18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Suomalaisten mitalijahti käynnistyi lupaavasti speedgolfin MM-kisoissa

Mikko Rantanen taistelee tiistaina mitalista Floridan MM-kisoissa. Kuva: Speedgolf Finland

Uuden-Seelannin hirmujuoksijoilla on kaksoisjohto Floridassa.

Mikko Rantanen on avauspäivän jälkeen 11 sekunnin päässä pronssitilasta Floridan St. Augustinessa käytävissä Speedgolfin MM-kisoissa. Hän pelasi maanantaina tuloksen 71 (-1) aikaan 53:55. Speedgolftulos on lähes sama, millä Rantanen neljä vuotta sitten voitti maailmanmestaruuden.

“Tavoitteena on pelata tiistaina samalla pelisuunnitelmalla kuin tänään. Juoksuvauhtia en pysty kiristämään. Parin alittavalla kierroksella ja samalla ajalla mitali on lähellä. Voittoon ei ole mahdollisuutta, ellei Reid keskeytä. Kaveri on huippukunnossa”, sanoi mailoinaan puukolmosta, rautakuutosta, rautaysiä, sand wedgeä ja putteria käyttävä Rantanen.

Hallitseva mestari on jäänyt Uuden-Seelannin Jamie Reidistä lähes 11 minuuttia, toisena olevaan Reidin maanmieheen Robin Smithiin matkaa on reilut kaksi minuuttia. Vahvalla kirillä neljäntenä oleva Rantanen taistelisi World Golf Villagessa vielä hopeamitalista.

Reid pelasi Rantasen tavoin tuloksen 71, mutta 31-vuotiaan juoksuhirmun aika, 43:01, oli täysin omaa luokkaansa. Ensin mainittu hävisi Rantaselle maailmanmestaruuden neljä vuotta sitten yhdellä sekunnilla.

Milla Hallanoro on mitalinsa jo varmistanut. Riittääkö rutistus vielä mestaruuteen? Kuva: Speedgolf Finland

Viisi birdieä tehnyt Rantanen lopetti kierroksensa harmillisesti tuplabogiin.

”Kohtuullisen raskas ja kostea sää vei kaikilta pelaajilta voimia kierroksen lopussa”, Rantanen totesi.

Naisten sarjan kärjessä puolustavalla mestarilla Lauren Cuppilla on lähes 3,5 minuutin etumatka Milla Hallanoroon. Courtney White kärkkyy suomalaista 18 sekunnin päässä. Mitalikolmikko alkaa olla jo selvillä, sillä neljäntenä oleva Ruotsin Runa Pettersson on jäänyt kauas top 3:sta.

Senioreiden sarjassa Timo Eskeli on kakkosena. Hänen vahvuutensa on juoksu, joka olikin maanantaina sujuvaa, mutta puttaaminen jätti reilusti toivomisen varaa. Voitto on jo käytännössä vuoden 2016 avoimen sarjan maailmanmestaruuden vieneen Jamie Youngin heiniä.

Kilpailun toinen kierros päättyy tiistaina puoliltaöin Suomen aikaa.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje