[13][26]

[13][26]
Kilpagolf - Nordic League

Suomalaisten ote hiipui NL:n finaalikisassa – Väisänen korkeimmalla rankingissa

Linus Väisänen sijoittui Nordic Liigan rankingissa 15:nneksi. Kuva: Swedish Golf Tour

Voitot kiersivät tänä vuonna suomalaiset Pohjoismaiden kiertueella.

Lauri Ruuska ja Linus Väisänen (-7) eivät saaneet pysymään pakettiaan koossa hyvän alun jälkeen Viron Pärnussa pelatussa Nordic Liigan finaalikilpailussa. Kahdeksan joukossa 18 reiän jälkeen ollut kaksikko päätyi turnauksessa lopulta jaetulle 19. sijalle.

Molempien kohtaloksi koitui kovien tulosten kentällä raskas parin ylitys torstain kierroksella. Väisänen palasi päätöspäivänä kuutosella alkavien tulosten (69) kantaan Ruuskan jouduttua tyytymään 71 lyönnin noteeraukseen.

Eroa voittajaan kertyi 11 lyöntiä, kuuden joukkoonkin kuusi lyöntiä.

Finaalikisan muut suomalaiset, Juuso Kahlos (+1) oli 34:s ja Kalle Sneck (+5) 37:s.

Tour Final by Pärnu Bay Golf Links -kilpailun voitti Mikael Lindberg (-18) kahden lyönnin erolla ennen toista ruotsalaista Björn Hellgreniä sekä Tanskan Niklas Nørgaard Mölleriä.

Linus Väisänen oli rankingin paras suomalainen 15. tilallaan. Ruuska oli 21:s. Hän kokosi kauden mittaan tuplasti enemmän – yhteensä kahdeksan – top 10 -sijoituksia kuin Väisänen, mutta jälkimmäisen korkeampi ranking-sijoitus selittyy kahdella kakkostilalla.

Nordic Liigassa on merkittävä painopiste top 3 -sijoituksilla, joita Ruuskalle ei kertynyt tänä vuonna yhtään.

Rankingin voitti Niklas Nørgaard Möller. Loput top 5 -sijoitukset ja Challenge Tourin kortti heltisivät Ruotsin Christopher Sahlströmille, Norjan Elias Bertheussenille, Islannin Haraldur Magnusille sekä Tanskan Nicolai Buchwardt Kristensenille.

Lue seuraavaksi: Top 3 -sijalla kuittaa usemman top 10:n – satelliittikiertueilla menestyminen vaatii kärkisijoja