Sytyttävätkö Texasin tutut maisemat ja opiskelukaverit Sanna Nuutisen pelin uuteen liekkiin? - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Sytyttävätkö Texasin tutut maisemat ja opiskelukaverit Sanna Nuutisen pelin uuteen liekkiin?

Vuonna 2014 Texasin pölyt jaloistaan karistanut Sanna Nuutinen palaa tällä viikolla yliopistomaisemiinsa. Kuva: Getty Images

Matilda Castrenin nousukiito käynnistyi viime vuonna nimenomaan Volunteers of America -kilpailussa.

LPGA Tourin suomalaispelaajilla, Sanna Nuutisella ja Matilda Castrenilla, on tällä viikolla mielenkiintoinen paluu Texasiin. Nuutinen vietti viime vuosikymmenen alkupuolella neljä vuotta Texasissa yliopistogolfin merkeissä, ja Castren oli viime vuoden Volunteers of America -kilpailussa komeasti toinen.

Nuutinen on aiemmin maininnut, ettei ole yliopistovuosiensa jälkeen vieraillut Yhdysvalloissa. Joten paluu vanhoihin yliopistomaisemiinkin on entiselle Texas Christian Universityn (TCU) pelaajalle ensimmäinen sitten vuoden 2014, jolloin hän valmistui.

Paluu vanhoille kulmille on mieluisa monestakin syystä, ei vähiten tutun tyylisen kentän ansioista.

”On tosi kiva olla takaisin Texasissa. Tämä kenttä on aika samanlainen kuin osa niistä kentistä, millä pelattiin aikanaan collegegolfia. Bermudaruohoa ja ’greiniset’ griinit, tämä on haastava kenttä”, Nuutinen luettelee.

Torstaina käynnistyvä Volunteers of America -kilpailu pelataan Old American Golf Clubilla, Dallasin pohjoispuolella. Nuutiselle tämän viikon kenttä kuitenkin sopii, ja hän odottaa kilpailun alkua mielenkiinnolla.

”Viime viikolla tulokset olivat tosi alhaalla, mutta veikkaan, että tällä viikolla voittotulos tulee olemaan vähän korkeampi. Olen vähän odotellutkin tällaista kenttää, että par on joillain väylillä hyvä tulos.”

Kentän ulkopuolellakin Nuutisella on luvassa normaalista poikkeava viikko. Vanhat TCU-aikaiset kontaktit eivät ole kadonneet mihinkään, vaan kisaviikolle on luvassa paljon normaalista kisa-arjesta poikkeavaa touhua.

”Minulla on suunnitelma, että tapaisin college-koutsini kanssa. En ole häntäkään nähnyt melkein kymmeneen vuoteen. Varmasti tosi virkistävä käydä vähän rupattelemassa hänen kanssaan. Pari muutakin TCU-kaveria on tulossa katsomaan. Hauska viikko on tulossa”, kello 21.27 torstaina pelinsä käynnistävä Nuutinen tuumaa.

Viime vuoden hyvät muistot Castrenin apuna

Volunteers of America -turnaus toimi viime vuoden heinäkuussa eräänlaisena lähtölaukauksena Castrenin huikealle loppukaudelle. Kahdessa edellisessä kilpailussa jatkokierroksilta karsiutunut Castren toivoo, että viime vuoden kakkossijan mukanaan tuomat hyvät muistot Old American Golf Clubilta toisivat hänen pelinsä takaisin huipputasolle.

”Tiistain harjoituskierroksella tuli mukavia muistoja viime vuoden kilpailusta. Täällä on nyt vähän erilaiset olosuhteet kuin viime vuonna. Griinit ovat todella kovat ja nopeat, ja kenttä on muutenkin paljon paremmassa kunnossa”, Castren kertoo kilpailun alla.

Vaikka Castrenin peliesitykset ovat hieman yskähdelleet viime aikoina, hänellä on silti vahva usko omaan tekemiseensä.

”Lyönti tuntuu päivä päivältä paremmalta. Olen optimistinen ja odotan itseltäni onnistumisia”, Castren tuumaa.

”Lähden rennosti tähän viikkoon, enkä kasaa itselleni odotuksia. Tietysti viime vuonna meni niin hyvin, ja yritän ottaa siitä hyvää fiilistä, enkä niinkään kasata itselleni paineita, että pitäisi onnistua samalla tavalla.”

Castrenin pelaamista on hieman häirinnyt pitkittynyt flunssa, joka ei ole jättänyt häntä vieläkään rauhaan. Levon merkitystä korostava Castren ei kuitenkaan anna pienen tukkoisuuden häiritä, vaan hän lähtee 1,7 miljoonan dollarin turnaukseen iloisin mielin.

”Koitetaan olla rennosti ja nauttia pelistä.”

Viime viikolla jo uransa toisen LPGA Tour -voittonsa ottanut Atthaya Thitikul ja tällä kaudella kolmesti kärkikymmenikköön sijoittunut Sarah Schmelzel kirittävät Castrenia kahdella ensimmäisellä kierroksella. He käynnistävät pelinsä torstaina kello 20.54 Suomen aikaa.

Torstain ja perjantain tv-lähetykset tulevat Elisa Viihde Viaplaylta ja V Sportin kanavilta kello 18.30–22.00, lauantain ja sunnuntain kello 19.00–22.30.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)