25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Tommi Ruissalo korealaisen MJ Hurin caddieksi British Openiin

Tommi Ruissalo on toiminut Minea Blomqvist-Kakon caddienä vajaat kaksi kautta. British Openissa Tommi työskentelee korealaisen MJ Hurin kanssa. Kuva Getty Images

Tommi Ruissalo korostaa, että kyse ei ole mistään välirikosta Blomqvist-Kakon kanssa. Hän halusi lähteä British Openiin ja koska Minealla ei ollut sinne suoraa osallistumisoikeutta, Tommi ja Minni sopivat, että Ruissalo voi ottaa jonkun muun pelaajan bägin.

”Olen onnistunut verkostoitumaan melko hyvin ja tämän seurauksena korealainen agenttitoimisto otti minuun jo Kanadassa yhteyttä British Openista. Olin kuitenkin lupautunut ensin erään toisen pelaajan caddieksi. Se keikka kuitenkin peruuntui ja laitoin viestiä korealaiselle agentille, että olenkin Open-viikolla vapaana”, kuvailee Ruissalo tiiviisti tapahtumat.

Blomqvist-Kakko on todennäköisesti lähdössä Openin karsintoihin ja mikäli aikataulut sopivat, on Ruissalo maanantaina Minean bägissä kiinni. Mutta vaikka Minni selviytyisi kisaan mukaan, on Ruissalo korealaisen caddie.

”Nyt on kysymys ainoastaan tästä yhdestä kilpailusta, joka pelataan links-kentällä. Links golf saattaa olla hyvinkin erilaista, joten uskon, että pystyn omalla oasaamisellani auttamaan Hurria tässä hienossa kilpailussa.”

Miljoonan dollarin tyttö

MJ Hur on – kun korealaisista puhutaan – keskitason pelaaja, joka siirtyi ammattilaiseksi 2009. Hän on voittanut yhden kilpailun vuonna 2009 ja tienannut urallaan yli miljoona dollaria. Tämä kausi on kykyihin nähden mennyt ehkä hieman alakanttiin, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että hän on mukana myös syksyn Aasian kisoissa.

”Tiedän pelaajasta jonkin verran jo etukäteen ja tilastojen avulla saan osviittaa hänen vahvuuksistaan ja heikkouksistaan.”

”Lähden reissuun sunnuntaina ja teen silloin Royal Liverpoolin kentästä nuotit ja pelistrategian. Vielä ei ole varmaa, tuleeko pelaaja paikalle maanantaina vai tiistaina. Harjoituskierrosten aikana pelityylistä pääsee riittävän nopeasti perille”, kuvailee Ruissalo ammatin vaatimuksia ja samalla omaa ammattitaitoaan.

Ammatticaddien tärkein ominaisuus – tai oikeastaan itsestäänselvyys – on lajin ymmärtäminen. Kentän nuotittamisen ja pelistrategian luomisen lisäksi isossa roolissa on sosiaalinen kanssakäyminen pelaajan kanssa. Hur puhuu englantia ja kommunikaatio toimii.

”Jos caddien tärkeimmät ominaisuudet pitäisi listata, niin ne ovat juuri nuo sosiaaliset taidot, täsmällisyys, positiivisuus ja rehellisyys.”

Siviilityöstä vuorotteluvapaalla

Ruissalo ei varsinaisesti ole ammatticaddie, sillä hänen siviilityönsä on Sakon asetehtaalla logistiikkahommissa, ollut jo 13 vuotta. Parhaillaan hän on vuorotteluvapaalla ja kiitteleekin esimiestään yhden unelman mahdollistamisesta.

Tommi Ruissalo osallistui Golfpisteen suureen Facebook-kilpailuun kesällä ja oli onnekas. Hän voitti Cobran uuden draiverin.

Tommi Ruissalo osallistui Golfpisteen suureen Facebook-kilpailuun kesällä ja oli onnekas. Hän voitti Cobran uuden draiverin.

Ruissalo ei ole koskaan pelannut golfia ammatikseen, mutta on kuulunut jo pitkään Nurmijärven edustuspelaajiin.

Minea Blomqvist-Kakon lisäksi Ruissalo on tehnyt töitä Antti Ahokkaan ja satunnaisia keikkoja muiden pelaajien, mm. avovaimonsa Elina Ikävalkon, kanssa. Viimeksi hän oli yhden kilpailun LPGA Tourilla pelaavan Diana D´Alession caddienä.

Työ on myös fyysisesti rankkaa, joten omasta kunnosta on pidettävä huolta. Kilpailubägi varusteineen painaa noin 20 kiloa ja välillä kierretään parikin kierrosta saman päivän aikana: ensin yksin nuotittamassa ja sitten pelaajan kanssa harjoituskierroksella.

”Nykyisin kantohihnat ovat hyviä ja kun bägin saa asetettua oikeaan paikkaan tuonne selkään, niin ei se tunnu niin pahalta kantaa. Jotkut tosin retuuttavat bägiä yhdellä hihnalla melkein polvitaipeissa, jossa ei mielestäni ole kovinkaan paljoa järkeä, eikä liioin ergonomiaa.”

Ricoh Women´s British Open pelataan 13.-16. syyskuuta ja suomalaisista ainoastaan Ursula Wikström on varmistanut pelioikeutensa kilpailuun.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)