häntä perässä siinä vaiheessa”, Edin kertoi.

Loppukierros olikin Ediniltä hyvä, sillä hän pelasi jäljellä olevat reiät kaksi alle parin, joka riitti lopulta voittoon asti. Palkintojenjaossa nähtiin varsin tunteellinen voittaja.

”Tämä oli ensimmäinen voittoni ammattilaisena. Ensimmäiset kaksi vuotta ammattilaisena ovat olleet todella vaikeita. Äiti ja isä ovat suurimmat tukijani”, Edin sanoi ääni väristen ja silmät kostuen.

”Lupasin, etten ala itkeä täällä. Mutta kiitos Alastarolle ja Timberwiselle tämän kilpailun toteuttamisesta.”

Parhaiksi suomalaisiksi venyttäneet Tyko Tuohimaa ja Antti-Jussi Lintunen pelasivat molemmat lauantaina viisi viimeistä reikää neljä alle parin. Tuohimaan kiri huipentui komeaan eagleen päätösreiällä.

”Pelattiin tiistaina harkkakierros, mutta käytiin keskiviikkona pelaamassa vielä viimeiset viisi reikää uudelleen. Päätimme silloin, että jos pelaa viimeiset reiät hyvin, voi tienata hyvän sijoituksen”, Tuohimaa kertoi.

Lintuselle neljäs sija oli todella mieluisa, sillä hän meinasi vetäytyä kilpailusta ensimmäisen päivän jälkeen sairastelun takia. Lopulta tiukka loppurutistus nosti Lintusen hyvään sijoitukseen, joka miellytti seuraavaksi Ranskaan amatöörien MM-kisoihin suuntaavaa pelaajaa.

”Kaiken kaikkiaan hyvä viikko. Alkoi tänään vaan keittään, kun olin kaksi yli parin, ja sitten sain homman kääntymään. Tämä oli kiva, kun tästä sai vähän fyrkkaakin”, amatöörisääntöjen puitteissa rahaa vastaanottanut Lintunen iloitsi.

Suomalaisittain kilpailu kulki erinomaisesti, sillä 20 parhaan joukossa oli yhdeksän suomalaista. Myös kilpailun isäntänä toiminut Jaakko Mäkitalo (+4) venytti top 20:een.

Neljättä kertaa pelattu Timberwise Finnish Open Hosted by Jaakko Mäkitalo oli jälleen kerran huipputapahtuma. Alastarolla puhalletaan yhteen hiileen tapahtuman aikaansaamiseksi, ja vapaaehtoisia riittää kisan järjestelyissä. Ensi vuoden kilpailusta ei ole vielä tehty päätöksiä, niiden aika on myöhemmin.

Lähde: Golfliiton tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)