27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla loistokas lopetus maanantaille venyneessä klassikkokilpailussa

Sami Välimäki hallitsi links-pelaamisen metkut pitkäksi venyneessä kisassa. Kuva: Getty Images

Skotlannissa riehunut rankkasade teki Alfred Dunhill Links Championshipistä erikoisen, kun kaksi kisapäivää jäi välistä.

Skotlannin kolmella maineikkaalla links-kentällä (Old Course, Carnoustie, Kingsbarns) pelattu kilpailu kesti viisi päivää, joiden aikana pelattiin kolme kilpailukierrosta. Lauantaina lähekkäin olevilla kentillä satoi niin paljon vettä, ettei pelaamisesta tullut vielä sunnuntainakaan mitään. Viimeisen kierroksen pelaamisesta päätettiin maanantaiaamuna, vaikka ennen muuta Carnoustie muistutti paikka paikoin enemmän tekojärveä kuin golfkenttää.

Kenttätyöntekijät saivat kovan uurastamisen kautta kentät jokseenkin pelikuntoon. Carnoustiella päivä vietiin läpi yhteislähdöllä ja kahdella muulla kentällä lähdöt olivat kahdelta tiiltä.

Carnoustiellä oli täysi tohina maanantaina päällä ennen kuin aurinko oli kunnolla edes noussut. Kuva: Getty Images

Suomalaismielenkiinto kohdistui Sami Välimäkeen, joka pelasi Carnoustiella. Tuo kenttä tunnetaan äärimmäisen haastavana, ja sitä se isossa kuvassa oli myös tämänkertaisessa kilpailussa. Kaikkina pelipäivinä siellä pelattiin heikompia kierrostuloksia kuin kahdella muulla kentällä.

Välimäki viittasi kintaalla Carnoustien asettamalle, tällä kertaa hyvin märälle, haasteelle. Heti ensimmäiselle reiälle hän teki birdien ja etulenkillä vielä kaksi lisää. Kymppireiälle tuli bogey, mutta se ei laimentanut nokialaisen menoa.

Väylän 12 birdiestä saaman lisäbuustin saattelemana Välimäki kaivoi naftaliinistaan vielä kerran pykälää kovemman vaihteen ja niittasi eaglen kaksi reikää myöhemmin. Viimeiset neljä reikää hän tuli tyylitellen maaliin pareja tehtaillen. Kierrostulos -5 oli kovaa valuuttaa ja lopullinen tulos -14 oikeutti jaettuun kuudenteen sijaan.

”Tänään oli kilpailun parasta peliä, kun olin koko ajan paikoilla. Eipä ollut juuri parempaa tarjolla tässä kelissä Old Coursea tai Kingsbarnsia vastaan. Väylät 9-11 ja 17 olivat melkein pelikelvottomia, mutta pakottamalla ne menivät”, Välimäki kertoi.

Kisan voitti Matt Fitzpatrick tuloksella -19. Voittajasta ei tarvinnut lopulta sapeleja kalistella sillä toista sijaa jakaneet Marcus Armitage, Ryan Fox ja Matthew Southgate jäivät kolmen lyönnin päähän. Päivän hurjimmasta vedosta vastasi Sebastian Söderberg, joka teki Kingsbarnsilla kymmenen birdieä eikä yhtään paria heikompaa tulosta.

DPWT siirtyy Espanjaan

Välimäki nousee kiertueen pistelistalla muutaman sija ylöspäin. Jokainen piste on tällä hetkellä arvokas, sillä hänellä on vielä teoriassa mahdollisuudet ansaita pistelistan kautta pelioikeus PGA Tourille.

Kalle Samooja oli iskussa Kingsbarnsilla. Bogivapaa kuuden birdien kierros jätti erikoisesta kilpailusta mukavan maun Samoojalle. Hän nousi tuloslistalla reippaasti ollen 52.

”Vihdoin päästiin pelaamaan. Varsin hyvä päivä tiiltä griinille. Aika helppo keli näin myrskyn jälkeen, ja kentät ovat pehmeitä. Siksi tulostaso asettui kohtalaisen matalaksi”, Samooja mietti.

Tapio Pulkkanen laittoi myös parasta pöytään kilpailun viimeisen päivän ratoksi. Hän pelasi Old Coursella tuloksen -4. Kierros sisälsi neljä birdieä.

DP World Tour jatkuu tällä ja ensi viikolla Espanjassa. Ensin on vuorossa Espanjan avoimet Madridissa ennen Andalucia Mastersia Sotograndessa.

Edit: Lisätty Sami Välimäen kommentti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)