7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]

[10][17]
Kilpagolf - LPGA Tour

Top 30 -sijoitus lämmitti Castrenia – Lydia Ko oli BMW Ladies Championshipin juhlittu sankari

Matilda Castren pelasi Etelä-Koreassa parhaan turnauksensa pitkään aikaan. Kuva: Getty Images

Jin Young Ko säilytti maailmanlistan ykköspaikkansa, mutta vallanvaihto lähenee vääjäämättömästi.

Matilda Castrenin urakka Etelä-Koreassa pelatussa BMW Ladies Championshipissa päättyi lopulta jaettuun 27. sijaan. Sunnuntaina 71 lyönnin kierroksen pelanneen Castrenin neljän kierroksen yhteistulos oli -6.

Maltillisesti kaksi bogia ja kolme birdieä sunnuntaina tehnyt Castren oli lopulta ihan tyytyväinen peliinsä, vaikka paras esitys jäikin vielä odottamaan tulevia viikkoja.

”Kyllä tämä top 30 -sijoitus tuntuu paljon paremmalta kuin mitä tässä on viime aikoina ollut”, noin 17 000 dollaria palkintorahoja tienannut Castren totesi.

Castren harmitteli, ettei saanut hyödynnettyä kierroksen aikana eteen tulleita paikkoja ihan niin tehokkaasti kuin olisi toivonut. Hän pelasi kierroksen keskivaiheilla yhdeksän reiän pätkän pelkkiä par-tuloksia.

”Takaysin loppuun tulleet pari birdieä piristivät”, Castren kuitenkin sanoi.

LPGA Tourilla on ensi viikolla väliviikko. Kilpailut jatkuvat kuitenkin Aasiassa, ja Castren on kehittänyt itselleen mukavaa ohjelmaa väliviikoksi.

”Olen ensi viikon Malesiassa Kelly Tanin kanssa, kun oli vähän liian pitkä matka lähteä käymään kotona tässä välissä. Seuraavalla viikolla pelaamme Japanissa. Pelaamme Kioton lähistöllä, ja on kiva lähteä sinne”, Castren kertoi.

BMW Ladies Championshipin viimeiselle kierrokselle lähdettiin Atthaya Thitikulin johdossa, ja sijoittumalla neljän parhaan joukkoon hän olisi noussut maailmanlistan kärkeen. Nuori thaimaalainen kuitenkin takelteli pahemman kerran päätöspäivänä, ja 74 lyönnin kierrostulos jätti hänet kilpailun kuudenneksi (-13).

Aikoinaan 17-vuotiaana maailmanlistan ykköspaikalle noussut Lydia Ko oli viikonlopun kierroksilla täyttä rautaa. Hän pelasi kaksi viimeistä kierrosta tuloksin 66–65, joiden turvin hänen voittotuloksensa oli -21.

Voitto kartutti Uuden-Seelannin supertähden pankkitiliä 300 000 dollarilla. Kovaa vauhtia takaisin maailmanlistan kärkeä palaavalle Ko’lle BMW Ladies Championshipin voitto oli uran 18:s LPGA Tourilla. Se oli samalla Ko’n ensimmäinen LPGA Tour -voitto synnyinmaassaan Etelä-Koreassa.