[14][27]

[14][27]

Tulokaskaksikko vei kauden viimeisen

Keegan Bradley kruunasi hienon kautensa voittamalla yhdessä Brendan Steelen kanssa Floridan joukkueturnauksen. © Getty Images

Keegan Bradley ja Brendan Steele voittivat ensimmäisinä tulokkaina Franklin Templeton Shootoutin. Sunnuntain pelimuotona oli scramble, joka sujui voittajilta 59 lyönnillä. He tekivät ratkaisevan pesäeron lähimpiin uhkaajiinsa värkkäämällä 14. reiällä eaglen ja seuraavalla birdien. 750 000 dollarin voittopotin kuitanneen kaksikon lopputulos 54 reiän kisassa oli -32.

”Alku lähti hitaasti liikkeelle, niin kuin muinakin päivinä. Mutta loppuvenytys oli vahva”, PGA Championshipin elokuussa voittanut Bradley sanoi.

”Meillä oli kentällä hauskaa, ja se teki kaikesta paljon helpompaa”, Steele lisäsi.

Champions Tourilla pelaavat Mark Calcavecchia ja Nick Price nousivat viimeisen reiän birdiellään tasoihin Rory Sabbatinin ja Jhonattan Vegasin kanssa. He jäivät voittajista kolmen lyönnin päähän.

”Rautalyönnit eivät olleet tänään kohdallaan. Emme saaneet palloa riittävän lähelle lippua, joten putteihin jäi liikaa painetta”, Price sanoi. ”Voittajat pelasivat todella hyvin yhteen. He eivät tehneet yhtään virhettä”, jatkoi Price, joka 54-vuotiaana on vanhempi kuin Bradley (25) ja Steele (28) yhteensä.

Bradleyllä ja Steelellä oli lopussa vielä mahdollisuus tehdä aiemmin Shark Shootoutin nimellä tunnetun kisan ennätys, mutta parit 16. ja 18. reiällä estivät nämä aikeet.

Greg

Greg Norman on tuttu näky erilaisissa kutsuturnauksissa. &copy Getty Images

Palkintoarvoltaan kolmen miljoonan dollarin joukkuekisassa oli mukana 12 paria. Naplesissa, Floridassa pelatun turnauksen isäntä Greg Norman muodosti joukkueen yhdessä Scott McCarronin kanssa sijoittuen 11:nneksi. He päätyivät lopputulokseen -24.

Kisan ensimmäinen kierros oli eräänlainen muunnos scramblesta. Tässä pelimuodossa (modified alternate shot) se pelaaja, jonka draivia ei valittu, löi toisen lyönnin. Tämän jälkeen reikä pelattiin loppuun scramblen säännöin. Toisena pelipäivänä oli vuorossa paras pallo -kierros, jossa paremman reikätuloksen tehneen pelaajan suoritus merkittiin korttiin.

PGA Tourin epäviralliseen ohjelmaan kuulunut Franklin Templeton Shootout oli kauden viimeinen kilpailu Yhdysvaltain kiertueella. Kausi 2012 käynnistyy tammikuun 6. päivänä Havaijilla, jossa pelataan vuoden 2011 turnausvoittajille tarkoitettu Hyundai Tournament of Champions.