30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]

[12][9]

Tiia Koivisto pamautti vanhasta muistista finaalikierroksen kovimman tuloksen

Tiia Koiviston edellinen top 10 -sijoitus oli peräisin samaisesta kilpailusta vuoden takaa. Kuva: Tristan Jones/LET

Koivisto yltyi jälleen mainioon esitykseen Evian Resortissa.

Tiia Koivisto (-3) oli päätöspäivän hahmo Evian-les-Bainsissa Ranskassa käydyssä Ladies European Tourin kilpailussa. Hän pelasi Jabra Ladies Openissa lauantain parhaan kierroksen, 66, ja nousi lopputuloksissa jaetulle kahdeksannelle sijalle.

Koiviston peli koheni mitä pidemmälle kierros eteni. Hän oli kahdeksannen reiän jälkeen kierrostaan vielä parissa, mutta loppu oli erinomainen. Paras vaihe osui takaysin puolivälin tietämille, jossa Koivisto teki kolme peräkkäistä birdieä.

Hän oli tarjoillut vastaavanlaista laatua viimeksi toukokuussa 2022. Tuolloin Koivisto otti samaisessa Evian Resort Golf Clubin kentällä pelattavassa kilpailussa ensimmäisen voittonsa LET-kiertueella.

”Oli kiva lopettaa kisa hyvään rundiin. Olen tainnut viimeksi pelata -5-kierroksen vuosi sitten täällä.  Muutama 2–3-metrinen putti kierähti, joten mahdollisuudet oli mennä kovempaakin”, tuloslistalla 17 sijaa noussut Koivisto sanoi.

”Eilen ei ollut pää pelissä mukana yhtään, tänään pystyin sitoutumaan joka lyöntiin todella hyvin.”

Alkukauden tahmeasti pelannut Koivisto hävisi kilpailun voittaneelle Ruotsin Linn Grantille (-9) kuudella lyönnillä. Edellisen top 10 -sijoituksensa Koivisto oli ottanut nimenomaan vuoden 2022 Jabra Ladies Openissa.

Koiviston ohella suomalaisista vain Noora Komulainen on sijoittunut tänä vuonna kertaalleen kymmenen parhaan joukkoon: tämä tapahtui helmikuussa kauden avanneessa Kenian turnauksessa, jossa hän oli viides.

Elina Nummenpää (+2) jakoi 21. sijan, Ursula Wikström (+3) päätyi kolme pykälää alemmas. Muut suomalaiset karsiutuivat finaalikierrokselta.

Hollannin Anne van Dam ja Ranskan Celine Herbin (-7) jakoivat kilpailussa toisen sijan.

Voiton vieneelle Grantille ykköstila oli jo viides LET:llä vajaat kaksi vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan. Viime kaudella helsingborgilainen saavutti neljä voittoa.